Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mohlo to být akutrauma?

Uši, nos, krk Petr 27.9.2018

Dobrý den,
cca 3 týdny mi zaléhá pravé ucho s tím, že mám pocit že na něj hůře slyším (obecně jakási tupost). Začalo to před cca 3 týdny na kole, kdy jsem to měl zalehlé, že jsem ani nemohl moc mluvit. Byla i tupá bolest spodní a horní čelisti s vystřelováním do krku. Byl jsem 2x na ORL - poprvé stanoven zánět vnějšího zvukovodu+eustachovy trubice, předepsán Maxitrol na 7dnů. Podruhé (šel jsem asi po 5 dnech znovu pro recept), jiný doktor(Maxitrol zrušit) a ihned na audiometrii, tympanografii + reflexy. Vše prý dobré, v příloze zasílám zprávu (jen je tam chyba, jedná se o pravé ucho). Doporučen stomatochirurg s podezření na artrózu čelistního kloubu. Při návštěvě stomatochirurga mi bylo řečeno že mám vpravo nahoře velký kaz v 7 zubu, zub je mrtvý, hrozí rozpadnutí a vpravo dole 8 na vytrhnutí (byl jsem před tím asi 3 týdny na prevenci kde byl dělán i celkový rentgen a moje zubařka nic neříkala, budu měnit). Nyní 7 vyvrtána, provizorní plomba, tupost čelisti a krku ustoupila ale tupost kdesi v uchu, nebo před uchem, těžko říci, občas jako by někdo nafukoval balónek, jindy jen tupé slyšení, jakoby ozeřazé, spíše jak kdy +/-. Velmi často také když polknu, tak loupání v pravém uchu. Mám pocit že mluvení mi stav zhoršuje. Nyní jsem objednán do Prahy do Poradny pro onemocnění čelistního kloubu.

Docela jsem se ale nyní vyděsil - akustické trauma. Jsem muzikant (poloprofesionální) a několik dní před zaluhnutím jsem díky nově seřízenému nástroji (o hodně hlasitější) měl pocit že mám o dost stížené slyšení v tomto uchu, to ale poté snad přešlo (neuvědumuji si nyní že bych měl nějaké takové příznaky). Toto jsem na ORL neříkal, nějak jsem si to neuvědomoval, nyní jsem si toto ale přečetl někde na internetu a zděsil jsem se. Mám dotaz, neměl bych urgentně znovu jít na ORL, znovu na vyšetření s tímto zdělením?
Nebo provedená audiometrie, která byla v pořádku by to vyloučila?
Také jsem cca před 3 týdny mluvil do telefonu, v čelisti napětí, pak mi přeskočilo a zatočila se se mnou místnost, musel jsem jít na vzduch, měl jsem i hvězdičky před očima (to jsem také na ORL neříkal, problémy s zásahen do běžného života si uvědomuji od toho dne kdy jsem byl na kole).
Díky
Petr

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Petře, dle mého názoru není urgentní vyšetření na ORL nutné. NIcméně bude lepší když Vám poradí lékař v oboru ORL, který se s takovými příznaky a obtížemi setkává častěji. Proto mu Váš dotaz přeposílám a poprosím o trpělivost s vyčkáním na odpověď.
Zdravím

MUDr. Karolína Dostálová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

Dobrý den, akutrauma by se objevilo na vyšetření audiometrie, které, jak sám říkáte, bylo v pořádku. Většinou příčinou zaléhajícího a tupého ucha je průvan nebo nastydnutí, což se mohlo stát na kole.Zkuste v lékárně koupit dostuipné léky na otok - Zyrtec , Zodac. Claritine, užívat 1xd
a pravidelně žvýkat, problém by se měl do cca týdne, 10 dnů ztratit.
S pozdravem K.D.

Související dotazy

Vzácné nemoci
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem objednaná do...
Erytrocyty v moči
Dobry den,chtěl bych se zeptat byl jsem dnes u urologa...
Pohlavní nemoci
Za jak dlouho po rizikovém styku se mám nechat testovat...
POHLAVNI NEMOCI
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena...
Nemoci jazyka
Dobrý den , na levém boku jazyka v zadu se mi udělali...
Pohlavní nemoci
Chtěla sem se zeptat, jdou nějakým způsobem poznat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohlo by se jednat o nádor či cystu?

