Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
ulekare.web.text.forgotten_password.forgotten_password

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčba ICHS a hypertenze

Vnitřní lékařství Jiří P. 5.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
několik let jsem užíval betaloc 200mg ráno
a alfablokátor zoxon večer. Některý lékař byl názoru, že to vadí, jiný že nevadí. Tak nevím.
Nyní mi betaloc vyměnili za prestarium neo, po němž mi tlak více kolísá a navíc přidali rytmonorm - zjistili mi palpitace.
Ráno, kdy mám prestarium užít mám např jen tlak 100/60, vezmu si tedy jen 1/2dávky a po několika hodinách mám 150/80.
Užívání betalocu bylo víc předvídatelné.
Neměla by se změnit medikace ?
Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, ano jistě, mělo se dle mého názoru postupovat zlatou střední cestou, to jest snížit dávku Betalocu na 25 či 50 mg. denně, 200 mg. je většinou zbytečně moc a vyšší dávky mají větší nežádoucí účinky, takže dávka se dá celkem výrazně snížit, samozřejmě je nutné sledovat tlak a tepovou frekvenci a podle toho dávku upravovat, Betaloc samozřejmě působí i na palpitace, takže při určité optimální dávce mohou palpitace či poruchy rytmu vymizet a Rytmonorm by tím pádem byl zbytečný a mohl by se vysadit, Prestarium je ale pro vás velmi vhodný lék, takže určitě jej nevysazujte, ale můžete si dávku posunout třeba na poledne nebo rozdělit na ty půlky, jednou dopoledne a druhou na večer a tím nic nepokazíte a dosáhnete vyrovnaných hodnot bez většího kolísání, obecně je vždy lepší nakombinovat více léků v nižších dávkách, než brát maximální dávku jednoho... pokud to tedy není nějak u někoho nezbytně nutné, co se týče Zoxonu, jeho kombinace s Betalocem je vhodná, a pokud vám pomáhá, tak jej berte, určitě se o úpravě léčby poraďte se svým lékařem, který přesně zná váš stav a jen on toto může rozhodnout a schválit, díky za dotaz, pěkný den.

Související dotazy

Hypertenze
Dobrý den! Na hypertenzi jsem užíval k mé spokojenosti...
Arteriální hypertenze
Hypertenze na levé ruce 160/110...
Hypertenze a echo
Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce...
Arteriální hypertenze
Dobrý den, již cca 15 let mám vysoký krevní tlak. Dříve...
Systolická hypertenze
Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde...
Hypertenze
Dobry den, dostala jsem od obvodniho lekare tlakoveho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba chlamýdie trachom. a kapavky

Dobrý den, Dostala jsem na tyto infekce antibiotikum Xorimax 500 2x denně...

Léčba chlamydie trachomatis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se léčí chlamydie trachomatis. Má gynekoložka...

Léčba Chlamydie, Azitromycin

Dobrý den, byly mi zjištěny v moči chlamýdie, mám bolesti svalů kloubů, únava. Lékařka...

Léčba chlamýdií

Dobrý den pane doktore, problém se týká mé přítelkyně(věk 21 let), která...

Léčba chlamydií

Dobrý den, na imunologii mi zajistili, že mám chlamydie.Nevím,ale jaký druh....

Léčba chlamydiové infekce

Dobrý den zajímalo by mě jestli je možné na plicní chlamydie použit na léčbu...

Léčba chrápání

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčbu chrápání. Posledních 5 let chrápu....

Léčba chrápání

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké jsou možnosti léčby chrápání. Týká se...

Léčba chronické angíny u 6ti letého dítěte

Dobrý den, 6ti letý syn měl v posledních 10 měsících již 6x hnisavou angínu,...

LÉČBA CHRONICKÉ RÝMY LASEREM

Dobrý den,už několik let se léčím na chronickou rýmou a vždy mi to léčí tím...

Léčba Imuranem

Od září 2016 užívám Imuran 50 1-0-1, předtím Prednison 20 1-0-1, jako řešení...

Léčba infekce Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, před nedávnem mi byla léčena Ureaplasma Urealyticum. Byla mi předepsána...

Léčba intersticiální cystitidy

Dobrý den, byla mně diagnostikována(po provedené cystoskopii s hydrodistenzí...

Léčba jizvy na čele a nosu

Dobrý den, před týdnem se mně stal úraz-tržná rána na čele cca 2cm a na kořeni...

Léčba kapavky

Dobrý den, mám dotaz, aktuálně se léčím s podezřením na kapavku a lékařka mi...

Léčba karcinomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.pokud se u karcinomu prsu objeví metastáza...

Léčba karcinomu prostaty

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Manžel r.1965 byl operován 3/2013...

Léčba kolene

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jestli je léčba na kolena ortoped řekl že v...

Léčba kolísavého tlaku

Dobrý den,manžel leží v nemocnici již týden s kolísavým tlakem.Má 170-1OO ,,za...

Léčba kondylomat

Dobrý den, již dvakrát jsem lecila kondylomata aldarou na menší zabere ale velká...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Změna vzhledu spermatu

Dobry den,mam dotaz.Pri ejakulaci se mi ve spermatu objevuje tato rosolovita...

Lichen

Dobry den biopsie mi potvrdila lichen a na popud dr jsem absolvoval procain...

Fimosa

Je mi 13 let při klidném stahování předkožky ji dostanu pod žalud ale při "postavení"...

Ledviny

Dobrý den, můj 8letý syn má "menší glomerulární abnormalitu. Já mám chron.GN,sy...

Bulka na zadní části krku

Dobrý den. Na zadní části krku se mě vytvořila jaká si boulicka. Je nebolestiva,...

Každodenní křupání krční páteře

Každý den někdy i 5x za den když hýbnu krkem , protože cítím , že je ztuhlý...

Syfilis

Dobry den chci se zeptat před 7mesici jsem mela sex s partnerem ktery zil hodne...

Bolesti kolena po artroskopii

Dobrý den, v únoru 2010 jsem upadla na koleno, nejdříve jsem měla ortézu téměř...

Skvrny v krku

Dobrý den, mam diagnostikovaný choanální polyp, který mi dává zabrat: hlavně...

Bolest zubu týden po vrtání

Dobrý den, měla jsem zubní kaz, který mě bolel, šla jsem za zubařkou, která...

Bulka v uchu

Dobrý den, chci se zeptat našla jsem si malou bulku v uchu může to znamenat...

1 zapomenutá antikoncepční tableta

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT JA UZ NEKOLIK MESICU BERU ANTIKONCEPCI MIRELLE Z...

Vnitřní neklid, nervozita, stažený žaludek, pocit odtažitosti


Marihuana a její detekce

Dobrý den mám mít testy na marihuanu měla sem ji naposled a po prvé před cca...

Bolesti břicha


Otehotneni při menstruaci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné otěhotnět při menstruaci....

Bolest zad

Dobry den,jiz 3mesic me neustale boli bedra,bolest je protivna,ustupujici pouze...

Puchýře na zádech

Dobrý den, máme takový dost specifický problém. ... staráme se o ležícího dědečka....

Alkohol a bolest kolen


Vysazení antikoncepce po 20 letech

Je mi 50 let. Po 20 letech jsem přestala brát AK Mirelle. Už dva měsíce se...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×