Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mentální bulimie

Psychiatrie Jana 22.2.2020

Dobrý den,

Už skoro deset let trpim mentální bulimii. Několikrát jsem se léčila na poruchách příjmu potravy. Užívala jsem obrovské dávky kontaktnich laxativ- bisacodyl, fenolax... Brala jsem až 100 tablet denně a za pomoci lékařů se mi podařilo dávku stáhnout na 10 tablet denně.
Mám obrovské problémy se střevy a věčně nafouklé břicho a zácpu. Kvůli těmto všem problemum jsem se až nyní dozvedela, že jsem těhotná. Jsem už v 16tt. Lékař mi to včera potvrdil. Nic jsem netušila. Po celých těch 16 týdnů jsem užívala lék Bisacodyl-k 5mg 10tablet- denně. Na příbalovem letáku se píše že se lék v 1.trimestru užívat nesmi.
Mohla jsem nějak uzivanim tohoto léku poškodit plod? Může se narodit nějak vážně nemocný?
Děkuji moc za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na váš dotaz je těžká a nejednoznačná odpověď. Léky, které se v těhotenství nedoporučují mohou plod poškodit. Výrobce si není jistý jejich bezpečností, proto lék v těhotenství nedoporučí. Testy se provádí pouze na březích samicích zvířat, na ženách se dělat testy nesmí. Pokud se u zvířat nepotvrdí stoprocentní bezpečnost preparátu, tak se v těhotenství preparát podávat zakáže. V medicíně není nikdy nic stoprocentního a situace se může vyvinout různě. Budete muset doufat, že se miminko narodí zdravé. Je potřeba podstoupit veškerá vyšetření, aby lékaři věděli, jak na tom je miminko nyní. Deset let nemoci je velmi dlouhá doba, používání léků v obrovských dávkách vám poškodilo peristaltiku střeva a došlo k trvalým následkům. Nyní je zcela nezbytné, abyste léky úplně vysadila. S problémy se zažíváním musíte počítat, medicína neumí váš problém odstranit ze dne na den. Jak jistě víte, léčba mentální bulimie je celoživotní a napravit trvalé následky je otázkou roků. Určitě vám všichni lékaři budou vycházet vstříc a dělat všechno proto, aby miminko bylo zdravé. Pokud ovšem svoji nemoc zcela nezvládnete, pak po porodu zvažte účinnou a dlouhodobou antikoncepci. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Bulimie
Dobrý den, nevím kam se obrátit. Takže očekávám radu....
Zvracení krve u bulimie
Před nějakou dobou jsem se vyléčila z bulimie, ale...
Bulimie
Dobry den, V minulosti jsem trpela bulimii.v poslednich...
Bulimie a anemie
Dobrý den, chci Vás poprosit o vysvětlení mých problémů...
Anorexie a bulimie
Dobrý den, mám problém, který řeším již třetím rokem,...
Mentální anorexie
Dobrý den,pět let jsem měla mentální anorexii.Dnes...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Menštruacia

Dobrý deň chcela by som sa spýtať. Mám 18 rokov. Menštruáciu som mala ako hodinky...

Menštruácia

Dobrý deň paní doktorka, som užívateľkou antikoncepcie a pred dvoma týždňami...

Mentálně postižené dítě a porucha chování

Dobý den,mám mentálně postiženou dceru 27let, při porodu byla kříšená.má poruchy...

Mentální anorexie

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Za poslední rok a půl jsem zhubla...

Mentální anorexie

Dobrý den,pět let jsem měla mentální anorexii.Dnes jsem již dva roky zdravá,jen...

Mentální anorexie

Dobrý den, nevím jak na sobě můžu poznat začínající anorexii. Mám ted doprese...

Mentální anorexie

Myslíte že můžu jíst přesnídávky třeba na večeři ? Příklad večeře : 3 žitné...

Mentální anorexie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda existuje nějaká "páka" jak dostat takto...

Mentální anorexie

Začínám jíst. Mám jíst třeba klasické jogurty,, nebo smetanové. Abych přibrala...

Mentální anorexie u miminka

Hezký den, u 4 měsíčního miminka byla kvalitní pediatričkou diagnostikována...

Mentální bulimie

Dobrý den. Cítím a myslim ze mám problém. Už 4 dny je mi zle. Cítím jak me...

Mentální retardace

Dobrý den mám 13dceru ma lehké mentální postižení potrebuju poradit jak ji chránit...

Mentální retardace

Dobrý den, jakým způsobem diagnostikovat mentální retardaci v dospělosti...

Mentální retardace a medikace

Dobrý den, mám 18letého syna, který má autismus a mentální retardaci. Od prosince...

Mentální retardace, nedoslýchavost, posudkové hledisko

dobry den sem matka mam syna kterej je neslysici ma zahvaty ma druhej stupen...

Mentol - nesnášenlivost

Dobrý den, jsem muž, 20 let, a poslední dobou cca 2 měsíce pozoruji, že mi přestal...

Mentruace

Je normální když mám menzes 28 den,teď co jsou ty vedra jsem dostala o 11 dní...

Mentruace

Dobry den,prosim o gynekologickou radu,temer pred rokem (kveten 2017),jsem prestala...

Mentruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na bolest v podbřišku při menstruaci. Netrpím...

Mentruace

Mám takoví problém mám přítelkyni které bylo nedávno 15 let takže ještě nemá...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vynechání menstruace


Necitlivost kůže na stehně

Dobrý den. Mám problém s kůží na pravé noze ( stehno z boku k pánvi ) . Je velice...

Nedostavení menstruace při užívání hormonální antikoncepce

Dobrý večer chtěla jsem se optat beru už od 16 antikoncepci teď mi je 26.Vždy...

Palčivá bolest od levého podpaží podél prsu

Dobrý den, je to asi půl rok zpětně, co mě začalo bolet jakoby od levého podpaží...

Salmonelóza

Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně dvouletého syna, který má od 1.6.2015...

Alopecie

Dobrý den zajímalo by mě zda i toto je druh alopecie.Syn se s tím léčil před...

Svědění kůže

mám problém so svrbením ktoré začalo na hlave a tvári ale už aj na celom tele..ide...

Zimnice,nizka telesna teplota,bolest hlavy

Dobrý den,nevim zda jsem dotaz polozila spravne,ale uz si nevim rady. Už pres...

Bolesti stehen

Dobrý den, trápí mě skoro až nesnesitelná bolest stehen. V srpnu před rokem...

Bolest po plastice předního zkříženého vazu

Dobrý den, dnešním dnem je to přesně 7 měsíců od plastiky předního zkříženého...

Opožděná menstruace při stresu


Desinfekce roušky

Pomůže desinfekce roušky UV zářením z přístroje tzv. horské slunce? Dle údajů...

Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Sex

Měl jsem anal v privatu bez gumky až do konce vystřik do zadečku co mi tet hrozi?Dik...

Růst penisu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda mi ještě může vyrůst penis? Myslím hlavně...

Potíže přetrvávají

Dobrý den. Již třetí měsíc mám problémy, které jsem začal pociťovat druhý den...

Doxybene a Nolicin

Dobrý den. Mám dotaz ohledně současného podávání léků Doxybene 100 a Nolicin....

Zlomenina nártu

Dobrý den. 9.3.2012 jsem si zlomila zánartní kost. Od té doby mám sádru, nesmím...

Bolest v krku a koronavirus


Menopauza

Dobrý den, za několik týdnů mi bude 43,5 roku, a za pár měsíců překročím pomyslnou...

Reklama