Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možná revma-přírodní cesta?

Tomáš . 15.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 20 let. Před třemi měsíci mě začly bolet klouby. Začlo to velkými klouby jako jsou kolena, lokty, občas ramena. Bolest se přemísťovala z kloubu na kloub, nebo bolelo více kloubů najednou. Po pár dnech se bolest přemístila na malé klouby rukou ( prsty ) a na nohách to samé. Po chvíli se přidaly i kotníky a zápestí. Bolest se stále zvyšovala, asi po měsíci od prvních příznaků se přidala i lehká ztuhlost prstů a pocit suchého oka. To už mě dovedlo k revmatologovi. Z krve se prokázalo jen lehce zvýšené CCP (22,1). Protilátky na mononukleózu, borelii a toxoplazmu z minulosti. Krevní obraz v pořádku, zvýšená kyselina močová. Zatím diagnostika mi nebyla stanovena. Revmatolog mi řekl, že těmito příznaky narážím na seronegativní artritidu. Uvidí se prý časem. Naordinoval mi Medrol 2-0-0, Flamexin 1-0-0 a Salazopyrin 1-0-1. S léčbou se začlo 10 týdnů od objevení prvních příznaků. Pocit suchého oka se zlepšil o 60%. Bolesti ustoupily o 40%. Bolest je individuální. Někdy mě ty klouby bolí více, někdy méně. Nejvíce mě bolí zápěstí a kotníky. Otoky žádné. Jen jednou mi otekl malíček na ruce, cca po měsíci od prvních příznaků. ALe otok byl nepatrný, cca o půl mm větší prst, než na druhé ruce, hlavně citlivý. Zhruba po týdnu se otok ztratil. Momentálně, ztuhlost po ránu je jak kdy. Spíše není a když je , tak během pár sekund je pryč. Medrol nyní beru 1-0-0. Flamexin 1-0-0 ,Salazopyrin 1-0,1.Bolest kolísavá, někdy bolí více, někdy méně. Bolest je bodavá a bolavá. Je horší při námaze.Teploty nemám. Na internetu jsem se dočetl o několika potravinových doplňcích stravy, které by na tyto problémy mohly pomoci. Nejvíce hodnocen je Phlogenzym a Wobenzym. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je velký rozdíl mezi těmito dvěma produkty. Hodnotám moc nerozumím a Phlogenzym je 3x dražší než wobenzym. Nebo případně, které homeopatické produkty, či jiné doplňky stravy apod. by mi mohly výrazně pomoci a zbavit ses těchto prooblémů ? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. To co popisujete splňuje kritéria pro revmatoidní artritidu, byť seronegativní. Konvenční léčba spočívá v podávání kortikoidů, protizánětlivých léků a v některých případech i k biologické léčbě. V každém případě je to léčba doživotní. V enzymoterapii se bohužel neorientuji, nicméně z přírodních prostředků se v obecnější rovině dají doporučit z homeopatik léky Rhus toxicodendron 9CH - pro stavy ranní ztuhlosti a zlepšení potíží rozhýbáním a nebo Bryonia 9CH, kdy se naopak bolesti horší sebemenším pohybem. Nyní při užívání kortikoidů by bylo na místě i snížit jejich vedlejší účinky lékem Thuya 15CH, vše v denním podávání. Z dalších mám zkušenosti třeba s gemmoterapeutiky ( tinktury z pupenů rostlin ), ve Vašem případě by v první linii pomohl Černý rybíz, Borovice a Vinná réva. Vzhledem k tomu, že revmatoidní artritida je onemocnění hluboce postihující celý organismus, byla by vhodná i terénní homeopatické léčba vedená zkušeným lékařem - homeopatem.

Související dotazy

Přírodní antidepresiva
Dobry den. Chci se zeptat, jesli existuji nejake...
Revma?
Dobrý den, může se dle přílohy jednat o revma? Viz.příloha. Děkuji.:-)...
Přírodní preparáty na odvodnění organismu např. na celulitidu a snížení váhy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda přírodní preparáty...
Revma?
Dobrý den paní Leskovská,od dětství mám problém s kolenem,...
Revma
Dobrý den,lekař mi diagnostikoval revmatoidní artritidu,je...
Infekce moč. cest
Dobrý den, jsem muž 22 let a zhruba před půl rokem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná neuroborelióza

Dobrý deň. Chcel by som Vám opísať môj problém. Pred pol rokom som bol hospitalizovaný...

Možná ovulace?

Dobrý den,chci se Vás zeptat,zda je možné od 20.2 ovulovat,PM byli 7.2 a menstruační...

Možná panická porucha,Motání hlavy

Dobrý den , je mi 14 let za 2 měsíce 15 ... Jednou se mi strašně zamotala hlava...

Možná pohlavní nemoc

Mám dotaz před více jak 3 měsíci jsem měla nechráněný pohl. styk. Velmi jsem...

Možná preeklampsie


Možná přirostlá předkožka

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli nemám přirostlou předkožku k žaludu. Při...

Možná radikulopatie?

Dobrý den.Před 3měs. mě náhle přepadla velice silná bolest vystřelující z místa...

Možná rakovina?


Možná reakce na Encepur?

Možná reakce na Encepur? Byla jsem přeočkovaná Encepurem po pěti letech. Po...

Možná reakce na očkování silgard

Dobrý den, dcera, 13 let, je den po třetím očkování proti rakovině děložního...

Možná roztroušená skleróza?

lékaře: Dobrý den. Chci se zeptat na svého přítele. Před dvěma týdny ho propustili...

Možná Seborea

Dobrý den, už nějakou dobu mám na hlavě, okolo pusy, na zádech, hrudi, a na...

Možná seronegativni artritida, jake doplnky stravy?


Možná schizofrenie?

Dobrý den, mám problém s přítelem, se kterým jsem 3 měsíce. Od jeho přátel...

Možná spalničky?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje 4letá sestra má všude po rukou a bříšku...

Možná TBC

Dobrý den, chci se zeptat kamaráda manželka byla na tuberkulinovým testu a zřejmě...

Možná těhotná?

Dobrý den, již měsíc neužívám HA. Cca po dvou týdnech jsme s přítelem měli 2x...

Možná voda v uchu?

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila ORL s bolestí v uchu. Bolest byla...

Možná vyrážka na penisu

Dobrý den. Je mi 18 let a asi před týdnem se mi po práci objevila tato světlá...

Možná vyrážka na penisu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli na přiložené fotce vidíte nějakou vyrážku?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×