Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nárůst váhy při hormonální substituci

Endokrinologie Lenka 30.1.2017

Dobrý večer.Po 8 letech léčby Thyrozolem na aktivní štítnou žlázu,kdy při větším zablokování docházelo i k zvýšení hmotnost,jsem byla přemluvena na její odstranění (říjen 2016),Byl nasazen Euthyrox 100,výsledky 2 měsíce byly v pořádku i váha se srovnala na 75kg/173výška,což je pro mne přijatelné.V prosinci jsem během 7 dnů nabrala 5kg a postupně roste.Teď v lednu byly nižší výsledky hormonů nasazen Euthyrox 112.Když tedy dojde ke zvýšení hormonů půjde váha opět dolů? Při překročení 80kg se mi rozhodila i hladina cukru(jsem DIA)klouby nasazen Plaquenil 200+Melaxican15,Itakem 10/beru déle/díky rostoucí váze nezvládám psychicky.Když tedy se zvyšuje hladina tohoto léku,zrychluje se tedy i spalování?Při velkém zvýšení Euthyroxu by jsme opět byly na začátku-říká lékařka?Po operaci vůbec k žádnému zlepšení nedošlo vlasy padají,nehty se lámou a pocení je stejné,spíše došlo ke zhoršení v oblasti sexu,stále spím,předtím jsem byla akční.Jak je to tedy s tím přibíráním,půjde váha opět pod 80kg????
Výsledky 25.11.2016:
T4-12,1 TSH 0,47
Výsledky 14.12.2016:
T4-12,7 TSH 1,61
Výsledky 23.1.2017:
T4-11,2 TSH 5,73


Je tedy dávkování správné? Tělesná váha je pro mě psychicky i vzhledově důležitá!!! Bohužel bych mohla přijít i o zaměstnání.Předem moc děkuji za odpověď Lenka

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

na váhu má vliv mnoho faktorů, ne jen Vaše hormonální léčba.
Nyní po nav...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Momentalne jste v lehce snižené funkci, takze nabirat na vaze muzete, lecba byla spravne navysena....

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hormonální substituce
Dobrý den, je mi 58 let, před čtyřmi lety jsem přestala...
3x IVF s hormonální stimulací, zvyšuje se nárůst rakoviny?
Dobrý den, zajímalo by mě, pokud se podstoupí 3x IVF...
Nárůst váhy po hormonální antikoncepci
Dobrý den, Beru HA Yadine. Teď 6. dnem. Je to má 5....
Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Hormonální léčba
Dobrý den, mám za sebou 1,5 roku intenzivní hormonální...
Kontraindikace hormonální substituce při léčbě trombozy
Dobrý den, jsem po artroskopii kolene (meniscus, LCA...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nárůst hmotnosti

Moc děkuji za vas cas a vasi rychlou odpoved...psala jsem ohledne vysokeho narustu...

Nárůst hmotnosti, otok DKK

Je mi 31. Za posledni rok a puj jsem pribrala 10 kilo a ac vim ze me sedave...

Nárůst jaterních enzymů a steatóza při léčbě roztroušené sklerózy

Dobrý den, od roku 2018 v rámci léčby roztroušené sklerozy, eskalace na lék...

Nárůst krevního tlaku

Dobrý den dlouhodobě se léčím na vysoký tlak u Mudr. Mikulce a s léčbou a přístupem...

Nárůst PSA po biopsii prostaty

Hodnoty PSA Z duvodu progradujicich hodnot PSA ( S PSA 4,59 a pozdeji 9,1)...

Nárůst tepové frekvence při sportu

Dobrý den, jezdím etapové závody na kole a celoročně sportuji kolem 25 - 40...

Nárůst váhy

Přibírá se po lécích? Například při častém užívání léků nejen proti bolesti,...

Nárůst váhy a léky

Dobrý den... léčím se už tři měsíce s hodně vysokým tlakem,který moc neklesá......

Nárůst váhy po hormonální antikoncepci

Dobrý den, Beru HA Yadine. Teď 6. dnem. Je to má 5. HA, kterou jsem vyzkoušela. Svojí...

Nárůst váhy po operaci žlučníku

Dobry den chci se zeptat ja sem šla osobne dobrovlne na operaci žlučniku hrozilo...

Narůstající nesnesitelná bolest

Zdravím, mám již delší dobu problém se zubem ale teď si nejsem jistá jestli...

Nárůstek

Dobrý večír, chtěl bych se prosím zeptat mám na hlavě že zadní části, přibližně...

Nárůstek

Dobrý den je mi 26 let a od roku 2005 jsem na vozíku po autonehodě poslední...

Nárůstek

Dobrý den, v posledním měsíci se mi na levé straně chodidla u malíčku objevil...

Nárustek na hlavě

dobrý den, loni v květnu s emi narodila dcerka a hned druhy den jsem si všimla...

Nárůstek na krční sliznici

Dobrý den paní doktorko, prosím o Váš názor. Na krční sliznici poblíž mandle...

Nárustek na mandlích

Dobrý den.Nedávno jsem se ptal na jednu svou zvětšenou mandli. Levá mandle mi...

Nárůstek na páteři

dobrý den,manželovi rengenem zjistili nárůstek na 3 obratli, bylo mu na omdlení,...

Nárůstek na TEP

Po třech letech po operaci TEP mi rtg ukázal nárůstek,co to prosím znamená?

Nárůstek nad kotníkem

Dobrý den. Je to třičtvrtě roku co jsem měla výron kotníku,teď asi tak dva...