Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léza na děložním čípku

Gynekologie Lucie 18.4.2018

Dobrý den, chodím pravidelně od 15 let každý rok na prevenci gynekologickou. Vždy jen cytologie a UZ. Cytologie vždy v normě, naposled únor 2018. Nyní o dva měsíce později jsem změnila lékaře, moje původní lékařka neřešila půl roku výtok jinak, než kupte si globule. Při vstupní prohlídce mi nový lékař velmi dlouho a podrobně kontroloval čípek tím mikroskopem a kyselinou, to moje doktorka nedělala nikdy. Znepokojilo ho, že mám lézy (prý malou odhadem 2x3 mm), která vykazuje tečky a mozaiku. Reaguje na kyselinu, zdálo se mu, že celkem pomalu. Uštípl mi kousíček tkáně na biopsii. Je mi 39 nemám děti, moc bych chtěla. v únoru jsem potratila. teď šílím strachy, zda hrozí, že je to již pokročilá rakovina. spojuji si to s tím výtokem. Chtěla jsem se zeptat, hraje roli velikost léze? že je dle jeho slov malá. a hraje roli, že to reagovalo na kyselinu jak říkal "docela pomalu"... ??? jak to řešit s plánovaným těhotenstvím v mém věku, pokud by byl nález pozitivní, tedy nějaké to CIN1-3? Vím, že jde o konkrétní výsledek, který neznáme, ale je šance, že se to vyřeší a budu moci otěhotnět?

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud je léze malá, tak je to samozřejmě lepší, než když je velká. Ale bližší informace budou k dispozici až po histologickém vyšetření, do té doby Vám bohužel nikdo nebude moci říct konkrétní informace (tj. jestli se jedná o lehkou či těžkou dysplazii).
Jak by to bylo s případným těhotenstvím také záleží na pokročilosti nálezu. Pokud by byl mírný, lze udělat konizaci čípku a těhotenství by nemělo být až takovým problémem. Pokud by se jednalo o těžký nález, pak je situace samozřejmě na posouzení složitější.
Váš dotaz předám k posouzení i specialistovi - gynekologovi - aby Vám upřesnil další postup a doplnil informace. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
nebuďte zbytečně nervozní a plná obav kolposkopie a cytologie jsou metody které se navzájem doplňují a není pravděpodobné že by při zcela normálním cytologickém nálezu se jednalo něco velmi vážného, přesně to určí jen histologie, zachovejte klid a vyčkejte výsledku z biopsie..
příjemný den

Související dotazy

Boulička na děložním čípku
Chtela bych se zeptat dnes jsem si nahmatala na deloznim...
Porucha nervového zakončení na děložním čípku
Dobrý den, nedávno jsem byla na gynekologické prohlídce...
Změny na čípku
Dobrý den, před měsícem jsem byla na běžném vyšetření...
Vřed na děložním čípku
Dobry den mam dotaz. Uz dlouho me trapi udajny vridek...
Změny na děložním čípku
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Jsem...
Chlamydia trachomatis žije pouze na děložním čípku?
dobry den, rada bych se zeptala. dost casto trpim vytokmi,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lexaurin s Ospen 1500


Lexaurin vs. neurol

Dobrý den, mám diagnostikovanou neurogenní tetánii na kterou mi byl lékařem...

Lexaurin x Tramal

Dobrý den, prosím o radu. Jdu na extrakci osmiček z kosti a mám strach. Vezmu...

Leydenská mutace


Leydenská mutace

Dobrý den, poté, co maminka prodělala těžký hlubokožilní zánět a byla jí zjištěna...

Leydenská mutace

dobrý den,mám leyd.mutaci homozygo,je mi 49 let,3 deti. Nyní je moje 28letá...

Leydenská mutace

Dobrý den, chci se zeptat, zda pacient s diagnostikovanou Leidenskou mutací...

Leydenská mutace

Dobrý den, už dlouho přemýšlím že bych darovala krev. Ale před třemi lety mi...

Leydenská mutace

Dobry den, prodelala jsem povrchovou trombozu a mam leidenskou mutaci-homozygot...

