Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Lumbální punkce a rakovina

Onkologie Jana . 9.12.2010 redakce uLékaře

Dobrý den. Ráda bych se zeptala jestli je možné, že má pacient zhoubný nádor (na brzlíku) přestože výsledky lumbální punkce byly v pořádku? Nebo jsou dobré výsledky punkce zárukou toho, že případný nádor je nezhoubný? Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Vyšetření mozkomíšního moku, které se dělá z lumbální punkce, dokáže zjistit, zda v této tekutině jsou přítomny nádorové buňky, tzn. zda je nádorovým onemocněním postižen centrální nervový systém. O rakovině v jiných lokalizacích toto vyšetření nic neřekne.

Související dotazy

Stav po lumbální punkci
Dobrý den, Dnes jsem již 10 dnem po lumbálni punkci...provedení...
Lumbální punkce
Dobrý den , chtěl bych se zeptat zda se dá z lumbalni...
Točení hlavy
Dobry den. Jaka je pravdepodobnost, ze nador mozku...
Lumbální punkce
Dobrý den, moc prosím o rychlou odpověď.Moje dcera...
Lumbální punkce
Dobrý den, píšu ještě jednou, protože jsem...
Lumbální punkce
Dobrý den, v příloze máte výsledek z Lumbální punkce....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lumbální punkce

Štíplo mě klíště tak mi dělali lumbální punkci.Jelikoš se mě při vikonu udělalo...

Lumbální punkce

Dobrý den chtěla jsem se zeptat přišli my výslledky z lumbální punkce a cytologické...

Lumbalni punkce

Dobry den ,pan doktor V.Šigut mi odpověděl na muj dotaz ohledně bolesti hlavy...

Lumbalni punkce

Dobrý den. Před 2 týdny jsem absolvoval lumbalni punkci. Po které následovaly...

Lumbální punkce

Dobrý den, během následujících dnů bych měla absolvovat lumbální punkci. Chtěla...

Lumbální punkce

Dobrý den, jsem měsíc po lumbální punkci a pořád mi není dobře. V nemocnici...

Lumbální punkce

Dobrý den, píšu ještě jednou, protože jsem nepřiložila třetí list souboru....

Lumbální punkce

Dobrý den, v příloze máte výsledek z Lumbální punkce. Můžete mi prosím napsat...

Lumbální punkce


Lumbální punkce

Dobrý den , chtěl bych se zeptat zda se dá z lumbalni punkce zjistit zda mám...

Lumbální spinální stenóza, klaudikace, tlak na durální vak.

Dobrý den, po delším stání či chůzi, tíha nohou, zakopávání podlamování nohou,...

Lumbarni puknce

Dobry den , mam dotaz byla sem na lubalnic punci ,mam stasny bolesti hlavy i...

Lumboischialgie kyčelního kloubu

Dobrý den, od 9/2015 se u mne začaly projevovat bolesti L kyčel.kloubu takového...

Lumboischialgie při protrusi disku L4/5. L5/S1

mám velké bolesti a tlačí to na mýchu jaké jsou moje vyhlídky. už teď stěží...

Lumboischiatický syndrom. Spondyloarthroza

Dobrý den, je mi 40 let (sedavé zaměstnání, 3-5x do měsíce jízdy os.vozidlem...

Lunafem

Dobry den prosim vas beru prasky lunafem 3 roky s pritelem sme se rozhodli pro...

Lunafem

Dobrý den, potřebovala bych poradit co se týče užívání antikoncepce Lunafem....

Lunafem

Dobrý den, chtěla jsem zeptat jaký vliv má lék cotrimoxazol al forte na antikoncepčí...

Lunafem

Dobrý den,chtela bych se zeptat jestli uz mate zkusenosti s antikoncepci Lunafem....

Lunafem

Dobrý den. Přešla jsem z antikoncepce Minerva na Lunafem, kde je menší dávka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×