Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Knedlík v krku

Vnitřní lékařství Martin 20.4.2019

Dobrý den,
před dvěma měsíci mě trápil při mluvení suchý kašel. Pokud jsem nemluvil, vše bylo v pořádku. Stěry byly negativní, tak mi byl dělán 2x rozbor krve, který byl taky negativní. Začal jsem brát tedy lichořešišnici a po měsíci byl klid. Momentálně mám v krku již čtvrtý týden pocit takzvaného knedlíku. Není to nic ukrutného, ale je to nepříjemné. Obvodní doktorku jsem navštívil, v krku nic nenašla, tak přišli na řadu stěry, které byli negativní. Vzhledem k tomu, že tu nikdo takový problém neměl, prosím tímto o radu.

Předem děkuji

Doplnění informací:
Na tlak beru Tezeo, dále jsem alergik (březen - květen, první kvetoucí stromy).
Před pěti týdny na alergologii testovány nádechy a výdechy na přístroji a vše v pořádku.

Doplňující informace:
Vyšetření ORL jsem postoupil dnes, zprávu zasílám v příloze.....
Výsledek víceméně negativní, kromě podrážděné sliznice, údajně od žaludečních šťáv. Já sám jsem osobně žádný problém, jako pálení žáhy, nebo pocit žaludeční šťávy v krku nezaregistroval. Aspoň o tom tedy nevím. Pan doktor mi nasadil Omeprazol.
Napadá mně možná spojitost první letošní jízdy na motorce a krční páteře. (u Vás byla krční páteř jedna z možností) Vlastně po první jízdě se to objevilo. V pátek před velikonocemi jsem vyjel podruhé a v neděli jsem navštívil pohotovost , neboť došlo ke zhoršeni.
Předem děkuji za Vaše vyjádření.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, bohužel málo údajů... takové potíže často způsobují léky tlak, berete něco ?? dále toto může být příznakem astmatu, takže zajít na plicní, udělat snímek plic, spirometrii, dále určitě udělat rtg snímek krční páteře, často také takové potíže dělá poškozená krční ploténka, děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážený pane Martine, doporučuji Vám ORL vyšetření k vyloučení faux-pas (uzlíky na hlasivkách, útlak strumou, nádorem...), nicméně si myslím, protože je to nejpravděpodobnější, že nic jiného než max. zarudlou sliznici ORL lékař nepopíše a že máte potíže spojené s alergií (ale vždy je potřeba přistupovat s pokorou a zvažovat i méně pravděpodobné příčiny). Praktický lékař vidí do krku a zevně krk bez speciálního ORL vybavení a zkušeností, nemůže ORL vyšetření nahradit. Stěry už nemá cenu opakovat, infekční příčinu bych nehledala. Pokud máte doma léky na alergii, doporučuji, abyste je zkusil užívat nyní v sezoně pravidelně 2x denně a zkuste vypozorovat efekt, hodnoťte minimálně po týdnu, spíše delší době, event. se poraďte se svým alergologem. Negativní spirometrie svědčí proti nekompenzovanému astmatu, nikoliv, že by vylučovala chronické dráždění horních cest dýchacích při alergii! Dále není od věci rtg plic a krční páteře. Tezeo je sartan, po něm byste neměl kašlat, navíc pokud ho berete dlouhodobě a obtíže se objevily až nyní, tak je souvislost nepravděpodobná. S pozdravem Anna Prchlíková

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážený pane Martine, děkuji za zpětnou vazbu a zaslání výsledků z ORL. Ano, pan doktor má pravdu, reflux je také jedna z možností, proč může mít člověk delší dobu kašel a ev. bolestivost v krku, nález zarudlé sliznice, není přitom nutné, aby ho pálila žáha nebo bolel žaludek... prosím, zkuste léčbu, jakou doporučil ORL lékař, vydržte to doporučované 2 týdny a pak hodnoťte. S praktickým lékařem uvažte, zda neprovést gastroskopii k potvrzení/vyloučení refluxu. Jinou možností, jak jsem psala a co se mi zdá vzhledem k Vaší anamnéze pravděpodobnější, je příčina v alergii, pak by samozřejmě léčba Omeprazolem selhala a naopak Vám pomohla antihistaminika. Ohledně krční páteře - měl by stačit prostý snímek krční páteře, prosím, proberte tuto možnost se svým praktikem, který Vás na snímek může poslat, nicméně pokud ORL lékař nic nepopsal (žádný útlak), tak to není příliš pravděpodobná příčina.
S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Knedlík v krku
Dobrý den.Jiz několik měsíců mne trápí tlak v oblasti...
Knedlík v krku
Dobrý den, mám již delší dobu problém s tlakem v...
Bolest v hrdle, knedlík v krku
Dobrý den, jsem dlouhodobě v cizině a před 14 dny...
Knedlík v krku
Paní doktorka mi v krku našla takový jakoby granulky...
Knedlík v krku
Dobrý den, prosím o radu již asi 5 měsíců, střídavě...
Knedlík v krku
Dobrý den, p.dr. Mám dotaz ohledně knedlíku v krku....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Knedlík v krku

dobrý den,mám ted asi 3 den pocit knedlíku v krku,už jsem to jednou měla,ale...

