Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mohou mít rotaviry trvalé následky?

Infekce Bára 11.12.2015

Dobrý den, jde o mi o kamarádku (15). Ta měla před 5 lety rotaviry, byla silně dehydratovaná s skončila v nemocnici. Tvrdí, že kvůli tomu upadla 30 minut do klinické smrti. Od té doby má prý alergie na všechny pálivá jídla. A i teď po 5letech musí nosit roušku protože má oslabenou imunitu. Říkala mi, že měla nějakou vzácnou formu rotavirů, proto musí chodit každý týden do nemocnice na kontroly. Má dokonce zakázáno sportovat. Dále mi také říkala, že musí chodit na ozařování, protože se to chová podobně jako nádor..
Když mi to říkala, tak se mi to zdálo přetažené za vlasy, teď když to píšu přijde mi to absurdní. Kámoška chce abych ji litovala, tak sem si chtěla ověřit jestli to může (alespoň něco) být pravda.
Moje otázka tedy zní jestli mohou mít rotaviry na člověku trvalé následky, jestli existuje nějaká takováhle vzácná forma.
Děkuji za odpověď
Bára

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost, Dětská kardiologie Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

Dobrý den, Báro. Máte pravdu, je to přitažené za vlasy. Bohužel ale jen podle toho, jak líč...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Operace menisku, trvalé následky
Dobrý den, prosím o radu ohledně operačního protokolu....
Trvalé následky po koronavirové infekci
Dobrý večer, Jsou známé trvalé následky pro prodělané...
Trvalé následky úrazu kolena
Dobrý den, v roce 2011 jsem měla úraz kolena (utržený...
Trvalé následky
Dobrý den, jsem po polytraumatu, a kromě rozsáhlé keloidní...
Rotaviry
Dobry den, mohu se zeptat jak se prenaseji rotaviry,...
Trvalé následky ...
Dobrý večer. Jsem měsíc po operaci kolene. Operace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohlo se jednat o krev?

Vážená paní doktorko, dovolte mi dotaz. Sleduji stolici na přítomnost krve....

Mohlo se stát, že se bursa obnovila?

Dobrý den, v květnu minulého roku mi byla u pravého ramene provedena bursektomie....

Mohlo to být akutrauma?

Dobrý den, cca 3 týdny mi zaléhá pravé ucho s tím, že mám pocit že na něj hůře...

Mohlo to ublížit miminku?

Dobry den, jsem ve 22 tt a byla jsem na puncich (alkohol jsem nepila), kde jsem...

Mohly by být bolesti očí od štítné žlázy?




Mohou beta blokátory zhoršovat noční reflux?

<p>Dobrý den, mám problém se spánek a s nočním refluxem od doby, kdy musím užívat...

Mohou být postiženy i svaly v orofaciální oblasti?

Dobrý den, přes 20 let se léčím s Bechtěrevovou chorobou. Chtěla jsem se zeptat,...

Mohou léky za ztučnění jater a slinivky?

Dobrý den, přibližně dva roky mám při pohybu v levém podžebří svíravou bolest...

Mohou leukémii vyvolat léky?

Dobrý den, moje kamarádka nedávno onemocněla leukémií. Před několika měsíci...

Mohou parazié zhoršovat astma?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Mohou proplachy nose uskodit?

Dobry den, narazil som na alternativnu liecbu - totizto nakapat si do nosa...

Mohou přípravek Tebokan užívat mladí lidé?


Mohou se při bezezbytkové dietě jist kaše Nominal?


Mohou se současně užívat tyto léky?


Mohou se ztučnělá játra rozvinout v cirhózu?

<p>Zdravím.Jsem 10 let po operaci prsa.Na podzim mi na ultrazvuku našli skvrnu...

Mohou souviset změny na děl.čípku s nadýmáním?


Mohou to být hemeroidy?


Mohou to být chlamydie?
