Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kyselina listova pred otehotnenim

Gynekologie Zuzana . 19.12.2012 redakce uLékaře

Dobry den! Je mi 28 let, s manželem se snažíme o miminko 2 měsíce. Všude čtu, jak je důležité přijímat kyselinu listovou. Bohužel mám asymptomatickou spinu bifidu (byla mi náhodně zjištěna na rentgenu) a nejsem si jista, v jaké dávce mam tento vitamin užívat. Zatím užívám 800 mikrogramů denně, ale někdy si vezmu i 5 mg. Na druhé straně jsem se dočetla, ze vysoký příjem kys. listové může vést i k rakovině (nějaká další studie). Moc děkuji a přeji příjemný den! S pozdravem Zuzana

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, dávka 800 ug denně je dostatečná dávka. Občasné užití vyšší dávky Vám neublíží, kyselina listová není toxická látka. Je snadno rozpustná ve vodě a nadbytek se vylučuje močí.

Související dotazy

Brat kyselinu listovou pred otehotnenim
Dobry den, chtela bych se Vas zeptat, zda je dobre...
Kyselina listova
Dobrý den, již více jak půl roku se snažím otěhotnět,...
B6 KYSELINA LISTOVA
Dobrý den jsem 6tyden gravitni muzu brat B6 a kyselinu...
Kyselina listova
Dobry den pane doktore Je mi 40let a mam BMI 30. Jsem...
Magne B6 a kyselina listova
Dobrý den rada bych vědela jsetli muzu brat magne B6...
Antikoncepce a kyselina listova
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám v plánu na začátku...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kyselina listova

Dobrý den, již více jak půl roku se snažím otěhotnět, stejnou dobu užívat tabletkovou...

Kyselina listova

Mohu jist sirove drozdi a pokud neni k dispozici kostka drozdi, mohu jist praskove...

Kyselina listova

Dobry den pane doktore Je mi 40let a mam BMI 30. Jsem v 9tydnu a bydlim v zahranici....

Kyselina listová

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na Kyselinu listovou.Byla jsem unavená a obvodní...

Kyselina listová

Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat na Váš názor ohledně užívání kyseliny...

Kyselina listová + Metafolin

Dobrý den, s partnerem navštěvujeme CAR a mně byla zjištěna mutace MTHRF...

Kyselina listová a DHA

dobrý den, slyšela jsem, že kyselina listová se správně nevstřebává, pokud k...

Kyselina listová a nažloutlá stolice

Dobrý den, začala jsem užívat asi před měsícem kyselinu listovou, chci...

Kyselina listová a pálení penisu

Dobrý den, Jsem v 7.týdnu těhotenství a beru 2x denně kyselinu listovou.S manželem...

Kyselina listová nebo Calibrum Baby plan

Dobrý den, plánujeme miminko a začala jsem brát calibrum baby plan. Chtěla jsem...

Kyselina listová pro muže

Dobrý den, cca před 3 měsíci jsem začala brát kyselinu listovou, pro plánování...

Kyselina mléčná

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda když se zvýší kyselina mléčná ve svalech,...

Kyselina močová

edakce uLékaře.cz > moc vám děkuji za odpověd a souhlasím s tím ale stále nevím...

Kyselina močová

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená kys. močová v krvi ( hodnota asi...

Kyselina močová


Kyselina močová

Dobrý den. Prosím o informaci, zda hladina kyseliny močové 407 je vysoká a je...

Kyselina močová

Dobrý den, prosím Vás o radu, při rozboru (ortopedické problémy) mi byla zjištěna...

Kyselina močová

Dobrý den,mám dotaz,.Jsem nyní 8 týden po porodu.Porod spont.ale rizikový.Vysoký...

Kyselina močová

dobrý den,chtěla jsem se zeptat mám stále dost vysoké hodnoty kyseliny močové...

Kyselina močová

Dobrý den, trápí mě poslední dobou únava, vyčerpání. Dost málo jsem jedl poslední...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×