Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Laboratoř

Gynekologie Aata . 18.11.2008

Dobrý den pane doktore, v rámci předoperačního vyšetření (totální hysterektomie) mi byly zjistěny zvýšené jaterní testy: bilirubin 12,8 (ref.meze < 17,0), ALT 0,90 (ref.meze < 0,73), AST 0,60 (ref.meze < 0,66), GGT 2,18 (ref.meze < 0,68), Fosfatasa alkalická 1,49 (ref.meze < 1,63). Poté mi prakt. lékařka znova vzala krev a výsledky jsou Tkan.polyp.ant - S 165,2 (ref. meze 0-80), HSBsAG negativní, anti-VHA IgM negativní, Ca 125 55,5 (ref.meze 0-37), CEA 0,7 (ref.mezez0-5). Prosím o Váš názor, zda jsou výsledky druhé odběru závažné a co hlavně znamená zvýšení CA 125 a CEA. Je mi 54 let, beru pravidelně Sarapis 1-0-1, Lokren 1/4-0-0 a Lexaurin 1-0-1. Děkuji moc za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, výsledky druhého odběru krve poukazují na zvýšení nádorového markeru odpovídajícího ženským orgánům CA 125, jeho zvýšení je však minimální a může se jednat pouze např. o zánět či iritaci polypem jež byl u Vás nalezen. Zbytečně se tedy nezneklidňujte, konečné rozhodnutí přináší vždy až výsledek histologie.

Související dotazy

Laboratoř
Dobrý den, mám první biochemické vyšetření štítné...
Nespavost
Trpím chronickou insomnií a užívám pravidelně léky...
Spánková laboratoř
Dobry den, pritel mi rikal, ze me v posledni dobre...
Obezita
Dobrý den a zdravím. Ve 12 letech jsem vážil 90 kilo...
Laboratorní nálezy - co mi je?
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit ty zvýrazněny...
Potíže s dechem při usínání
Dobrý den potřebuji poradit. Stává se mi, že těsně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Laboratorní výsledky štítné žlázy.

Dobrý den, léčím se na štítnou žlázu už asi 10 let. Beru Letrox, ale p.doktorka...

Laboratorni výsledky z krve

Dobrý den, pri krevnim obrazu mi byla zjištěna nepatrne větší mira zeleza a...

Laboratorní výsledky- zvýšená kreatinkinaza

Dobrý den!Je mi 45let,léčím se s diabetem II.st a s vys.krev.tlakem.Chtěl,bych...

Laboratorní vyšetření

Dobrý den. Laboratorním vyšetřením mě byly naměřeny následující hodnoty chol.3.46,...

Laboratorní vyšetření

Dobrý den. Dnešního dne mi lékař předal laboratorní výsledky odběru krve a moče...

Laboratorní vyšetření

Dobrý den, můžete mi, prosím, vysvětlit laboratorní výsledky. Průkaz protilátek...

Laboratorní vyšetření

Dobrý den, byl jsem dnes ošetřen na pohotovosti s bolestí hlavy, neurologický...

Laboratorní vyšetření a mé obavy

Dobrý den mohl bych se zeptat co mě čeká třeba za léčbu žš mám zvýšené pár položek. Hemoglobin...

Laboratorní vyšetření krve

Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala, co znamená výsledek vyšetření...

Laboratorní vyšetření krve

Dobrý den, co znamenají zvýšené hodnoty - S-GLU 7,1. S-K 3,4. S-BIL 27,2. S-BILK...

Laboratoř

Dobrý den, mám první biochemické vyšetření štítné žlázy s těmito výsledky: T3V...

Laboratoř-rutinní biochemie

Dobrý den,mám dotaz,léčím se na diabetes IIst.,užívám Siofor,Ezetrol.Při poslední...

Laboratoře

Dobrý den,paní doktorko.Co když se stane že v místní laboratoři a dalších jiných...

Laboratoře po nemoci

Dobrý den, byl jsem na prohlídce u firemního lékaře a v rámci této prohlídky...

Lacalut aktiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je vhodné během těhotenství při krvácení...

Lacidofil a alergie na mléko

Dobrý den, mám alergii na mléko (ne nějak vážnou, takový rohlík kde je mléko...

Lacneni u batolete

Ma dvouletá dcera jde na operaci a musíme dodržet od půlnoci nic nejíst a nepít....

Lactacyd

Dobrý Den četla jsem že lactacyd udržuje kyselé prostředí. Je to tak? Dalo by...

LactaNON v těhotenství

Dobrý den, mám intoleranci laktózy. Pokud není zbytí, užívám k mléčným výrobkům...

Lactobacili a bolest břicha

Dobry den. Zacala som uzivat laktobacili swiss. Dnes je to treti den co ich...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pleuropneumonie vlevo reaktivni heppatopatie

Dobry dem chtela bych zeptat na toto onemocneni vcera me odvezli do nemocnice...

Oddálení menstruace a zapomenuté tabletky

Hezký den beru lindinete dvacet v platíčku mám poslední dvě tabletky. CHtěla...

Autoimunitní zánět štítné žlázy

Dobrý den, byl mi před 3 měsíci diagnostikován autoimunitní zánět ŠŽ, na sonu...

zvýšené hodnoty CA 19-9

Co může být příčinou zvýšené hodnoty CA 19-9 (hodnota 43,49) v souvislosti s...

Pupínky kolem řitního otvoru

Dobrý den, objevily se mi kolem řitního otvoru pupínky a pak se rozšířili i...

Preejakulát a otěhotnění

Dobrý den, tento dotaz tu byl už nesčetněkrát, ale zajímalo by mě, jestli je...

Cizí těleso v poševním otvoru?

Dobrý den, chci se zeptat co může znamenat když mi ze dne na den začalo vylézat...

Krvaceni

Dobry den, jiz nekolik let beru antikoncepci Mercilon. Velmi casto krvacim po...

Bolest v podbříšku při orgasmu

Dobrý den, už tak měsíc mě trápí bolest v podbříšku při orgasmu. Je to takové...

Ospen a antikoncepce

Dobrý den. V pondělí jsem odpoledne dobrala poslední prášek Atb ospen 1500,...

Jak poznat zlomeninu

prosím poraďte, jak poznám zlomeninu?

Nealkoholické pivo a užívání antidepresiv

Dobry den Chtěl bych se zeptat kolik můžu vypít Birellu(nealko pivo)na leký...

Bolest v oblasti stydké kosti

Dobrý den, cca 14 dní trpím tupou bolestí na levé straně stydké kosti (od klitorisu...

MUDr. Dana Drešerová

Praktická lékařka pro dospělé

Porucha spánku

Dobrý den, přečetl jsem si na centrum.cz článek o poruše spánku zvané syndrom...

Diferenciál krevního obrazu

Dobrý den, mám dotaz, minulý týden jsem byla na odběrech - v krevním obraze...

MMám tvrdé bradavky

Dobry den Jsem kluk a je mi 13 let (prochazim pubertou) a mam tvrde bradavky...

Dušnost a bušení srdce

Dobrý den, asi měsíc pociťuji tlak na hrudi a obtížné dýchání. Pocity nenadechnutí,...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×