Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost otěhotnění

Gynekologie Zuzana 15.6.2018

Dobry den, som v 35. dni menstruacneho cyklu, ktory je nepravidelny. Zvycajne je okolo 34 dni, ale mam aj kolisanie az do 42 dni.
Cize technicky mi menstruacia uz meska. Bola som u lekara, ktory ultrazvukom odhalil vysoku sliznicu maternice, bola 15 mm. Vsetky tehotenske testy, ktore si robim su negativne. Styk, kde mohlo dojst k oplodeneniu bol pred 18 dnami. Mozu byt testy uz validne? Mam pockat a ak sa menstruacia nedostavi, mam prist znova a dostanem vyvolavaciu injekciu.
Momentalne prezivam velmi stresove obdobie a taktiez mam zapalene hrdlo, nadchu takze viem ze na pravidelnost cyklu moze mat vplyv viacero faktorov. Aka je sanca na tehotenstvo?
Ak by bol spraveny test na tehotenstvo z krvi odhalil by uz nieco v tomto stadiu?
Dalsi styk, kde teoreticky mohlo dojst k oplodeniu bol aj pred 7 dni, avsak bola by sliznica tak skoro uz 15 mm?
Budem vdacna za odpoved.

Dakujem!

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

domácí těhotenský test je pozitivní již cca 7-10 dní po oplodnění. Čili pokud byste otěhotněla při styku před 18 dny, již by byly testy pozitivní. Oplodnění před 7 dny by se ještě nemuselo projevit, doporučuji vyčkat do 10. dne a pak test pro jistotu za další 2 dny zopakovat. Jinak samozřejmě může být zpoždění Vaší menstruace pouze v rámci nynějších nepravidelností Vašeho cyklu, což by bylo vhodné řešit ve spolupráci s Vaším gynekologem.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den- abyste mohla otěhotnět je dobre mit pravidelný cyklus muze byt kratsi i delsi ale musi splňovat to ze v nem probíhají dve fáze proliferacni a sekreci a uprostřed pak ovulace. Takze pokud mate napr sex tyden pred začátkem menstruace je to prilis krátké na to aby se uchytilo.pokud chcete v budoucnu potvrdit graviditu doporucuji alespon tyden po vynechani menstruace pockat a pak udelat testy nejlepe krevní v ordinaci. Potvrdit graviditu 1-2 dny po vynechani prakticky nelze- muze jit o tzv chemickou graviditu kdy hormony jsou lehce zvýšené ale ve finale bude test negativni. Co se tyka sliznice endometria to muze mit individuálně take určitou vysku ale opet to nic nemusi znamenat- nam to přináší informaci o tom jak funguje hormon progesteron. Jestli jste nemocna cyklus to ovlivnit muze ale podle toho co píšete je to jiz delsi dobu probíhající stav, doporucuji se poradit s gynekologem vubec o svem cyklu a dalsi postup nechat na nem
Preii pekny den
MUDr. Ludek Fiala, MBA

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Včera...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Používám antikoncepci...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. 16.10. Jsem mela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost otěhotnění

Dobrý den mám otázku...S přítelem jsme se uspokojovali a on si otřel prsty o...

Možnost otěhotnění

Dobry den chtela jsem se zeptat zdali pouzijeme kondom a kluk se neudela jestli...

Možnost otěhotnění

Dobry den, mnela bych dotaz od 28/2 do 4/3 jsem mela ovulaci s pritelem se snazime...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat na možnost nechtěného...

Možnost otěhotnení

Dobrý den měla jsem sex s přítelem používám antikoncepci cleosensa a nedala...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat na 3 věci: 1) Za jak dlouho po...

Možnost otěhotnění

Mám dotaz mám podvaz vaječníku a jak jsem byla před lety řekla mi pani na gastroenterologii...

Možnost otěhotnění

dobry den jak velká je pravděpodobnost otěhotnění. Mela jsem s přítelem nechránění...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, mám takovou hloupou otázku . Měla jsem pohlavní styk s kondomem....

Možnost otěhotnění

Dobrý den, měla jsem nechráněný pohlavní styk 5.,6. i 7.den od posledního dne...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, je mi 42let mám 3 děti, v 36 letech jsem prodělala mozkovou mrtvici...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, před dvouma tydnama jsem měla nechráněný pohlavní styk. Prášky neberu,...

Možnost otěhotnění

Dobrý pri sexu mi trochu ujela malá kapicka ale mimo ženu po otreni sem zhruba...

Možnost otěhotnění

Dobrý den. Užívám antikoncepci Femodem téměř 5 let. Po dobrání 3. plata se...

Možnost otěhotnění

Mela jsem problemi z menstruaci doslala sem prasky na hormony a brala jsem mezi...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, 3 dny zpátky jsem měla pohlavní styk s kondomem. Bohužel praskl,...

Možnost Otěhotnění

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je možnost otěhotnět když jsme s přitelem...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, chci se zeptat. Měl jsem sex s přítelkyní (18let). Já 21. Ona nemůže...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, měla jsem orální styk s přítelem, s ejakulací do úst, ejakulát jsem...

Možnost otěhotnění

Dobrý den,omlouvám se,píši dotaz po druhé,jelikož si nejsem jista správností...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Spermie

Dobrý den rád bych se zeptal, zda "dokážou být spermie živé...i mimo oblast...

Panické ataky

Dobry den, od 18 let se u me projevuje panicka uzkost. Postupne se ataky zintenzovaly...

Výstupek na vnitřní straně tváře

Dobrý den,mám dotaz. Je to asi dva dny co jsem si všimla,že mám v puse v oblasti...

Borelioza

Dobrý den,z vyšetření LP mi byla zjištěna neuroborelioza. Po přeléčení inj....

Bolestivá bulka na varleti

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Na pravém varleti jsem nahmatal bulku o velikosti...

Bolest zubu

dobrý den, už od února 2017 se léčím se zubem. Bolel mě zub na skuz a na teplý...

V březnu jsem měla bolesti v krku při polykání,bolesti na hrudi

Dobrý den, V březnu jsem měla bolesti v krku při polykání,bolesti na hrudi.Lékařka...

Opar, zvětšená uzlina pod bradou

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měla opravdu ošklivé opary po celých rtech...

Závrať a slabost při sportu

Dobrý den, v prvé řadě bych chtěl předem poděkovat za Váš čas. Již delší...

Vlasy


Antidepresiva a alkohol?


V zubu se stále tvořil zánět


Srdeční problém a panická porucha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se nějaký vážný srdeční problém zjsití...

Fibromyalgie - pozměněné hodnoty chemických látek v mozku

Dobrý den, narazil jsem na zdejším webu a článek pojednávající o fibromyalgii...

Zlatý stafylokok


Mnohačetná ložiska v bílé mozkové hmotě

Dobrý den, po pádu jsem byla hospitalizovaná na neurologii, kde mi po několika...

Otoky kolem kotníků a bolest


Naražení kostrče

Dobrý den, 14. února 2017 jsem spadla ze schodů. Narazila jsem si nohu a o...

Potřebovala bych oddálit menstruaci.

Dobrý den, ráda bych se zeptala, snažíme se s přítelem od dubna o miminko, v...

Bolest a otok dásní a jazyka


Reklama
Zavřít