Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčebné houby a Godasal

Vilma . 10.5.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, přítel měl již jednou vyšší hladinu cukruv krvi a na doporučení bral výtažek z houby Resihi- Lesklokorky, která ji má snižovat. Skutečně se mu hladina upravila na dlouhoudobu na normální hodnoty. Nyní se to bohužel opakovalo a pani doktorka radí nasadit léky. (cca 8,8 mám ale pocit, že zapoměl den před odběrem nejíst sladké. Jiný lékař radí počkat na další test kdy se bude měřit glukóza i po jídle a do té doby držet dietu,změnit styl. Můj dotaz je právě ohledně přípravku z Reishi, věřím, že by mu měla pomoci, bere ale po operaci ráno Godasal 100. Nyní jsem někde četla, že se Reishi zcela nedoporučuje s léky na ředění krve, jelikož má mít také i takový účinek, jinde ale v dotazu na stejnou otázku pani doktorka říká,že se paní užívání bát nemusí. Nevyznám se ani v síle Godasalu, tuším, že existuje i silnější než100,myslím 500. Doufám, že by Reishi mohl opět užívat,když dříve nevadila?

Odpovídá:

MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

Dobrý den, diabetes mellitus (cukrovka) může být diagnostikován třemi různými způsoby: 1. Přítomnost klasických příznaků cukrovky + náhodná glykémie ≥ 11,1 mmol/l 2. Glykémie nalačno ≥ 7,0 mmol/l (tedy 8hodin od posledí stravy) 3. Glykémie ve 120. minutě oGTT ≥ 11,1 mmol/l platí při tom, ale že vyšetření glykémie při diagnostice diabetu je třeba jednou opakovat a vycházet ze dvou stanovení. Zdroje evidovaných, dokladovaných, zdokumentovaných příznivých vlivů na některé metabolické parametry jsou sporé, nicméně nejsou vyloučeny. Jistě bude hrát roli jednak konkrétní preparát, jednak víra léčeného v úspěšnost léčby. O interakci mezi přípravky ze zmiňované houby a kyselinou acetylsalicylovou (Godasal) bohužel nevím nic. Shrnutí: je li cukrovka diagnostikována doporučuji jistě dobře dokumentovnou léčbu dle standratů, kterou , nebude-li kontraindikací je po dohodě s lékařem doplnit doplňky stravy s výtažky ze zmiňovaných hub. Zajímavý odkaz na interakci lidského organismu s výtažky z hub - například zde. http://www.medicabaze.cz/index.php?sec=term_detail&categId=15&cname=Hygiena+v%C3%BD%C5%BEivy&termId=2971&tname=Dopl%C5%88ky+stravy+ovliv%C5%88uj%C3%ADc%C3%AD+imunitn%C3%AD+syst%C3%A9m&h=empty#jump S pozdravem Karel Bláha - praktický lékař

Související dotazy

Alergie na houby
Dobrý den, nikdy dřív jsem s houbami neměla problém...
Godasal a cestování
Dobrý den ,již více jak před 14 dny jsem Vám posílala...
Godasal a astma
Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Měla jsem...
Tibetská houba a těhotenství
Dobrý den, dostala jsem od známých tibetskou houbu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba zlomeniny hlezna

Dobrý den, chci se zeptat předpokládanou délky léčby resp. kdy budu moci chodit....

Léčba zlomeniny kostrče

Dobrý den, v únoru jsem si zlomila kostrč, začala jsem chodit na rehabilitace...

Léčba zlomeniny kotníku, otok

Dobrý den, je mi 21 let a před 12 dny jsem si zlomila kotník při špatném došlápnutí...

Léčba zlomeniny lýtkové kosti

7.2. jsem si zlomila lýtkovou kost těsně nad kotníkem. Kosti bez dislokace,...

Léčba Zoloftem

Dobrý den, přípravek Zoloft mi lékařka předepsala poté, co jsem měl problémy...

Léčba zubu

Dobrý den, pane doktore před měsícem jsem byla u zubního lékaře bolel mě zub...

Léčba zvýšeného homocysteinu

Dobrý den,podstupuji léčbu na snížení homocysteinu. Nejprve jsem mela 15,7 a...

Léčba zvýšeného cholesterolu

Dobrý den, jsem rok po mozkové příhodě/v důsledku srdeční arytmie/, předchozí...

Léčba, rozsah zranění a doporučení

Dobrý den, jsem týden po operaci kolene a chci se zeptat, jak moc vážné to...

Léčbažloutenky v zahraničí

Ráda bych se zeptala, jestli jsou stejné možnosti léčby žloutenky c v zahraničí...

Léčebný efekt přípravku UROVAL FORTE

Pěkný den přeji; prosím o fundovanou informaci stran přípravku Uroval forte...

Léčená ANGÍNA V DĚTSKÉM KOLEKTIVU

Syn 1,5 roku má angínu,dostal ATB Klacid. Měli jsme jet na tábor (rodiče s...

Léčená kapavka

Dobrý den, před pěti týdny jsem chytil kapavku, následně šel k lékaři, dostal...

Léčení boreliozi

Asi 3 měsíce jsem chodi od lékaře k lékaři s bolestmi svalů, kloubů, hlavy,...

Léčeni bradavice na chodidle

Dobry den, již dva měsíce se snažím zbavit bradavice na chodidlu, používala...

Léčení bradavice,pálení chodidla a puchýře

Dobrý den,prosím o radu.Mám na chodidle z boku Bradavicích už asi 3 měsíce,...

Léčení dětské epilepsie

Dobrý den, jelikož jsem nenašel lékaře dětského neurologa, obracím se k Vám. Mojí...

Léčení framykoinem kvasinkovou infekci

Dobrý den, Párkrát jsem použil zmíněnou mast co mi hrozí? nikdo mi ji neporadil

Léčení Herpes viru

Dobrý den, měla bych pár otázek ohledně léčení genitálního oparu. Před otěhotněním...

Léčení hypotonie v těhotenství

Dobrý den, dcera je ve 21 týdnu těhotenství a byla ji zjištěna hypotonie kps...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×