Knedlík v krku

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem měl rizikový orální sex a po pár dnech se...

Knedlík v krku

Dobrý den, p.dr. Mám dotaz ohledně knedlíku v krku. Před necelíma 2 měsíci jsem...

Knedlík v krku

Dobrý den, mám takový zvláštní pocit knedlíku v krku. Byla jsem u své doktorky...

Knedlík v krku

Dobrý den hci se zeptat, poslední dobu màm problem hlavne v krku. Kdyz polykam...

Knedlík v krku

Paní doktorka mi v krku našla takový jakoby granulky proto mi dala ty prášky....

Knedlík v krku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda ten pocit knedlíku v krku může být od...

Knedlík v krku


Knedlík v krku

Dobrý den, 14 dní zpátky jsme měli v rodině chřipku, otec i matka to měli chyceno...

Knedlík v krku

Dobrý den ,měla bych na vas dotaz,jiz 3 měsíce mám pocit knedliku v krku ,pocit...

Knedlík v krku

Dobrý den, prosím o radu již asi 5 měsíců, střídavě mám zalehlý krk, nejvíce...

Knedlík v krku

Dobrý den, potreboval bych poradit, Je mi 23 a mam pocit knedliku v krku uz...

Knedlik v krku

Dobry den, mam asi dva roky po odstraneni krcnich mandli (caste anginy). Po...

Knedlík v krku

Dobrý den, před 2 měsíci jsem absolvovala gastroskopii z důvodu bolesti žaludku....

Knedlik v krku

Dobry den uz asi treti den mam pocit ze mam něco v krku, je to velmi neprijemne...

Knedlík v krku

Dobrý den,pokud veškerá vyšetření vyšla negativně,proč ten pocit knedlíku v...

Knedlík v krku

Dobrý den, mám už asi 6 měsíců problémy s krkem pocit knedlíku a sucho v krku,...

Knedlík v krku

Dobrý den, už přes tři měsíce cítím takový knedlík v krku. Špatně se mi...

Knedlik v krku

dobrý den, mám dotaz, už tak 3 dny mám pocit knedlíku v krku v oblasti polykání...

Knedlík v krku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, před zhruba 4 týdny jsem ráno stanul a měl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadměrné slinění

Dobrý den.Mám dotaz.Poslední pul rok v noci silně sliním je mi padesát let a...

Krev ve stolici u miminka

Dobry den, Mam 4 a pol mesacneho plne kojeneho syna. Maly pekne rastie a...

Lichen

Dobry den biopsie mi potvrdila lichen a na popud dr jsem absolvoval procain...

Časté močení

Dobrý den Děkuji za odpověď na můj předchozí dotaz Kromě dotazu, na který...

Dlouhodobé zahlenění v krku


Uzel štítné žlázy

Dobrý den, prosím o vysvětlení UZ. vyšetření.

Mazové žlázy penisu

Dobry den chtel bych se zeptat na penisu se mi udelali pupinky na penisu je...

Gastroenteritida


Bolesť semeníkov a podbruška

Dobrý deň. Chcel by som vás poprosiť o radu s nasledovným problémom. Trpím...

Kde se provádí operace prostaty laserem a kolik to stojí?

Dobrý den, kde se provádí operace prostaty laserem a kolik to stojí, nehradí-li...

Svědění konečníku

Dobrý den, nevím, zda-li se jedná o hemeroidy. Stolici mám běžnou (záleží od...

Bolest bricha, nadymani, ridsi stolice, hemeroidy

Je mi 18 let, lehce posiluji a snazim se stravovat tak, abych rostl, jenze kdyz...

Polypy v močovém měchýři

Jak dlouho se může žít s polypy v močovém měchýři, když jsou rakovinotvorné?...

Puchýřky v krku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli nevite co můžou být ty puchýřky v krku,...

Vředy na dvanácterníku

Můj přítel (23let) má už asi 3cm vředy na dvanácterníku. Jeho lékařka mu hovořila...

Stav po operaci kostrční píštěle

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila operaci kostrční píštěle (byla...

Bolest kolene v ohybu a při zátěži

Dobrý den pane doktore. Je mi 19 let, mám 200 cm a 120 kg. Již dva roky mne...

Brnění kůže stehna


Ovoce na ATB

Dobrý den,dnes jsem byla na pohotovosti a dal mi pan doktor atb Amoksiklav.Chtěla...

Malý penis

Dobry den je mi 25 roku a muj penis jen 3 cm co mamdelat aby byl vesi a delsi

Reklama
Zavřít