Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost dřívější operace

Ortopedie Marie 28.6.2013

Dobrý den, pane doktore. Před dvěma lety jsem měla zlomeninu zápěstí. Sádra 11 týdnů,i po sundání sádry stejné potíže jako před ošetřením, lékař konstatoval,že už je vše v pořádku. Něklikrát jsem ještě lékaře navštívila, ale už jsem si připadala jako hypochondr. Nedávno jsem byla na operaci kolene a poprosila ortopeda, aby se mi podívalna mé zápěstí. Jeho závěr je:RTG:st.p.fr.os scaphoideum s kolapsem karpu, SL nestabilita v.s.po nekroze scaphoidea.Doporučil mi operaci, ale oba lékaři, které mi doporučil,mají termíny až za půl roku. Kvůli nemoci jsem přišla o zaměstnání, velmi mě to omezuje a mám obay, že dalším čekáním se sta ruky ještě zhorší.Prosím o radu co dělat. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Otázkou je první poranění, zda se jednalo o poranění člunkové kosti.
Váš nález je málo častý.
K ozřejmení a upřesnění diagnozy by bylo na místě před operací provedení CT vyšetření. Pokud by se jednalo o nekrozu, tedy neživost části člunkové kosti, potom je na místě její odstranění, jinak při nezhojené zlomenině pokus bud o její spojení nebo upravení pakloubu člunkové kosti.
Doporučoval bych upřesnění nálezu, nekroza je podle vás uvedena jen jako možnost.
Uspěchat operaci není na místě.Ne vždy je potom pacient zcela bez potíží. Řádně došetřit a potom podle nálezu léčba.

Související dotazy

Dřívější menstruace
Dobrý den, vážená poradno, dnes jsem nesložila zkoušku...
Dřívější menstruace při antikoncepci
Dobry den, rada bych se zeptala. Jiz druhy mesic mam...
Vyvolání menstruace v dřívější době
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. menstruační cyklus...
Dřívější menstruace při užívání HA
Dobrý den, již druhym rokem užívám antikoncepci...
Snaha o těhotenství, dřívější menstruace
Dobrý den, s přítelem se snažíme o miminko už asi druhým...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, pravidelně již dva roky užívám antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné těhotentví

Dobrý den, už 2 týdny jsem nedostala MS. Zkoušela jsem si před 3 dny těhotenský...

Možné uštknutí

Dobrý den včera kolem 9 hodiny sem doma zjistil že mám na noze nějakou ránu...

Možné vnitřní hemorpidy

Dobrý den, poslední tak 4 týdny pociťuji občasný silný tlak uvnitř konečníku,...

Možné vnitřní krvácení

Během cvičení v posilovně (předklony na lavici) se objevil náhlý bolestivý pocit...

Možné zdravotní problemy dítěte od zalécené matky po sifilis.

Pane doktore,mám dotaz na který jsem zde nenašla odpověď. V 21 letech jsem čekala...

Možno chronická pankreatitída?

Dobrý deň, už pol roka mám nasledovné symptómy: 1. tvrdé a nafúknuté brucho 2....

Možnost a důsledky špatně aplikované anestezie do dásně při vrtání zubu v těhotenství

Vážený pane doktore, jsem na počátku 22. týdne těhotenství, které probíhá bez...

Možnost celiakie a její souvislost s úporným ekzémem

Dobrý večer, dcera 5,5 roku, má od 2 měsíců diagnostikován atopický ekzém, který...

Možnost častých zánětů po vysazení antikoncepce

Dobry den, zhruba před měsícem jsem vysadila po 2 letech hormonální antikoncepci....

Možnost dalšího otěhotnění po opakovaných revizích dělohy

Dobrý den, za poslední tři roky snažení o mimi mám za sebou tři zamlklé těhotenství...

Možnost falešně negativního výsledku syfilis?

Dobrý den, mám dotaz v souvislosti s nejistotou s testy na syfilis. Před 18...

Možnost HIV


Možnost HIV

Dobrý den, nejspí jsem měl sex s osobou ktera by mohla mit hiv .. bohuzel nechraněný...

Možnost HIV infekce

Dobry den, mam dotaz, zda nemuzu mit HIV. Rizikovy styk pred 3 roky. Mel jsem...

Možnost chlamydii?

Dobrý den, již několik let se mi vrací problém zarudlé předkožky a žaludu společně...

Možnost chodit do sauny po operaci plic

Dobrý den. Můj otec (62 let) 2.10.2012 prodělal operaci plic. Byl mu odebrán...

Možnost infarktu

Dobrý den, Před jedním dnem jsem navečer ležel v posteli, kdy z ničeho nic...

Možnost infekce Covid-19

Dobry den, pred cca 11ti dny mi zacla velka bolest hlavy, pote se pridala zimnice...

Možnost infekce pohlavními chorobami při depilaci voskem


Možnost infekcí HIV

Dobrý den, tak se za svůj dotaz a svoje jednání stydím, že nevím jak začít. Již...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a pálení kůže

Dobrý den, původně jsem chtěl dotaz položit v kategorii kožní problémy, ale...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Bolesti zad vystřelující do ruky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou ohledně konzultace mého stavu. Mám již...

Bolest na průduškách a kašel


Bušení srdce, vyšší tep, nevolnosti od žaludku

Beriem tablety Prenessa 8mg kazde rano na lacny zaludok.Pracujem v Nemecku v...

Brnění rukou po orgasmu

Dobrý den, se svým novým partnerem jsem prožila orgasmus, co mě však zaskočilo...

Může být dušnost od páteře?

Dobrý den opravdu může být takové zvláštní dychani od páteře, byla jsem 3 krat...

Dlouhodobé škrábání v krku

Dobrý den, již přes měsíc mě neustále škrábe v krku. Byla jsem na ORL, kde...

Skvrna po štípnutí hmyzem

Dobry den, po stipnuti hmyzem mám již 5 dni tento flek. Klíště jsem neměla....

Vyrážka a HIV infekce

8.2 sem mela nechraneny styk ...prvni testy odhalili chlamydie a gonorrhoeu...

Bolest zad a dušnost


Jak dál po vypálení bradavice?

Dobrý den. Včera jsem byla na vypálení bradavic tekutým dusíkem na patě a z...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Užívám HA Mirell každý den cca v 16:30....

Cukání tváře

Dobrý den. Už asi 2 měsíce mám neprijemny pocit v obličeji a když se usměju,...

Vytekajici tekutina + bolesti

Zdravím, už jsem sem psal o vytekajici tekutině z penisu, a bylo mi řečeno,...

Antikoncepce a stolice

Dobrý den paní doktorko, chci se zeptat, zda může antikoncepční účinek snížit...

Výsledek CT vyšetření na ORL

Dobrý den, za poslední měsíc jsem byl 4x na ORL a CT vyšetření nyní čekám...

Odstranění vaječníků

Dobrý den, velice Vás prosím o radu ohledně odstranění dělohy a vaječníků. Vzhledem...

Bolest žeber a pod žebry na pravé straně

Dobrý den, již víc jak měsíc mě trápí bolesti pravé strany zad a bolest vpravo...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Reklama