Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možná seronegativni artritida, jake doplnky stravy?

Tomáš . 16.2.2016

Dobrý den, je mi 20 let. Před třemi měsíci mě začly bolet klouby. Začlo to velkými klouby jako jsou kolena, lokty, občas ramena. Bolest se přemísťovala z kloubu na kloub, nebo bolelo více kloubů najednou. Po pár dnech se bolest přemístila na malé klouby rukou ( prsty ) a na nohách to samé. Po chvíli se přidaly i kotníky a zápestí. Bolest se stále zvyšovala, asi po měsíci od prvních příznaků se přidala i lehká ztuhlost prstů a pocit suchého oka. To už mě dovedlo k revmatologovi. Z krve se prokázalo jen lehce zvýšené CCP (22,1). Protilátky na mononukleózu, borelii a toxoplazmu z minulosti. Krevní obraz v pořádku, zvýšená kyselina močová. Zatím diagnostika mi nebyla stanovena. Revmatolog mi řekl, že těmito příznaky narážím na seronegativní artritidu. Uvidí se prý časem. Naordinoval mi Medrol 2-0-0, Flamexin 1-0-0 a Salazopyrin 1-0-1. S léčbou se začlo 10 týdnů od objevení prvních příznaků. Pocit suchého oka se zlepšil o 60%. Bolesti ustoupily o 40%. Bolest je individuální. Někdy mě ty klouby bolí více, někdy méně. Nejvíce mě bolí zápěstí a kotníky. Otoky žádné. Jen jednou mi otekl malíček na ruce, cca po měsíci od prvních příznaků. ALe otok byl nepatrný, cca o půl mm větší prst, než na druhé ruce, hlavně citlivý. Zhruba po týdnu se otok ztratil. Momentálně, ztuhlost po ránu je jak kdy. Spíše není a když je , tak během pár sekund je pryč. Medrol nyní beru 1-0-0. Flamexin 1-0-0 ,Salazopyrin 1-0,1.Dnes jsem byl opět u revmatologa, doporučil mi zkusit léky vysadit, kvůli mému zlepšení. Prý hodnota CCP je jen hraniční a nemusí nic znamenat.Nevím jestli je to nejlepší řešení. Pokud by se bolesti opět výrazně zhoršili, zakročíme větší léčbou. Momentálně je bolest kolísavá, někdy bolí více, někdy méně. Bolest je bodavá a bolavá. Je horší při námaze.Teploty nemám. Na internetu jsem se dočetl o několika potravinových doplňcích stravy, které by na tyto problémy mohly pomoci. Nejvíce hodnocen je Phlogenzym a Wobenzym. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je velký rozdíl mezi těmito dvěma produkty. Hodnotám moc nerozumím a Phlogenzym je 3x dražší než wobenzym. Nebo případně, které homeopatické produkty, či jiné doplňky stravy apod. by mi mohly výrazně pomoci a zbavit ses těchto prooblémů ? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková


1. osobně mám větší zkušenosti s Wobenzymem, který preferuji. 2. revmatolog vede léčbu dobře a pro revmatoidní artritidu neexistují žádné potravinové doplňky, jejichž účinek by byl prokázán 3. ohledně homeopatic byste musel kontaktovat lékaře z tohoto oboru, nicméně bych vám ve vašem věku a pokud bude diagnoza prokázána homeopatica nedoporučovala a nechala léčbu na zkušeném revmatologovi

Související dotazy

Doplňky stravy a užívání warfarinu
Dobrý den. Chtěla by jsem se vás zeptat, můj otec...
Možná seronegativni artritida, jake doplnky stravy?
Dobrý den, je mi 20 let. Před třemi měsíci mě začly...
Warfarin a doplňky stravy. (kreatin, carnitin, BCAA)
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat,zda můžu při užívání...
Antikoncepce a doplňky stravy
Dobrý den, užívám HA Yaz a chtěla bych se zeptat,...
Doplňky stravy
Dobrý den, můj tchán má rakovinu prostaty a zrovna...
Bolesti kolen, doplňky stravy
Dobrý den, asi před měsícem jsem šla k ortopedovi s...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná pohlavní nemoc

Mám dotaz před více jak 3 měsíci jsem měla nechráněný pohl. styk. Velmi jsem...

