Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Muze se jednat o klasicke nachlazeni ci promoinfekce hiv?

Infekce bara 21.12.2018

Dobrý den chci se zeptat pred mesicem sem mela rizikovy pohlavni styk a tento tyden se mi udelali boule pod usima- zdurele uzliny celkova schvacenost, unava , afty v ustech ale to mam pocit ze mam z vetsiho mnozstvi kyseleho ovoce co jsem jedla , horecka pretrvavala dva dny , dnes mam 36,8, nocni poceni jeden den, muze se jednat o klasicke nachlazeni ci promoinfekce hiv?obcas pokaslavam nebo to mam prisuzovat pred tydnem tridennimu popijeni alkoholu ve velkem mnozstvi? popripade horecka u promoinfekce pry nejde srazit coldrexem paralenem ci tak ? je to pravda? dekuji za odpovedi. Doplnění informací: s klukem ktery dost strida holky proto mam obavy delala sem si dnes i test crp jestli nemam chripku ci tak a vysledek negativni proto to neprikladam moc nake nemoci

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nelze posoudit o co přesně se u Vás jedná, hlevně proto, že nevím, jak moc rizikový pohlavní styk byl. Za rizikový pokládám homosexuální styk, styk s intravenózním uživatelem drog, styk s prostitutem. Inkubační doba u HIV bývá 2–6 týdnů, někdy několik měsíců. Příznaky primoinfekce jsou podobné tonzilofaryngitidě, infekční mononukleóze nebo chřipce jako tzv. flu-like syndrom (únavnost, horečky, bolesti svalů a kloubů, vyrážka zejména na zádech a hrudníku), vředy sliznic, zvětšení lymfatických uzlin atd. S ohledem na imní odobí roku by jsem potíže připsala spíše běžnému nachlazení. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Primoinfekci HIV, pokud je sexuální partner HIV pozitivní, nelze vyloučit. Doporučuji nechat si udělat testy na HIV, buď cestou praktického lékaře nebo na infekčním oddělení. Podle uvedených příznaků nelze na diagnózu usuzovat, protože tímto způsobem se projevuje většina virových infekcí.

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Možnost nákazy HIV
Dobrý den, od rizikového pohlavního styku uběhlo již...
Může se jednat o příznak nákazy HIV?
Dobrý den, před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV infekce
Dobry den, muj dotaz spociva v tom, ze mi ted na gynekologii...
Test na HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když lékař pošle...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mutační gen MTHFR C677T

Dobrý den, před rokem mi bylo laboratoří GHC genetics prokázáno v homozygotním...

Mutantní vousy

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně vousů. Jednou za půl roku cítím, že mám...

Mutování

Dobrý den, je mi 15 let a dokonce mi rostou i vousy a řekl bych že celkem dost...

Muz 30 let, -boles bric...

muz 30 let, -boles bricha na leve strane od pupiku a nize,i hmatatelna -pocit...

Muze byt tehotna?

Zdravim, pritelkyne brala rok HA Regisha , 21.2 ji vysadila, spali jsme spolu...

Muze gynekolog zjistit kolikrat jsem mela s partnerem pohlavni styk?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, zda gynekolog může zjistit kolikrát jsem...

Muze gynekolog zjistit kolikrat jsem mela s partnerem pohlavni styk?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, zda gynekolog může zjistit kolikrát jsem...

Muze jit o syfilis?

Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex pred asi mesicem a pul (jako prijemce)...

Muze jit o tehotenstvi nebo hormonalni problem?

Dobrý den, par dni po menstruaci mne ráno vzbudila šílená bolest v podbřišku,jako...

Muze mi psycholog "nakazat" koupi psa?

Dobrý den, jednu dobu jsem chodila na psychiatrii kvůli předávkování se, v...

Muze se jednat o kozni nador?

Dobry den,nekolik let mam na stehne neco jako znamenko,jen je to spise tmave...

Muze se jednat o pohlavni chorobu?

Dobry den.Prosim o pradu.Mel jsem nechraneny oralny sex s zenou a po 2-3 dnech...

Muze se jednat o syfilis?

Dobrý den, může se dle fotografie jednat o syfilis? Objevil se mi na rtu vřídek,...

Muze se jednat o syfilis?

Dobry den, objevil se mi na stydkem pysku vred, který bolel, asi po 5 dnech...

Muze se jednat o syfilis?

Pred 15 dny jsem mela nechraneny vaginalni pohlavni styk, cca za 7 dni jsem...

Muze se jednat o syfilis?

Dobry den, tento pupinek (nebo jak ho nazvat) se mi objevil na penisu a zajima...

Muze se jednat o syfilis?

Dobry den. Pred dvemi lety jsem zacla chodit s mym pritelem asi ve tretim mesici...

Muze se rakovina vratit a prehlednout i pres pravidelne kontroly?

Manzel je 3 mesice po opéraci zaludku pro adenocarcinomm ventriculi p T2 N0...

Muze se, prosim, upravit trochu PMS, na ktery cela leta trpim?

Dobrý den, chci se zeptat...je mi 40 let, jsem cerstve po hysterectomii s ponecháním...

Muze to bejt priznak hiv

Dobry den mam po stranach jazyka.male.cervene tecky zvetsuji se zmensuji se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Roupi, lék Pyrvinium

Dobrý den, byl mi doporučel lék "Pyrvinium" tak jsem šla do lékárny a paní lékárnice...

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči


Erysipel

Dobrý den paní či pane doktore.Již asi tři roky se léčím na stále se opakující...

Krční páteř a uši

Dobrý den, mám dotaz týkající se uší a krční páteře. Už poměrně dlouho mě trápí...

Červené fleky na žaludu


Hlen ve stolici

Dobrý den, má dcera 13 let měla cca na den průjem s hlenem bez krve(3.7.), ale...

Přenos salmonely


Chřipka bez kašle

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné prodělat chřipku bez kašle...

Svědění až pálení konečníku a částečně i genitálií

Dobrý den.Trápí mě již nějaký čas svědění až pálení konečníku a částečně i genitálilí....

Hodnoty FSH a LH

Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu LH a LSH jsou v norme....

Anestezie u zubaře při kojení

Dobrý den, Ulomil se mi kus zubu a vypadá to na korunku. Jsem kojící matka...

Předčasná erekce

dobry den mam dve otazky přitel ma předčastnou erekci a stydi se k lekaři da...

Zánět mandlí


Bolest vnější strany chodidla

Dobrý den ,asi před 2 měsíci mě začalo bolet chodidlo, byla jsem u ortopeda...

Zvýšená hladina močoviny v krvi

Dobrý den,prosím o objasnění,zda je hodnota S-Močovina 7.3 mmol/l z krve v...

Vysvětlení nálezu na ECHO

Dobrý deň dneska som bol na echu srdca a chcem sa spýtať čo výsledok znamená...

Svědivé pupínky na rukou

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pupínky, které se mi objevily zhruba před...

Antibiotika a tlak na hrudi

Dobrý den, předtím jsem to nikdy nezaregistroval, ale při poslední léčbě angíny...

Strach z rakoviny

Dobry den, mam dotaz. Zazila jsem za posledni dobu hodne stresu a od te doby...

Bolest ucha


Reklama
Zavřít