Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může se jednat o zánět žil?

Vnitřní lékařství Zdeněk 28.6.2018

Dobrý den,
před týdnem se mi objevily křeče v zadní části stehen u obou nohou (cca uprostřed stehenních svalů). Protože je mívám poměrně často, podařilo se mi je osvědčenými způsoby potlačit. Asi 3 dny jsem ale měl nohy jako "na vodě" a měl jsem problém s chůzí. Postupně se to zlepšilo, ale od té doby mě bolí zadní strana stehenního svalu u levé nohy (cca 10 cm nad kolenním ohybem) a to při zmáčknutí rukou, popř. při ohnutí nohy v uvedeném míst přes okraj židle. Rovněž mi noha samovolně v klidu cuká několikrát za hodinu a občas mě uvnitř "škubne" a to jak v klidu, tak při chůzi. Po delší chůzi mě začne bolet v bederní oblasti a celá bederní oblast je ztuhlá. Stehenní a lýtkový sval nejsou nateklé, noha má normální barvu a teplotu jako pravá noha, žíly nevystupují, žádnou horkost nepociťuji, teplotu nemám. V noci jsem bez popsaného problému. Mám sedavé zaměstnání, ale často se hýbu (jízda na kole, chůze, atd.). V době výskytu křečí jsem užíval Rosucard, teď jsem ho raději vysadil. Obézní nejsem, nekouřím. Bolavý sval natírám Voltarenem a zdá se, že to pomalu, ale jistě, zabírá a bolest ustupuje. Může se jednat o zánět žil?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, bolest na zadní straně stehenního svalu by mohla být následkem křečí, které tomu předcházeli. Sedavé zaměstnání je určitě negativní faktor, který může podmiňovat jak bolest, tak křeče samotné. Jak píšete, noha má stejnou barvu, žíly nevystupují, kůže není teplá, zarudlá, takže o zánět žil se nejspíše jednat nebude. O vysazení Rosucardu informujte svého praktického lékaře, pokud jste v kardiovaskulárním riziku je potřeba tento lék nahradit jiným, který bude snižovat hladinu cholesterolu. Pokračovala by jsem již v zavedené terapii, klidový režim, lokálně Voltaren gel, jako prevencí křečí zkuste doplňovat dostatek hořčíku během dne. Problém může mít původ i v oblasti bederní páteře, zde určitě doporučuji provedení rehabilitačního vyšetření a poté cílenou fyzioterapii, léčebnou tělesnou výchovu jako prevenci opakování. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Zánět žil
Dobrý den, měsíc jsem mela tlak v lýtku na jedné končetině....
Susp. hluboký zánět žil
Dobrý den. Již asi 4 týdny mám obrovské bolesti pravého...
Bolest žil
Dobrý den, 14 dní mám citlivé žíly na nohou a rukou....
Bolest po operaci křečových žil
Bolest po operaci křečových žil Dobrý den před 14...
Zánět žil
Dobry večer lekař mi řekl že mám zanět povrchových...
Povrchový zánět žil
Dobrý den,byla jsem před necelými 14 dny na Radiofr....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může se jednat o rakovinu tlustého střeva či konečníku?

Dobrý den, zapomněl jsem se v předchozím dotazu zeptat. V neděli se mi stalo,...

Může se jednat o roztroušenou sklerózu?

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názor, zda se může jednat o začátek roztroušené...

Může se jednat o RS?

Dobrý den. V říjnu 2018 jsme byla na MR s vysledkem: Ojedinele loziskove hyperintenzity...

Může se jednat o RS?

Dobrý den, od září 2018 trpím na brnění dolních končetin, v prosinci prokázána...

Může se jednat o syfilis či jinou pohl. nemoc?

Dobrý den, cca před dvěma měsíci jsem měl sex s prostitutkou z nočního klubu...

Může se jednat o syfilis?

Krásný den paní doktorko. Psala jsem zde ohledně mého problému před dvěma týdny...

Může se jednat o syfilis?

Dobry den chcem sa opitat ci sa nahodou nejedna o syfilis nakolko pred mesiacom...

Může se jednat o syfilis?

Dobrý den, v září loňského roku jsem měla nechráněný pohlavní styk. Před měsícem...

Může se jednat o syfilis?

Dobrý den už delší dobu mě trápí otoky pravého pysku..a k tomu Ešte malé vředy...

Může se jednat o syfilis?

Na konci listopadu jsem měl nechráněný sex s ženou, kterou jsem neznal. cca...

Může se mi do přirození něco z koberce dostat?


Muže se mi vrátit zápal plic.?


Může se očkovat Priorix u dítěte,pokud má Vitiligo?


Může se po pohlavním styku brát preventivně Nitrofurantoin?


Může se pohlavní infekce projevit 2-3 dny po sexu?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se některá z pohlavních nemocí může projevit...

Může se projevit pohlavní nemoc až po 20 měsících?


Může se při bradykardii zastavit srdce?

Dobrý den, může se při bradykardii zastavit srdce?

Muže se rakovina vrátit i po třetí ?



Dobry den, chtela bych se zeptat mam nepravidelnou menstruaci tak vzdycky na...

Může se streptokok z akné dostat do krevního oběhu?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest dolních končetin


Osteoporóza a lázně

Dobrý den pane doktore, již dlouhodobě se léčím s osteoporozou. V posledních...

Pocit nedodechnutí


Užívání Euthyroxu

Dobrý den mám dotazy 2 Dostal jsem prášky Euthyrox 50 na sníženou funkci štítné...

Cervena skvrna na penisu

Dobry den, prosim Vas o odborny nazor na cerveny flek na zaludu (viz. priloha)....

Zoloft vedlejší účinky


Nepravidelnosti stolice a obavy z kolonoskopie

Dobrý den. Od dětství trpím problémy se stolicí. Střídají se u mne zácpy a průjmy...

Játra a vitamín A

Dobry den, jsem na zacatku 6tt a vcera jsem mela k snidani rohlik s jatrovou...

Bolest po operaci žlučníku

Dobrý den,jsem uz téměř 4.týden po operaci žlučníku pro výskyt kaménků,měla...

Bolest kolene

Dobrý den, je mi 14 let a sportuji 4* až 5* týdně. Hraji házenou a volejbal,...

Plíseň , kvasinka na jazyku

Dobry den, uz mesic mam tento povlak na jazyku, posledni dobou me jazyk trochu...

KONDYLOMATA PO VYPALENI

Dobrý den, prosím o radu. Mam výsev kondylomat na penisu. Byl jsem u doktora...

Wobenzym

Dobrý den, 24.8 2016 mi byla provedena LAVH,jsem dnes tedy 3.den po operaci.Už...

Vysoké glykemie

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Je mi 24let a od 18let jsem dárce krve i...

Délka DPN po hysterektomii

Dobrý den je mi 45 let a na začátku května jsem byla na gynekologické operaci...

Etiologie

dobrý večer,po zjištění vyšších hodnot vápníku jdu na vyšetření na etiologii,o...

Bederní páteř - bolest při ohybu a dotyku

Dobrý den, již zhruba půl roku pociťuji bolest v oblasti bederní páteře, konkrétně...

Vyrustky na lokti

dobry den mam vyrustky kosti na lokti je to moc bolestive dekuji za odpoved

Užívání Ibalginu v těhotenství

Dobrý den,nyní jsem v 17.týdnu těhotenství.Cca v 8 týdnu jsem si byla u svého...

Tvrdá boule pod jizvou

Dobrý den, před 11 dny jsem byla na operaci appendixu. V nemocnici jsem zůstala...

Reklama
Zavřít