Možná preeklampsie


Možná přirostlá předkožka

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli nemám přirostlou předkožku k žaludu. Při...

Možná radikulopatie?

Dobrý den.Před 3měs. mě náhle přepadla velice silná bolest vystřelující z místa...

Možná rakovina?


Možná reakce na Encepur?

Možná reakce na Encepur? Byla jsem přeočkovaná Encepurem po pěti letech. Po...

Možná reakce na očkování silgard

Dobrý den, dcera, 13 let, je den po třetím očkování proti rakovině děložního...

Možná revma-přírodní cesta?


Možná roztroušená skleróza?

lékaře: Dobrý den. Chci se zeptat na svého přítele. Před dvěma týdny ho propustili...

Možná Seborea

Dobrý den, už nějakou dobu mám na hlavě, okolo pusy, na zádech, hrudi, a na...

Možná schizofrenie?

Dobrý den, mám problém s přítelem, se kterým jsem 3 měsíce. Od jeho přátel...

Možná spalničky?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje 4letá sestra má všude po rukou a bříšku...

Možná TBC

Dobrý den, chci se zeptat kamaráda manželka byla na tuberkulinovým testu a zřejmě...

Možná těhotná?

Dobrý den, již měsíc neužívám HA. Cca po dvou týdnech jsme s přítelem měli 2x...

Možná voda v uchu?

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila ORL s bolestí v uchu. Bolest byla...

Možná vyrážka na penisu

Dobrý den. Je mi 18 let a asi před týdnem se mi po práci objevila tato světlá...

Možná vyrážka na penisu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli na přiložené fotce vidíte nějakou vyrážku?...

Možná vysoka dávka Euthyroxu

Váš dotaz: Paní doktorko. Ráda bych se zeptala, jakou dávku Letroxu nebo Euthyroxu...

Možná vzteklina(nemoc) ?

Dobrý den Včera(7.1.2015) cestou ze školy šla paní se psem a když ho volala...

Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolenních kloubů a dieta

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, zda mé obtíže mohou být způsobeny nadváhou....

Puchýřky na penisu

Dobrý den, před 3 dny jsem se miloval s přítelkyní a včera večer jsem na svém...

Sterilizace

dobry den po 3 cisarskych rezech sem si nechala udelat sterilizaci sem po ni...

Červené fleky na lýtkách

Dobrý den, včera jsem odpoledne byla asi pět hodin na nohou pořád v pohybu,...

Kapky proti zelenému zákalu: správná aplikace krok za krokem

Odpovídající použití očních kapek je jedním z hlavních předpokladů úspěšné léčby...

Pupen na penisu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tento pupen. Mám ho už cca 2 měsíce a pořád...

Zácpa a krev ve stolici


Bolest svalů

Dobry den, prosim o radu. Zacla jsem s behanim a pri druhem behu jsem po navratu...

Magnetická rezonance

Dobrý den. Je mi 32 let, jsem 10 měsíců po porodu prvního dítěte. před cca 3...

Porucha metabolizmu lipoproteinů NS

Vážení, při běžném laboratorního vyšetření mi v Centrum laboratorní medicíny,...

Stroupky v hlavě

Dobrý den,již delší dobu mám na hlavě (ve vlasech) stroupky a nevím,čím se jich...

Penis

Chtel bych se zeptat jestli 16cm penis v 14letech je dost velky a jak se ho...

Cesta letadlem se zlomenym obratlem

Dobry den,pred deseti tydny jsem prodelal operaci zlomeneho obratle/repozice...

Mononukleóza


Červené skvrny různě po těle


Tachykardie a tlak na hrudi

Dobrý večer, Potřebuju prosím radu, zhruba dva roky trpím na tachykardie,...

Velikost penisu a sexuální uspokojení žen

Zajímalo vás, jak závisí sexuální schopnosti muže na velikosti jeho penisu?...

Potřeboval bych podrobněji popsat co je toto :

Dobrý den,byl jsem dneska na vyšetření u neurologa a moc mi nevysvětlil co znamená...

Zánět středního ucha, zalehlé ucho

Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse bolelo v krku, horečky kolem...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×