Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Karbunkl u ucha

Kožní obtíže Veronika 4.12.2009

Dobrý den,

ráda bych Vás poprosila o radu. U ušního boltce se mi udělala velmi bolestivá hnisavá boulička. Již jednou jsem toto onemocnění měla a lékaři ho identifikovali jako karbunkl. Je to již sedm let a mám pocit, že se mi nyní vrátil. Poprvé mi ho lékaři řezali a čistili, ale po pár měsících se mi onen zánět vrátil znovu. Ten jsme pak potírali Černou mastí, po pár dnech praskl a měla jsem na zmíněných 7 let pokoj.

A nyní k mé prosbě. Současný zánět mám od čtvrtka. Je to velmi bolestivé nebo alespoň víkend byl. V lékárně mi poradili cibulové obklady, které teď zkouším a musím říct, že bolest ustala a hnis se přesunul do jednoho místa. Zajímá mě však, jestli se vůbec dá pomocí cibule tento zánět vytáhnout. Černou mast ani Framykoin mi v lékarně bez předpisu nechtěli prodat a přiznám se, k lékaři se bojím. S řezáním mám špatné zkušenosti a ráda bych se tomu nějakým způsobem vyhla. Je možné zajít k lékaři s tím, že odejdu s papírkem na mast a ne na chirurgii? A myslíte, že ten zánět mám v těle tak dlouho, aby mi mohl nějak výrazně uškodit?

Děkuji Vám za odpověď . S přáním hezkého večera Veronika

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, spekulace o ůčinku cibulové masti nemohu podporovat, není to dobrá léčba - určit...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Karbunkl
Dobry den v oblasti hyzdi se mi udelala takovadle bulka...
Furunkl až karbunkl
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před 2měsíci...
Projevy folikulitídy
Dobrý den, už asi deset let mě trápí vyrážka- hlavně...
Boule na vnitřní straně stehna
Dobry den, Na vnitrni strane stehna se mi udelala...
Furunkl šourku
Dobry den chtela bych se zeptat manzel ma na levem...
Bulka nad mons pubis
Dobrý den objevilo se to asi před mesicem. Před týdnem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Karanténa u covid-19

Dobry den, znamo se kterym se štukama pravidelne byl z duvodu cesty testovani...

Karanténa u covid-19

Dobrý den chci se zeptat jak je to když máma je karanténě tak já nemusím bejt...

Karanténa u koronaviru

Pokud člověk v karanténě po návratu z Itálie byl otestován na koronavirus a...

Karanténa u partnera

Dobrý den, pokud partneři mají zůstat v karanténě a cítí se nemocně, musí...

Karanténa ve škole

Dobrý den, ze školy dceři napsali, že celá třída má jít do karantény a zařídit...

Karanténa, když nemám obvodního lékaře

Dobrý den. Mám zvláštní dotaz. Delší dobu nemám praktického lékaře ale musím...

Karbohydrátdeficientní transferin

Dobrý den, v rámci Zdraví národa jsem si nechala vyšetřit játra a vyšlo mi CDT...

Karbunkl

Dobry den v oblasti hyzdi se mi udelala takovadle bulka nevim jestli mam jit...

Karbunkl

Dobrý den asi před 14 dny se mi na penisu objevil puchýř myslel sem že to je...

Karbunkl

Přibližně jeden měsíc mám na levém prsu červený pupen, který svědí. Můžete mi,...

Karbunkly

Dobrý den.Asi tak od roku 2012 jsem začal přibírat na váze a nějak v té době...

Karbunkly a furunkly

Dobrý den. Mám velice složitou otázku ohledně onemocnění mé ženy. Jedná se o...

Karcenofobie, nosofobie

Dobrý den, ke svému předešlému dotazu připojuji ještě jednu otázku a to,...

Karcimatóza peritonea - prognóza

Vážená paní doktorko, dá se odhadem říct, jaká je obvykle prognóza při difúzním...

Karcinofobie

Dobrý den, už v předchozích dotazech jsem se zmiňoval o mých obavách z lymfomu...

Karcinofobie

Dobrý den, včera sem psala dotaz který sem zkopíruji na konec nového dotazů. Jde...

Karcinofobie z nedostatku poznání

Dobrý den. Prosím o váš názor. Uvádím závěr z lek.vyšetření ultrazvukem na gynekologii,...

Karcinofobie, celková disharmonie a bolesti těla

Dobrý den,prosim o radu a názor.Me potíže začali v listopadu a od té doby mám...

Karcinofobie?

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. 4 roky se léčím se...

Karcinoid

Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním zánětem slepého střeva...