Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nadměrné zvracení v těhotenství

Gynekologie Zdenka 11.7.2017

Mám strach o dceru.Před 12 lety prodělala 2x léčbu na helicobakter bez úspěchu,dále to neřešila.Nyní je 12 týdnů těhotná (10.pokus IVF),stále zvracela až byla týden v porodnici na zavodnění.Tam jí řekli,že zvracení není z těhotenství,ale od žaludku.Bere helicit,dostala žádanku na gastro..Nepodařilo se jí nikde objednat,jeden lékař řekl,že když je těhotná,nedá se nic dělat.Dcera zvrací dál,naposledy černou pěnu. Jí po troškách mixovanou stravu a snaží se trochu pít. Nevím co dál.
Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, některé ženy trpí v těhotenství nadměrným zvracením - může se to týkat i Vaší dcery (s největší pravděpodobností). Pokud před otěhotněním neměla se žaludkem potíže, připisovala bych stávající stav spíše těhotenství. Navíc je zaléčena klasickou léčbou (Helicid), takže by neměla od žaludku mít takovéto potíže.
Navíc by měla být vzhledem k těhotenství pod kontrolou a vyšetřena (i gastroenterologem, i když do gastroskopie se nejspíše nikdo pouštět nebude, pokud to nebude opravdu nutné).
Pokud by zvracela nadále a nebyla schopná přijímat tekutiny, doporučuji opět hospitalizaci. Dají se podávat i léky zmírňující zvracení (za hospitalizace a kontroly stavu).
Váš dotaz předám ještě specialistovi- gynekologovi - aby se k problematice také vyjádřil. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, Helicid není lék na zvracení ale na ochranu sliznice jícnu, žaludku před kyselými šťávami. Nejúspěšnějš léčba zvracení v těhoteství (nevím, jak může někdo jednoznačně říct, že to s ním nesouvisí) je metoklopramid (Degan, Cerucal) zpočátku infuzně, po zklidnění dále v tabletách s pomalou redukcí dávky. Strava 7-9x denně mini porce, aby v žaludku stále něco bylo ale nebyl přeplněný. Doplnění Helicidem je vhodné. Nepomáhá-li tento postup, je na místě silnější prostředek než Helicid, toto je však plně v sikci gastroenterologa, který by jí měl provést gastroskopii (lze i v graviditě) například k vyloučení brániční kýly, odběru vzorků ze žaludku, případně zastavení krvácení, které je příčinou zvracení černého obsahu. S pozdravem PL.

Související dotazy

Pocit na zvracení
Asi tak měsíc mám pořád pocit zvracení, nejvíc asi...
Průjem a zvracení
Dobrý den, jedno za čas dostavam bolest hlavy a slabost...
Zvracení
dobry den mam dceru 13 let ma menstruace boli ji bricho...
Zvracení, zimnice, tečky v obličeji
Dobrý den, prosím Vás o radu..... přes noc mi bylo...
Nadměrné hubnutí
Dobrý den chtěla bych se zeptat na podle mého názoru...
Zvracení
Dobrý den mám bolest bricha , bolest hlavy, tik v oku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nadměrné vypadávání vlasů

Dobrý den, píši Vám s problémem, který mám již několik měsíců. Nadměrně mi vypadávají...

Nadmerne vypadavani vlasu

Dobry den, je mi 18 let a uz pres rok mi vypadavaji vlasy. Chvili jsem uzivala...

Nadměrné vypadávání vlasů

Dobrý den, již několik let trpím na vypadávání vlasů, ale většinou jsem zvýšené...

Nadměrné vypadávání vlasů

Dobrý den, trápí mě již delší dobu nadměrné vypadávání vlasů. Vždy jsem měla...

Nadměrné vypadávání vlasů

Dobrý den, obracím se na vás s problémem týkajícího se vypadávání vlasů,...

Nadměrné vypadávání vlasů

DObrý den , chtěla jsem se zeptat mela sem pěkné melirované vlasy . v Cervnu...

Nadměrné vypadávání vlasů a lupy

Dobrý den, je mi 20 let a v posledním roce jsem zpozorovala velký úbytek v...