Leydenská mutace v těhotenství

Dobrý den, mám leydenskou mutaci heterozygotní. V prvním těhotenství jsem si...

Leze

Dobry den. Na druhy den po osetreni u zubara sa mi na v ustnej dutine objavilo...

Léze

Dobrý den, prosím jde vyléčit patrná izolovaná leze v segmentu s1 dx,bez odpovídající...

Léze II.-III.st. zadního rohu mediálního menisku

Dobrý den, jsem 7 měsíců po artroskopii kolene, které mě stále bolí. Bylo mi...

Léze jaterní

Dobrý den,byla mi zjištěna lehká hepatopatie(ALP2.46, bilirubin př.3.3,dále...

Léze jazyku

Dobrý den, cca před 4 měsíci se mi po zubní hygieně uděla aft na jazyku a mapovitý...

Léze kořene jazyka

Dobrý den, již přes půl roku sleduji nebolestivé zduření na jedné straně jazyka....

Léze kůže penisu

Dobrý deň chcem sa opýtať čo to je? Mám to na penise a nemal somno to? Je...

Léze L5 s cystou

Může toto onemocnění způsobit ochabnutí svalů nohy, že je studená, nehýbá prsty...

Léze mediálního menisku

Dobrý den, jsem téměř 6 měsíců po ASK kolene s nálezem léze mediálního menisku...

Léze menisku

Dobrý den Před dvěmi dny se mi při chůzi vyhodilo koleno, vrátilo se mi zase...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění po holení

Dobrý den, po holení se objevila vyrážka na penisu i v okolí. Vyrážka svědí...

Bolest zevní strany stehna

Dobrý den, asi týden me začala bolest ve stěhně konkrétnější z vnější strany...

Porucha erekce a bolesti zad

Dobry den je mi 24 let a mam problemy s erekci jak s ranni tak i celkove proste...

Modřinky a vliv Trombexu a Aspirinu

dobrý den, dělají si modřinky po rukou a chci se zeptat jestli na to může vliv...

Bolesti třísla směřující ke stehnu

Dobrý den, již tři měsíce mám bolest třísla ,která bolí ke stehnu.Pociťují to...

Přetrvávající bolest v krku

Dobrý den, asi před 14 dny mě začalo bolet v krku a ucpaný nos. Když nezabral...

Rtg kolen: pateůy Wiberg III

Nevím co to znaméná a jaká mohou být následky nebo jak to dále léčit. Mohl by...

Dermatitis nejasné etiologie

Dobry den, je mi 30 let a uz asi od pateho mesice tehotenstvi, takze skoro dva...

Utržená hlavička klíštěte


Hned co se do mě udělá začne mě strašně nepříjemně pálet tam dole

Dobrý den, měla bych velikou prosbu. Trápí mě to už velmi dlouho a výrazně...

V poslední době se mi začaly tvořit malinké petechie různě po těle.

Dobrý den, V poslední době se mi začaly tvořit malinké petechie různě po...

Jazyk

Dobry den, jiz delsi dobu mam problen s jazykem. V priloze vam zasila. Foto,...

Wiberg IV

dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti léčby u diagnostikované, na MR,...

Mravenčení končetin

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jelikož běhám po doktorech již od listopadu...

Boulička po vytrženém zubu

Dobrý den. Byla mi dole vytržena 5, kvůli nasazení rovnátek. Čtvrtý den po vytržení,...

Bělení intimních partií

dobrý den, lze v domácích podmínkách vybělit malé stydké pysky. Pravidelně si...

35tt, CS0, tlak a píchání u čípku

Dobrý den. Jsem druhorodička a momentálně ve 35tt těhotenství. Posledních 5...

Užívání Paralenu a Nurofenu


Maca kořen

Dobry den, rada bych se zeptala zda je mozne uzivat koren maca pokud se...

Bolest ve spod chodidla (tahání šlachy)

Dobrý den, zhruba před rokem jsem při fotbale v hale udělal při bránění velké...

Reklama