Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Krevní obraz

Vnitřní lékařství Natalie . 13.3.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co může znamenat snížená hodnota Stř.obj.ery (MCV) (ref. mez 82,0-98,0 my máme 76,5 fl) a Barv.erytr.(MCH)(ref. mez 28,0-34,0 má 27,9 pg) u mého 15-letého syna. Hodnota PLT je v pořádku-333, zbytek krevního obrazu také.Syn syn trpí chronickou únavou. Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie Pracoviště: Immunia spol. s.r.o – Centrum prevence a léčby alergií a poruch imunity

Dobrý den, hodnota MCV znamená velikost červené krvinky, MCH - množství červeného krevního barviva - hemoglobinu v červené krvince. Důležité je sledovat hodnotu celkového hemoglobinu, pokud je tato hodnota v pořádku , tak se nejedná o anemii, která by mohla být příčinou únavy u Vašeho syna. Snížená hodnota MCV, MCH bývá nejčastěji u sideropenické anemie - anemie z nedostatku železa. Doporučila bych tedy upravit jídelníček, aby byl příjem železan dostatečný /hlavně dostatečný příjem masa, listové zeleniny, kokosu../

Související dotazy

Krevní obraz
Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz,...
Krevní obraz
Dobrý den, v Lednu jsem byl na lékařské prohlídce,...
Krevní obraz
Dobrý den co znamena vysi hodnota čko.mam se bát ?
Krevní obraz
Dobrý den. Před měsícem mi začaly vyskakovat červené...
Krevní obraz a jeho hodnoty
Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo...
Krevní obraz
Dobrý den, delší dobu asi více než půl roku se cítím...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krevní destičky, imunita

Dobrý den, začátkem září jsem každý den měla velké bolesti hlavy,byla jsem...

Krevní hladina cukru

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jaká je normální hladina cukru v krvi během...

Krevní hodnoty

Dobrý den. jsem po radikální operaci pro nález na čípku, nyní při ko sono ledvin...

Krevní hodnoty

Dobrý den, můj syn, 9 let, za rok rychle přibral, je mensi nez vrstevníci,...

Krevní hodnoty

Dobrý den, pravidelně vzhledem k mému zdravotnímu stavu chodím na krevní odběr....

Krevní hodnoty

Dobrý den, můj čtyřletý syn byl na odběrech krve a chtěla bych se proto zeptat...

Krevní hodnoty

Dobrý den, dostala jsem výsledky krevních testů a některým zkratkám nerozumím....

Krevní hodnoty

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamenají zvýšené hodnoty APTT 45,7 a Aptt...

Krevni hodnoty 16 leteho syna

Prosim o vysvetleni ,krevnich hodnot pred operacniho vysetreni Neutrofily...

Krevní hodnoty před a v těhotenství

Dobrý den, již zhruba 4 roky se léčím s hypothyreosou. Nedávno jsem si ale hledala...

Krevní obraz

Dobrý den, prosím o vysvětlení krevního obrazu: leuko 6, ery 4,53, hgb 13,3,...

Krevní obraz

Dobrý den,již rok mám chodím k obv.lékaři asi co 2 měsíce na odběry.Moje sedimentace...

Krevní obraz

Dobrý den, jsem žena 39 let. Mám leidenskou mutaci (heterozygot). Chtěla jsem...

Krevní obraz

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je neco špatně ze dvou výsledků při odběrech.Dneska...

Krevní obraz

prosím o posouzení výsledku kr.obrazu:hemogl.119,hmt0,357,eri4,0,trombo277.leuko.8,7.Je...

Krevní obraz

Dobrý večer, prosím o informaci - znamená nějaký vážný problém hodnota z krevního...

Krevní obraz

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit co znamená při rozboru krevního obrazu...

Krevní obraz

Dobrý den, paní Doktorko, Chtěla jsem se zeptat. Byla jsem na odběru krve...

Krevní obraz

Dobrý den co znamena vysi hodnota čko.mam se bát ?

Krevní obraz

Dobrý den, paní Doktorko, Chtěla jsem se zeptat. Byla jsem na odběru krve...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erdomed

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli prášky Erdomed jsou antibiotika a...

Zpoždění menstruace o 14 dní

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat uz 14 dní, mám opožděnou menses. Byla jsem...

Čepy na mandlích

Zdravím Vás, dceru trápí čepy na mandlích, pravidelně je vymačkává. Při hledání...

Dlouhodobé užívání antikoncepce

Dobry den, Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou...

Bolest zad

Dobrý den, prosila bych vysvětlit lékařské zprávy.Mám již 15let potíže s kr.páteří,tuhnou...

Reflux

Dobry den, pri posledni gastroskopii nalez inkompetence kardie, nasazen helicid...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

V zubu se stále tvořil zánět

Dobrý den chodím už ke třetímu zubaři a ani a jedním z nich jsem nebyla spokojená...

Pálení chodidel

Dobrý den, pali mě chodidla někdy to jde jak kdyby od nartu po cele chodidla...

Štítná žláza

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.Jsem objednaná na endokrinologii​ za dva...

Zatvrdla, loupajici a praskajici kuze na prstech

Dobry den, uz asi mesic me trapi zatvrdla, loupajici a praskajici kuze na...

Stav po operaci nádoru na mozku, dvojité vidění

Dobrý den, je mi 21 let a jsem asi rok a půl po operaci mozku měl jsem na něm...

MR mozgu

Supratentoriálne F-P sa definujú vľavo dve nespecifické punktiformné T2/tirm...

Ložiska na mozku a motolice

Dobrý den, mám prosím dotaz k mému nálezu na MR mozku. Je uvedeno: drobná nejpr.post/para/infekční...

Povšechné obtíže

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Již delší dobu se cítím nějak divně. Příznaky: -...

Vyrážka penisu

Dobry den, jiz rok mam problem s penisem po sexu se mi ukazuji vyrazky na penisu...

Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Tělesná výška a hmotnost u 10-ti leté dcery

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat zda váha u dcery 10let 145cm 36kg je v pořádku.Manželovi...

Malý penis

Je mi 14 ... mám velmi malý a hubený penis.. bojím se že ho parnerka v sobě...

Bolest močového měchýře

Dobrý den Mam časte bolesti v podbříšku a když jdu čurat tak vyčuram jen malo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×