Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Náhlé zhoršení sluchu

Foniatrie Anna 21.2.2017

Dobrý den,je mi 18 let.
Začátkem ledna jsem náhle o dost hůře začala slyšet na obě uši,z ničeho nic přes noc nejspíše. Po několika dnech už se ti nedalo vydržet a tak jsem šla na orl,tak se udělalo audio s téměř 30% ztrátou sluchu,takže ihned hospitalizace na vazodilatacni léčbu.Ta nezabrala.Pustili mě domů s náhlou idiopatickou nedoslychavosti a zhoršenou srážlivosti krve a hypokalemii.Nasadili Geratam 1200mg,následovaly další 2 audia se zhorsenim a nyní na kontrole diagnóza uzavřena jako H903 percepčni nedoslychavost, ztráta sluchu oboustranná.
Zde prosím o vysvětlení pojmů: symetricka sensoneuralni (ereditarni vs) hypakuze, TMP DX.A,c-0,ipsi TR ++++
Byla jsem indikovana na sluchadlo.
V mém věku je to docela velká pritez... Nevíte co může být příčinou? Jaké jsou mé vyhlídky do budoucna?

Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den Anno,
dle popisu příčina zhoršení sluchu nebyla objasněna. Prognózu nedokážu odhadnout. Předávám tedy Váš dotaz ke zpracování našemu specialistovi. Hodně štěstí. S pozdravem dr. Šimjáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

Dobrý den, vaše onemocnění- percepční nedoslýchavost je způsobena odumíráním smyslových buněk ve vnitřním uchu- v hlemýždi, příčina je nejasná, pokud nebylo vysledováno z anamnézy -prodělání virové infekce, užívání léků, nadměrná hluková zátěž.. Může jít o rodinný výskyt, nutno vysledovat v rodině, zda někdo nemá nedoslýchavost od mladšího věku. Zároveň je nutno vyloučit v mladším věku otosclerosu, jde o onemocnění středoušních kůstek,které přenášejí zvuk do vnitř.ucha a za určitých podmínek je operabilní. U percepční nedoslýchavosti ,což je senzorinuerální hypacuse, je prognoza zhoršování sluchu pravděpodobná, protože neumíme smyslové buňky ve vnitřním uchu nahradit nebo obnovit. Tudíž sluch se pravděpodobně bude zhoršovat. Léčí se vasodilatačními infuzemi a léky na prokrvení vnitř. ucha a kompenzací sluchadlem. Sluchadla jsou kompenzační pomůcka jako brýle, zesilují zvuky ,které potřebuje pacient zesílit, jsou dnes technicky vybavená, všechny dgitální , tj.nastavitelná na PC dle sluchové vady pacienta, jsou i miniaturní přímo do ucha a nejsou nijak nápadná. S pozdravem dr.Vykydalová

Související dotazy

Zhoršení sluchu
Dobrý den, procházím nyní stacionárními vazodilatačními...
Zhoršení sluchu.
Dobrý den. Vzhledem k věku /68/ nečekám kdovíjak skvělý...
Zhoršení sluchu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám chronickou rýmu...
Náhlé zhoršení zraku po operaci srdce
Dobrý den, můj otec prodělal zhruba před třemi týdny...
Nachlazení a zhoršení sluchu
V úterý jsem začala být nemocná(chřipka) a chtěla jsem...
Zhoršení sluchu po léku
Dobrý den, mám problém, na který bych ráda znala odpověď....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Náhlé usnutí

Vážená paní doktorko, byla jsem na pracovním jednání v Německu, kde jsem měla...

Náhlé vychýlení oka

Dobrý den. Rád bych se zeptal na náhlé vychýlení oka. Dnes jsem vystupoval z...

Náhlé výpadky paměti, řeči a zraku

dobrý den,chci se zeptat na problém,který ovšem netrápí mě,ale mého manžela.Již...

Nahle vysazeni AD

Dobry den, Rok jsem (po terapii v PL) uzivala antidepresiva Escitalopram 20mg...

Náhlé vysazení aktivních pilulek

Dobrý den. Beru prvním měsícem dvoufazovou antikoncepci Yosefinne. V neděli...

Náhle vysoký tlak

Dobrý den,mám stále nižší tlak 110-125/70-85,zaléhá mi občas ucho,píská v něm.V...