Nadměrné vypadávání vlasů.

Dobrý den. Je mi 13 let a už v této době mi nadměrně vypadávají vlasy. Vlasy...

Nadměrné vytváření materskych znaminek

Dobrý den, Je mi 22let akt i těhotná 30tt již po druhé před 2lety se mi na...

Nadměrné vzrušení

Dobrý den. Píši jménem mého přítele. Je mu 28 a má problém s nadměrným vzrušením....

Nadměrnéolupování kůže na rukou i nohou

asi 14 dnů mě trápí nadměrné olupování kůže na rukou,ale už i na nohou-dlaně...

Nadměrný bílý výtok

Dobrý den, v poslední době se mi objevuje bílý hustý výtok v poměrně velkém...

Nadměrný divný zápach

dobrý den mam takoví problém s tím že i přesto že se dvakrát denně sprchuji...

Nadměrný meteorismus

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem po operaci slinivky kde byl zhoubný nádor...

Nadměrný ochod plynů během stolice

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, co může být příčinou, že již 8 dní mám...

Nadměrný příjem tekutin

Dobrý den. Mám na Vás pár dotazů. Je normální když vypiji za celý den...

Nadměrný růst

Dobrý den, moje dcera má 12 let a měří 168 cm, váha 55 kg (otec 193 cm, matka...

Nadměrný růst batolete

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,můj syn 18měsíců měřil na kontrole 96cm a vážil...

Nadměrný růst chloupků na bradě

Dobrý den, chtěla bych poradit, po porodu druhé dcery a po skončení kojení mi...

Nadměrný růst chlupů

Dobrý den, mám takový problém, za poslední půl rok, mi strašně narostlo hodně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Příliš časté kojení a velký váhový přírůstek

Dobrý den. Mám doma 16ti denního synka, kterého plně kojím. Za 11 dní mi přibral...

Brnění necitlivost leve pulky obličeje

Dobrý den, Druhým dnem mam problem jakoby lehke necitlivosti mozna i obcasneho...

Neschopenka

Dobrý den, již jsem se Vás ptala na délku neschopenky (po operaci krční páteře)...

Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč....

Snížené množství bílých krvinek u 11 měsíčního dítěte

Dobry den, dcerce (11mesicu) bylo pri odberu krve zjisteno, ze ma malo bilych...

Přípravek Heart tonic


Hiatová kýla

Dobrý den,můj přítel má drobnou hiatovou kýlu.Při zjištění na gastru mu doporučili...

Léčba po operativní rekonstrukci pakloubu člunkové kosti

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byl na operaci, rekonstrukci pakloubu pravé člunkové...

Borelie

Dobrý den, naší čtyřleté dceři se na noze objevil větší červený štípanec,který...

Nízký cholesterol - jak zvýšit

Dobrý den, je mi 20 let a z krevních výsledků mi byl zjistěn nízký cholesterol....

Pupínky na žaludu

Dobrý den, je mi 14 let a u spodi části žaludu mám malinkatě bílé pupínky(neměl...

Lék enelbin 100 retard

Dobrý den, ptám se za svého tatínka. Je mu 68 let. Prodělal mrtvici a po ní...

Bolestivá boulička

Dobrý den, před 3 dny se mi udělala boule která je veliká asi jako hrášek a...

Artróza

MAM ARTROZU 4 STUPNE CO PRO ME OBNAŠI VISKOSU PLEMENTACI DO KOLEN JSEM...

Nevolnost po čokoládě

Dobrý den, nedávno jsem omezil cukry a soli v těle. Přestal jsem jist čokoládu...

Mazání rány na čele

Dobry den. Prosim o radu, postup, jak postupovat v osetreni, aby se nevytvorila...

Už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku

Dobrý den , chci se optat už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku občas...

Bolest žaludku


Svědění

Dobry den,tak tyden mam svedeni a bolesti konecniku,hlavne v noci.a pridava...

Mirena a myom

Dobrý den, je mi 37 let a mám 2 děti (19 a 11). Před měsícem na pravidelné...

Reklama
Zavřít