Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možné otěhotnění po sterilizaci

Gynekologie Igor 14.2.2018

Pane dochtore chtel bych se zeptat moje pritelkine je podvazana ma 2 cisaraky chtela by mimynko nevim jak na to jestly to de moje kamaradky maj to stejny a maji mimynko jestly byste my napsaly.

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý večer Igor, píšete, že je přítelkyně podvázaná, myslíte tedy zřejmě podvaz vejcovodů - tzv. sterilizaci, tato antikoncepční metoda dosahuje téměř 100% účinnosti, takže spontánní otěhotnění po podvazu vejcovodů je téměř nemožné, je ovšem možné otěhotnět metodou asistované reprodukce. 2 císařské řezy nejsou překážkou dalšího otěhotnění. Ovšem je nutné také přihlédnout ke konkrétnímu případu vaší přítelkyně, např. jak císařské řezy proběhly, jestli to byly těžké operace, jak vypadají jizvy na děloze, je možné, že sterilizace byla u vaší přítelkyně provedena proto, protože operatér gynekolog u posledního císařského řezu shledal stav dělohy jako neuspokojivý pro další těhotenství. S pozdravem, K. Jiříčková

Související dotazy

Sterilizace a těhotenství
dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli když jsem podstoupila...
Sterilizace
Dobrý den,je mi 49 let a chci se zeptat mám problém...
Sterilizace
Před deseti lety jsem postoupila na vlastní žádost...
Sterilizace
Dobrý den. Byvale přitelkini byla provedena sterilizace...
Možnost sterilizace
Dobry den, mam dotaz ohledne sterilizace ze zdravotnich...
Možnost otěhotnění po sterilizaci
Dobrý den, ráda bych věděla zda je možné otěhotnět...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné otěhotnění

Dobrý den, mám velký strach z otěhotnění..Beru antikoncepci Tri-regol parkrát...

Možné otěhotnění

Dobrý den, včera sem měla s partnerem styk, kdy dovnitř nic "nepustil"--o chvíli...

Možné otěhotnění

Dobrý den, beru antikoncepci femoden od července, pravidelne...tento měsíc jsem...

Možné otěhotnění

Dobrý den, chci se zeptat, jaká je podle Vás pravděpodobnost, že bych mohla...

Možné otěhotnění

Dobrý den,trápí mě jeden problém a to jestli by mohla moje přítelkyně zneužít...

Možné otěhotnění

Dobrý den,pane doktore moje přítelkyně by chtěla dite, ale já ne a když jsem...

Možné otěhotnění

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnění, když jsem si...

Možné otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je velká pravděpodobnost, že bych mohla...

Možné otěhotnění

dobrý den, mám dotaz ohledně možného těhu- mám 18 měs. holčičku, minulý měs....

Možné otěhotnění

Dobrý den, má dotaz. Používám třífázovou antikoncepci Pramino 28 a zapomněla...

Možné otěhotnění?

Dobrý den paní doktorko, Chtěl jsem se zeptat přítelkyně začala brát HA...

Možné otěhotnění?

dobry den, rada bych vas poprosila o konzultaci, posledne menzes jsem mela...

Možné otěhotnění?

Dobrý den. S partnerkou jsme měli chráněný pohlavní styk. Ejakulace proběhla...

Možné otěhotnění?

Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci. Z posledního platíčka jsem si vzala...

Možné početí

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Už hodně let beru antikoncepci Minesse a teď...

Možné poranění injekční jehlou

Dobrý den, včera jsem byla s ročním synem v obchodě a posadila jsem ho do...

Možné poškození mozku použitím masážního přístroje

Dobrý den, pořídil jsem si masážní strojek na krční páteř. Chtěl bych se zeptat,...

Možné poškození sliznice ucha

Dobrý den, mám jeden naléhavý dotaz, který se týká dutin. Bohužel trpím ekzémy,...

Možné poškození zraku miminka?

Dobrý den, mám jeden pro mě nepříjemný dotaz. Mám chlapečka 8 týdnů starého...

Možné poškození zraku optickým laserem z DVD přehrávače

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Ale přesto se raději zeptám, než začnu zbytečně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ventrolistéza, cirkulární protruze až hernie s přesahem 9 mm

Dobrý den pane doktore, mám nález z magnetické rezonance hernie disku L4-L5...

Zvýšený počet bílých krvinek

Dobrý den, je mi 21 let a už cca půl roku mám zvýšenou hladinu bílých krvinek...

Špatně srostlá kost

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit. Před rokem jsem si zlomil lýtkovou...

Zánět kůže

Dobry den, v lete se mi udelal na nartu malinky flicek, ktery vypadal spise...

Krev v moči, bolest v oblasti ledvin

Dobry den, ctvrtym dnem mne boli stridave obe ledviny. Bolest je silna, siri...

Antidepresiva

Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl mezi olwexií a cypralexem...

Průjmy, hlen a krev ve stolici

Dobrý den, již pár let mám potíže s trávením. Často prujmy, či jinak nenormální...

Bolesti břicha pod žebry


Svědivá vyrážka


Eozinofily

Dobrý den, při hematologickém vyšetření mi lékař řekl, že mám krevní obraz...

Vysazení Trittica

Dobrý večer,chtela bych se zeptat jesltli mužu vysadit lék po 5 dni Trittico...

Protrahovaná rýma

Dobry den,ma tri tydny rymu prelecenou pamyconem,vzdy zlepseni na par dni,opet...

Nežádoucí účinky léčby Trittico AC

Dobrý den,asi 2měsíce užívám na noc čtvrt triticcotu,je pravda že po něm spím,ale...

Pálení močové trubice

Dobrý den. Pár dnů me občas trapí takový problém. Když dlouho nepiju začiná...

Vysazování antidepresiv

Dobrý den pane doktore. Beru již rok a půl antidepresiva Citalon a tak 3-4 roku...

Bolest kolen, červená kolena atd

Dobrý den Je mi 21let. Chtěla bych se Vás zeptat o co by mohlo jít. Už nějaký...

Zvýšení dávky antidepresiv

Dobry den, 4.6 jsem začala užívat Itakem 10 mg 1 denně. Předepsáno prak. lek....

Špička nosu

Dobrý den, jedná se o čtení z obličeje a špičce nosu, jenž se týká srdce, cév...

Krvácení po menopauze

Dobrý den,chtěla bych se zeptat již 3 roky jsem v přechodu a nekrvácím,dnes...

Cysta ve slinné žláze

Je mi 79 let. Před rokem mi byla zjištěna nezhoubná cysta ve slinné žláze, za...

Reklama