Náhlé zalehnutí ucha

Zdravím. Dnes se mi z ničeho nic zalehlo ucho. ještě nikdy se mi to nestalo...

Nahle zhorseni tepu a tlaku

Dobry den. Rad bych se zeptal na Vas nazor ohledne mne nedavno zjistenych...

Náhlé zhoršení ekzemu

Dobrý den, mám dotaz ohledně ekzemu. Trpím jím od dětství (nejvíce ve školkovém...

Náhlé zhoršení pohyblivosti a ztráta soběstačnosti

važeny pane doktore mám tatínka jemuž bude v lednu 2009 85let.do minuleho tydne...

Náhlé zhoršení zraku

Dobrý den, během 14ti dní se mi zhoršilo vidění na dálku. Před 14ti dny,...

Náhlé zhoršení zraku

Dobrý den, mám dotaz týkající se náhlého zhoršení zraku. Je mi 36 let a doposud...

Náhlé zhoršení zraku na jednom oku

Vážený pane doktore, jsem myopik (-8,5D) a před dvěma dny jsem zpozoroval na...

Náhlé zhoršení zraku po operaci srdce

Dobrý den, můj otec prodělal zhruba před třemi týdny operaci srdce - výměnu...

Náhlé zhoršení zraku při světle

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi stalo, že při práci u notebooku jsem postřehla...

Náhle zjištěné zduření hrudní kosti - corpus sterni

Dobrý den. Náhodou jsem zjistila zduření (přirovnala bych to k měkké tkáni velikosti...

Náhlé změny nálad-na koho se obrátit?

Dobrý den, mám problém s častými změnami nálad. Střídají se mi období, kdy mám...

Náhlé změny tělesné teploty

Zdravím, ráda bych se zeptala. V posledních dvou měsících mě začaly trápit...

Náhlé zmírnění úzkosti - hlavní příčina?

Dobrý den. Je mi 22 let, jsem od přírody introvert a už od dětství se potýkám...

Nahle znehybeni dolnich koncetin

mam to nejak resit trvalo to asi 5 minut doprovazene velkou bolesti asi 4 spodiho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tetování a varixy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nechat si udělat tetování na...

Oddálení menstruace

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je mozne brat ruzove tablety misto placebo...

Zkažené mléčné zuby

Dobrý den, můj 4-letý syn má zkažené horní zoubky,začaly se mu kazit od krčků...

Bolest krční páteře

Je mi 19 a už pár dní mě bolí za krkem, nejvíc, když chci zaklonit hlavu. Vlastně...

Anopyrin

Dobrý den.Před dvěma roky jsem měla krvácení do mozku díky prasklé žilce.Vše...

Kašel při infekci

Dobrý den, trápí mě kašel, kašel vychází z průdušek a při podráždění, například...

Červené krvinky v moči

Dobrý den, jsem už opravdu zoufalá. Je to asi dva měsíce, co mi moje obvodní...

Nadměrné pocení hlavy (čela)

Dobrý den, skoro celý můj dosavadní život mně trápí nadměrné pocení (především...

Dieta při divertiklech

Dobrý den, je mi 37 let, volni mi byly zjištěny ve střevech divertikly. Snažíme...

Kvasinky po ATB ??

Dobrý den. Už 2 a půl roku mě trápí nepříjemné urogynekologické problémy. Mám...

Opakované bronchitidy

Dobry den, je mi 62 let a temer vetsinu sveho dospeleho veku dostavam temer...

Polyp u dutině ústní

Dobrý den, chtěla bych se optat, jak se řeší výskyt polypu v ústní dutině....

Cevy

Dobry den,nevim zda tento dotaz spada do teto kategor.jiz nekolik tydnu me boli...

Již půl roku mě bolí pichlavá bolest v oblasti dolní 2/3 hrudní kosti


Bulka mezi bradou a ohryzkem

Dobry den, Je mi 16 a pred par dny jsem si Na spodni celisti za kosti nasel...

Lokální kortikoidy a alkohol


Bolest v končetině

Dobrý den mám potíže takové ,že několik měsíců při větší zátěži rukou se mi...

Nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy,...

Očkování proti klíšťové encefalitidě, druhá dávka

Dobrý den, dcera, které je nyní 7 let, byla v roce 2015 očkováná 1.vakcinou...

Pocit nedostatečného nádechu, pálení mandlí, kašel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je to velký problém když se mi poslední...

Reklama
Zavřít