Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Karcinoid

Onkologie Hanka 26.10.2015

Dobrý den,
v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním zánětem slepého střeva ,však výsledky z histologie ukázaly ,že se jedná o zhoubný karcinoid ,byla jsem odeslána na onkologické pracoviště Motol ,zde mi doporučily(spíše nařídili) hemikolektomii ,kterou jsem podstoupila hned v září.Na další kontrolu na onkologii jsem objednána až v listopadu ,nevím co se se mnou bude dít dál .Všude na internetu píší ,že ve slepém střevě bývá karcinoid benigní a stačí pouze apendektomie a sledování pacienta,ale co se mnou ,když já mám zrovna zhoubnou formu ??
Dále mě trápí ,že po kontrolních odběrech u mého praktického lékaře mám neustále zvýšené
hodnoty CRP,sedimentace i leukocytů,lékař mi dal již dvakrát po sobě antibiotika ,ale hodnoty jsou pořád vysoké a lékař mi řekl ,že mám počkat na kontrolu na onkologii ,že další antibiotika nejsou vhodná ,že mám v těle asi sekudární zánět nebo ty zvýšené hodnoty mají spojitost s mým zhoubným karcinoidem .Mám strach ,že mám v těle metastázy a proto ty zvýšené hodnoty.Nebo jak dlouho mohu mít zvýšené hodnoty CRP a sedimentace po odstranění karcinoidu ??
Velice Vám děkuji za odpověď .

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie Pracoviště: Onkologická ambulance AntiCa Kladno

milá Hanko, slepé střevo je častým místem náhodného nálezu karcinoidu, měla jste vlastně štěští, že se na to takto přišlo včas.Další operace asi měla dozajistit radikální odstranění karcinoidu, blíže k tomu bez znalosti původní histologie nemohu říct. Karcinoid má své specifické nádorové markery, které by se měly pravidelně kontrolovat - chromogranin A, NSE, event. další dle indikace lékaře. To Vám jistě na onkologii nabírali kolem druhé operace. Co se týče jak sedimantace , tak CRP jsou nespecifické, tzn mohou být zvýšené z jakéhokoliv důvodu, jste v pooperačním období, i to může být důvodem. pokud by na onkologii měli podezření na metastasy , jistě by vás neobjednali až na listopad! Pokud máte pochybnosti o postupu, mohu doporučit domluvit si konzultaci ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, u prim.Sedláčkové či MUDr:Barkamnové, které jsou velké specialistky na karcinoidy všeho druhu.Držím palce a věřím, že vše bude v pořádku!!!KK

Související dotazy

Karcinoid
Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid...
Může to být karcinoid?
Na jaře mi byli dělaný testy na karcinoid moc v pořádku...
Odběry na karcinoid
Dobrý den chci se zeptat byly mi delany odběry na karcinoid...
Vyšší hladina serotoninu a karcinoid
Asi před 5 roky na podzim sem si všimla že po konzumaci...
Mám karcinoid?
Dobrý den před rokem sem se na internetu dočetla že...
Karcinoid apendixu
Dobry den,pred mesicem jsem byla na operaci se zanetem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Karbunkl

Přibližně jeden měsíc mám na levém prsu červený pupen, který svědí. Můžete mi,...

Karbunkl u ucha

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. U ušního boltce se mi udělala...

Karbunkly

Dobrý den.Asi tak od roku 2012 jsem začal přibírat na váze a nějak v té době...

Karbunkly a furunkly

Dobrý den. Mám velice složitou otázku ohledně onemocnění mé ženy. Jedná se o...

Karcenofobie, nosofobie

Dobrý den, ke svému předešlému dotazu připojuji ještě jednu otázku a to,...

Karcimatóza peritonea - prognóza

Vážená paní doktorko, dá se odhadem říct, jaká je obvykle prognóza při difúzním...

Karcinofobie

Dobrý den, už v předchozích dotazech jsem se zmiňoval o mých obavách z lymfomu...

Karcinofobie z nedostatku poznání

Dobrý den. Prosím o váš názor. Uvádím závěr z lek.vyšetření ultrazvukem na gynekologii,...

Karcinofobie, celková disharmonie a bolesti těla

Dobrý den,prosim o radu a názor.Me potíže začali v listopadu a od té doby mám...

Karcinofobie?

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. 4 roky se léčím se...

Karcinoid

Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid z preventivních odběru...

Karcinoid apendixu

Dobry den,pred mesicem jsem byla na operaci se zanetem apendixu. Je mi 27 let.Minuly...

Karcinoid plic

Dobrý den. Jsem dva roky po odstranění typického karcinoidu z plíce. Dopadlo...

Karcinoidový syndrom

Dobrý den, Cca před 9 lety (dnes 23 let), jsem měla tak jednou za měsíc křeče...

Karcinom

Dobrý den, mému taťkovi (70 let) byl při biopsii zjištěn následující nález: uPeiN...

Karcinom

Dobrý večer, mám dotaz, tatínek 75 let byl vloni v lednu operován, jelikož mu...

Karcinom

Dobrý den, cca před měsícem jsem se ptala ohledně mého 75 letého tatínka na...

Karcinom děl.čipku, cysty,myom a těhotenství

Dobrý den, byla jsem na prvoscreeningovém vyšetření (těhotenství 13+2). Lékař...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, u mé partnerky byla zjištěna rakovina děložního čípku mohu nakazit...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, v roce 2004 jsem prodělala biopsii cervixu s výsledkem: bez dysplazie....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění a bolesti v podbřišku

Dobrý den, asi před 5ti dny mě začala svědit pochva (kolem vstupu), předevčírem...

Nadměrná plynatost a kručení v žaludku i v krku

Dobrý den, potřeboval bych poradit, už asi 3 týdny mě hrozně kručí v žaludku...

Patní ostruha

Dobrý den,již jsem podstoupila asi všechny možnosti s ostruhou na patě,5x ultrazvuk,4x...

Boule za uchem, bolest hlavy


Svědění pih,mateřských znamének

Dobrý den chtěla bych se zeptat na svědění pih(mateřských znamének). Několik...

Pupínky kůže varlat a penisu


Přerušení tehotenství

Dobrý den, můj problém spočíva v tom, že již druhé tehotenství nepřekročilo...

Časté probouzení v noci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může způsobovat časté buzení v noci, zřejmě...

Útvary na kůži penisu

Dobrý den, poprosil by jsem o radu týkající se malých útvarů na kůži penisu....

E. coli v krku

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal na tento muj problem. Navštívil jsem ORL...

Tuhnutí jazyka, dvojité vidění

Dobrý den, manžel má problémy s tuhnutím jazyka - pokud stuhne nedokáže pořádně...

Bulka varlete


Krvácení z konečníku v době menstruace

Dobry den, Chtela bych se na Vas obratit s nasledujicim zdravotnim problemem. Jiz...

Bolest v zádech


Bolestivá bulka v okolí pochvy a na klitorisu


Zablokovaná krční páteř

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jaké projevy může mít zablokovaná krční a bederní...

Sex po operaci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po jaké době po operaci pupeční kýly mohu mít...

Xarelto a alkohol


Gay stránky - náctiletý syn

Dobrý den, mám 13,5 letého syna. Zjistila jsem, že sleduje erotické -porno stránky....

Masáž prostaty

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Pomohly by prosím masáže prostaty na už "rok...

Reklama
Zavřít