Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba děložních polypů

Gynekologie Šárka 21.1.2019

Dobrý den, mám dotaz na gynekologa. Je mi 45 let, užívám trvale Cipralex a Euthyrox. Již 2x jsem za posledních asi 7 let absolvovala hysteroskopii kvůli polypům. Poprvé bez narkózy (byly malé), podruhé s narkózou. Pokaždé byla histologie negativní. Moje gynekoložka mi už tehdy navrhovala Mirenu jako prevenci dalších polypů. Nicméně, já pokud možno žádné hormony užívat (nechat na sebe působit) nechci. Vím, že jde u Mireny převážně o lokální charakter, ale stejně... Nyní mi v listopadu 2018 lékařka řekla, že mi sliznice roste nerovnoměrně a zase hrozí polypy (aktuálně tam žádný není) a že to "budeme muset řešit", buť gestageny celkově, nebo právě Mirenou. Minulý týden ve čtvrtek mi tedy aplikovala Mirenu, ale já se s tím nějak nemůžu smířit. Jednak se necítím komfortně (píchání, bolesti zad a hlavy), ale také si říkám, jestli nasazení Mireny bylo opravdu "nutné". Co by se stalo, kdybych prostě jednou za čas šla na hysteroskopii? Vadí to tak moc? Nebo čemu přesně má Mirena předejít? Z antikoncepčních důvodů ji nepotřebuji, řeším to jinak. Četla jsem, že zvýšenou sliznici často zapříčiňuje nadměrná tvorba estrogenu, který se zase nadměrně tvoří v tukových buňkách. Mám dlouhodobě nadváhu (aktuálně 106 kg). Je možné, že kdybych zhubla, stav sliznice se upraví? Nebylo by toto řešení lepší, neř Mirena? Už i před ní mě často bolela hlava (tenzní bolesti, trpím na ně) a nerada bych, aby mě teď bolela denně. Děkuji za odpověď! Lékařskou zprávu bohužel nemám, doktorka mi žádnou nedala.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
tak to je určitě nepříjemné a chápu, že se chcete vyhnout zbytečným lékům.
...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA

Specializace: Porodnictví, Sexuologie

Dobry den - cervikalni a delozni polypy jsou brány jako prekanceroza proto se vetsinou chirurgicky ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zánět děložních vazů
Dobrý den, navštívila jsem svou gynekoložku, protože...
Odstranění nosních polypů
Dobrý den,pane doktore, velmi Vám děkuji za pdrobný...
V roce 2003 jsem byla na operaci nosních polypů
Dobrý den, koncem ledna jsem měla chřipku, na kterou...
Potíže s dýcháním po operaci nosních polypů
Dobrý den.Byla jsem 8.11.2016 na operaci polypů a měla...
Bez krevní léčba
Dobrý den, rád bych se poptal na tento druh léčby....
Léčba rabeprazolem
Dobrý den, doktor mi předepsal apo rabeprazole 20 mg...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba COVID-19

Dobrý den. Jsem COVID pozitivní (pozitivní test proveden 21.12.2020, prvni...

Léčba Crohnovy choroby

Dobrý večer. Můj dotaz se netýká mne, ale mého přítele. Před 1,5 rokem mu byla...

Léčba cukrovky

Dobrý den, mám cukrovku 2.stupně a mám tyto léky-Glyclada 60mg...

Léčba cukrovky, dieta

Dobrý den, jsem diabetik 2. Můj obvodní lékař nepovažoval za nutné mě poslat...

Léčba cysty

Dobrý den, před dvěma dny jsem byla na gynekologii a pan doktor mi řekl, že...

Léčba cysty

dobrý den, mé přítelkyni našel včera doktor cystu 3x5cm, na popud toho že si...

Léčba cysty ve štítné žláze u 9 letého syna

Dobrý den,synovi našli ve štítné žláze bouličku(cystu) o velikosti 1cm.Synovi...

Léčba černého kašle

Dobrý den .prodělala jsem černý kašel ale už jsem přelečená asi 3týdny jak je...

Léčba dcery

Dobrý den,naše malá má 4.roky. Letos v lednu začala chodit do školky a do dvou...

Léčba de Quervainovy choroby

Dobrý den. V červenci mi byl diagnostikován de Quervainův syndrom a dána na...

Léčba deprese

Dobrý den, léčím se s depresí, která u mně propukla po smrti tatínka v dubnu...

Léčba deprese

můj manžel měl před 2 roky těžký úraz, při kterém měl krvácení do mozku a rozbité...

Léčba deprese

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH SE INFORMOVAT ,JAK DLOUHO BY SE MĚLI UŽÍVAT ANTIDEPRESIVA...

Léčba deprese

Dobrý den, asi tak 3 měsíce zpátky jsem navštívil lékaře s tím, že mám deprese.....

Léčba deprese

Dobry den doktorka mi vymenila lieky ssri escitalopram za ssri sertralin..escitalopram...

Léčba deprese a její úskalí

Dobrý den, od 23.5 beru Trittico AC 75 na deprese které mi napsala praktická...

Léčba deprese, změny léků

Dobrý den, užívám lék Welbutrin. Nyní je dle lékáren výpadek výrobce - lék není...

Léčba dermoidní cysty

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem podstoupila excisi dermoidní cysty. Hojení...

Léčba diabetes typu 2

Dobrý den p.doktorko mám obavy o manžela který se léčí s cukrovkou 2.stupně...

Léčba diabetes typu 2

Zajímalo by mne, zda je možná jiná modernější metoda léčby než je insulin. Několikrát...