Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost častých zánětů po vysazení antikoncepce

Gynekologie Johana 23.6.2020

Dobry den, zhruba před měsícem jsem vysadila po 2 letech hormonální antikoncepci. Od te doby mě začal trápit zánět, který mám prakticky neustale. Po tetra. glob se mi asi na týden ulevilo a pak opět došlo ke zhoršení. Poslední zanet jsem predtim měla cca před 13 lety) a neustale mě poboliva bricho. Byla jsem na gynekologie a dle vyteru je vše v poradku. Chtela jsem se zeptat, zda to muže souviset s vysazenim antikoncepce nebo je to nahoda? Nevim zda mám brat opět nejake léky (vaginální cipky )nebo počkat až se tělo srovná....Předem dekuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Johano. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Vysazení antikoncepce a častost zánětu bych moc do souvislosti nedávala. Zato bolest v podbřišku se může po vysazení antikoncepce vyskytnout, může to souviset s nástupem přirozené menstruace. Doporučila bych Vám zkusit zakoupit laktobacily. např. Biopron. event. kdyby to nepomohlo možnost je pak nasadit Macmiror vaginální tabletky- působí jako lokální antibiotikum, ale to již cestou gynekologa. Kdyby však bolesti v podbřišku přetrávily či se zhoršovaly doporučila bych Vám i kompletní vyšetření cestou přes praktického lékaře, kde by se udělaly odběry krve, sonografické vyšetření břicha a popř. chirurgické vyšetření. Na zvážení by pak bylo ještě cestou gynekologa znovu stěr, ale nyní na chlamydie. Pokud již pan doktor tak neučinil. Váš dotaz ještě předám přímo specialistovy stran gynekologie. Prosím vyčkejte jeho odpovědi.
S pozdravem Dr. Ondrášková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Polášková

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: FertilityPort Prague s.r.o.

Dobrý den Johano,

vysazení antikoncepce a obtíže, které popisujete, spolu jistě přímo nesouvisí. Nenapsala jste přesně, kde Vás co trápí - z kontextu odvozuji, že obtíže vulvovaginální. K tomu je ale třeba si říct více informací - trápí Vás výtok nebo svědění, pálení z pochvy nebo zevního genitálu? Nebo co vlastně - tento samotný popis je kruciální pro odpověď na Váš dotaz. Pokud vysadíte hormonální antikoncepci a začnete pozorovat bělavý, nezapáchající výtok, který Vás nijak neobtěžuje, pak je vše naprosto v pořádku. Jedná se o Váš přirozeně dobrý lubrikační terén v rámci dobré vlastní hormonální produkce. Toto není obtíž, ale celoživotní benefit a není čím (a proč) to léčit.Pokud máte zapáchající výtok spolu se svěděním/pálením pochvy/zevního genitálu, pak se toto označuje jako vulvovaginální dyskomfort, který může vzniknout z vychýlení rovnováhy osídlení pochvy. Tato rovnováha je nastavována různými prvky - stravou (třeba moc cukrů), přebytkem stresu (psychického i fyzického), užíváním celkových antibiotik (tedy osídlení se musí kompletně přenastavit), nedostatkem vzduchu (nevhodné prádlo) atd. - toto ale netrvá zpravidla kontinuálně a v kultivaci z výtěru pochvy by se jistě něco vykultivovalo. Nyní určitě bude fajn užívat buď boraxové globule nebo vaginální probiotika, udržet užívání alespoň po dobu 10 dnů a zapracovat na výše uvedeném (tedy životní styl, návyky - co se ovlivnit dá). Zkuste se zaměřit na bolest břicha - má nějaké výchylky, trvá pořád, je směřována někam, souvisí s jídlem/únavou/pohybem atd. Toto jsou důležité informace pro kolegy gynekology a chirurgy, které byste jistě měla navštívit, pokud se bolest bude objevovat dále.
S pozdravem MUDr. Petra Polášková

Související dotazy

Vysazení antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Brala jsem v kuse antikoncepce...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, už skoro 3 roky beru antikoncepci a chtěla...
Menstruace po vysazení antikoncepce
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vysazení antikoncepce...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, antikoncepci beru již od svých 16 let a...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možnost...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné těhotentsví

Zdravím, mám takový dotaz. Před nekolika týdny jsme se s přítelem jen tak mazlili,pomalu...

Možné těhotentsví

Dobrý den mám dotaz asi trochu trapnej :D kámoška mi řekla, že i z mužského...

Možné těhotentví

Dobrý den, už 2 týdny jsem nedostala MS. Zkoušela jsem si před 3 dny těhotenský...

Možné uštknutí

Dobrý den včera kolem 9 hodiny sem doma zjistil že mám na noze nějakou ránu...