Dobrý den, dnes jsem byla na prohlídce u gynekologa a tam mi zjistili, že mám...

Mohlo by se jednat o natrávenou krev?


Mohlo by se jednat o sifilis?

Kapku si foto přibližte, jedná se o pupínek na žaludu.

Mohlo by se jednat o těhotenství?

Dobrý den. Minulý týden jsem místo celkem pravidelné menstruace ,která trvá...

Mohlo by se jednat o zvětšenou prostatu?

Dobrý den, Cca před třemi týdny mě začlo bolet v pravo nad penisem u kořene....

Mohlo by to být astma?


Mohlo dojít k otěhotnění při orálním styku?

Dobry den,mám asi hloupý dotaz,ale rada bych se zeptala na podobnou otázku jako...

Mohlo jít o epileptický záchvat?

Dobrý den, má 6-ti letá dcera včera prodělala divný "záchvat", při kterém byla...

Mohlo se jednat o krev?

Vážená paní doktorko, dovolte mi dotaz. Sleduji stolici na přítomnost krve....

Mohlo se stát, že se bursa obnovila?

Dobrý den, v květnu minulého roku mi byla u pravého ramene provedena bursektomie....

Mohlo to ublížit miminku?

Dobry den, jsem ve 22 tt a byla jsem na puncich (alkohol jsem nepila), kde jsem...

Mohly by být bolesti očí od štítné žlázy?




Mohou leukémii vyvolat léky?

Dobrý den, moje kamarádka nedávno onemocněla leukémií. Před několika měsíci...

Mohou mít rotaviry trvalé následky?


Mohou parazié zhoršovat astma?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Mohou proplachy nose uskodit?

Dobry den, narazil som na alternativnu liecbu - totizto nakapat si do nosa...

Mohou přípravek Tebokan užívat mladí lidé?


Mohou se při bezezbytkové dietě jist kaše Nominal?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Útvar na penisu

Dobrý den, chci se zeptat na vřed na přiložené fotografii, toto již mám asi...

Lámání a třepení nehtů

dobrý den již půl roku se mně třepí a lámou nehty na rukou.dle lékaře se jedná...

Plynatost,říhání,časté močení

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda je možné,že bych měla jisté trávicí problémy...

Bolest a otok kolene

Dobry den pracuji jako lesní dělník ve středu jsem spadl na kamen a udeřil se...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Angína ?

Přeji krásný den, Můj dotaz je ohledně "divné angíny" . Jeden den ráno jsem...

Exantém

Dobrý den, potřebovala bych poradit...dnes v noci jsem nemohla vůbec spát kvůli...

HPV testy

Dobry den, Partnerke bola identifikovana pritomnost HPV, konkretne aj kmenu...

Noční bolesti kloubů a svalů

Dobrý den. Mam dotaz a je mi hrozne ouzko kdyz mam moje bolesti popsat......

Snížená funkce ledvin

Dobrý den! Léčím se cca 2 roky s lehkou hypertenzí (beru denně Toluru 40mg),...

Hučení v uších


Névy, melanom

Dobrý den, můžete mi prosím přeložit nález z histologie do laikovi "srozumitelné"...

Únava, mravenčení

dobrý den, chtěla jsem se zeptat posledni dobou celkova unava, mravenčení, jakoby...

Hematom po císařském řezu

Dobrý den jsem po cisarskem rezu 3 měsíc teď dost krvácím a na pohotovosti mi...

Bolest v podbříšku

Dobrý den, chtěla bych se poptat na to, co by mohla znamenat bolest podbříšku....

Bolesti třísel, stehen

Dobrý den, už asi dva měsíce mam bolesti a nepříjemné pocity jakoby v oblasti...

Otoky nohou a jejich příčiny

Dobrý den, chci se zeptat na příčinu oteklých nohou, lýtka a kotníky. Vždy...

Furolin a sluníčko


Stav po operaci vyhřezlé ploténky

Dobrý den Prodělal jsem operaci vyhřezlé ploténky(odstranění hernie disku...

Osteochondroza bederní páteře, Morbus Scheuermann, zvětšená hrudní kyfoza 35 stupňů, vypadávání SI skloubení

Dobrý den, je mi 18 let a už nějakou dobu mám diagnostikovanou osteochondrozu...

Reklama
Zavřít