Možné vnitřní hemorpidy

Dobrý den, poslední tak 4 týdny pociťuji občasný silný tlak uvnitř konečníku,...

Možné vnitřní krvácení

Během cvičení v posilovně (předklony na lavici) se objevil náhlý bolestivý pocit...

Možné zdravotní problemy dítěte od zalécené matky po sifilis.

Pane doktore,mám dotaz na který jsem zde nenašla odpověď. V 21 letech jsem čekala...

Možno chronická pankreatitída?

Dobrý deň, už pol roka mám nasledovné symptómy: 1. tvrdé a nafúknuté brucho 2....

Možnost a důsledky špatně aplikované anestezie do dásně při vrtání zubu v těhotenství

Vážený pane doktore, jsem na počátku 22. týdne těhotenství, které probíhá bez...

Možnost celiakie a její souvislost s úporným ekzémem

Dobrý večer, dcera 5,5 roku, má od 2 měsíců diagnostikován atopický ekzém, který...

Možnost dalšího otěhotnění po opakovaných revizích dělohy

Dobrý den, za poslední tři roky snažení o mimi mám za sebou tři zamlklé těhotenství...

Možnost dřívější operace

Dobrý den, pane doktore. Před dvěma lety jsem měla zlomeninu zápěstí. Sádra...

Možnost falešně negativního výsledku syfilis?

Dobrý den, mám dotaz v souvislosti s nejistotou s testy na syfilis. Před 18...

Možnost HIV


Možnost HIV

Dobrý den, nejspí jsem měl sex s osobou ktera by mohla mit hiv .. bohuzel nechraněný...

Možnost HIV infekce

Dobry den, mam dotaz, zda nemuzu mit HIV. Rizikovy styk pred 3 roky. Mel jsem...

Možnost chlamydii?

Dobrý den, již několik let se mi vrací problém zarudlé předkožky a žaludu společně...

Možnost chodit do sauny po operaci plic

Dobrý den. Můj otec (62 let) 2.10.2012 prodělal operaci plic. Byl mu odebrán...

Možnost infarktu

Dobrý den, Před jedním dnem jsem navečer ležel v posteli, kdy z ničeho nic...

Možnost infekce Covid-19

Dobry den, pred cca 11ti dny mi zacla velka bolest hlavy, pote se pridala zimnice...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Na pár místech mi přestali růst vousy


Kyla

Dobry den, je mozne, ze se mi z Hydrokely, behem 3 mesicu stala normalni klasicka...

Žlutá stolice

Dobrý den, chci se zeptat. Už nějakou dobu mám žlutou stolici(aspon mi příjde...

Kombinace léků.

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat už přes týden mě bolí zub užívám denně 8 ibalginu...

Prsní sval

Dobrý Den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Před rokem se mi stal úraz prsního...

Poškození nehtového lůžka

Dobrý den, tak před třemi měsíci jsem měla úraz dvou prstů na mašině v kuchyni,...

Koitus, neboli soulož, neboli kohabitace či pohlavní styk

Ahoj, když se mluví ve vztahu k pohlavnímu styku o koitu. Co to znamená?

Bolesti hlavy, horní čelisti, která prostupuje až do zubů a do čelistního kloubu (vše na pravé straně)

Dobrý den, Už přibližně přes měsíc trpím bolestmi hlavy, horní čelisti, která...

Guajacuran na úzkost

Dobrý den, trpím depresemi a úzkostnými stavy. Na tyto problémy mi můj doktor...

Bolesti na pravé straně krku

Dobrý den už cca rok a půl man bolesti na pravé straně krku pred 10 měsíci...

Trávicí obtíže


Nesnesitelný kyselý pocit v ústech

Dobrý den, potřebuji radu. Mám diagnostikovaný reflux na který užívám Helicid....

Hodnota TSH 6,273

Dobrý den paní doktorko, dnes mi byly zjištěny v krvi hodnoty TSH 6,273 (horní...

Záchvat (křeče) ve spánku (epilepsie)

dobrý den, asi před měsícem a půl jsem měl poprvé záchvat ve spánku. Záchvat...

Jiné

uLékaře.cz Dobrý den, praktický lékař MUDr. Lenka Špatná Ondrášková odpověděl/a...

Poranění bříška palce

Dobrý den, dnes jsem se řízla při krájení do palce. Naštěstí to nezajelo do...

Zvýšený prolaktin

dobrý den chci se zeptat mám hodně prolaktinu v těle a za dva dny jdu k lékařce...

Kvasinková infekce u muže


Škrábání v krku a zalehlé uši

Dobrý den, již týden jsem nemocný. Napíšu Vám moji nemoc den po dni. 1....

Tvrdá bulka pod hrází

Dobrý den, tak před dvěma měsíci jsem si všimla malé tvrdé a nebolestivé bulky...

Reklama