Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Negativní test 3 týdny po KET

Neplodnost a IVF Daniela 11.12.2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, poslední menstruace byla 1.11., následně -16.11. jsem podstoupila KET na klinice reprodukční medicíny a bylo mi doporučeno provést těhotenský test za 14 dní. Tak jsem i udělala, tedy 30.11. a i následný den jsem si udělala těhotenský test - oba pozitivní. Volala jsem svému ošetřujícímu gynekologovi, kterému jsem výsledek sdělila a pozval si mě na kontrolu za týden, tedy 7.12. Provedl UZ podle kterého bych měla být 5+1, ale říkal, že to je na hranici viditelnosti a že na UZ zatím nic nevidí. Poslal mě domů s tím, že se mám objednat na novou kontrolu za 7-10 dní. Mně to celé vrtalo hlavou a tak jsem si po pár dnech udělala znovu 2x těhotenský test (tj. již něco málo přes 3 týdny od KET) a oba byly negativní. Žádné krvácení ani špinění jsem neměla, ani nemám po celou dobu od KET. Z léků užívám od začátku cyklu (tedy 1.11.) Estrofem 3x1, 5dní před KET Utrogestan 1-1-1, od KET 2-2-2 per vag., Aspirin 100mg 1x1 jako prevence preeklampsie a Prednison 5mg 1x1 od KET. Můžete mi prosím říci svůj nazor co si myslíte, že se stalo? Potratila jsem aniž bych krvácela? Nebo je i přes ten negativní test možné, že jsem stále těhotná? Jak jsem psala- žádné krvácení ani špinění jsem neměla, ani žádné bolesti. Už jsem na KET potřetí a první dva pokusy byl i těh.test negativní, tento třetí pokus bylo poprvé ze stimulovaného cyklu. Tak nevím zda to na to nemá nějaký vliv, ale předpokládám, že HCG produkuje placenta a hladina by se měla zvyšovat. Takže si nedělám velké naděje, že by se těhotenství udrželo, nicméně chtěla bych slyšet názor odborníka.
Děkuji, s přátelským pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Petit

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Jesenice u Prahy

Milá Danielo,
děkujeme za Váš dotaz. Domnívám se, že pokud druhý test (3 týdny po KET) vyšel negativně, pravděpodobně se embryo po KET zahnízdilo v děloze, což způsobilo pozitivitu prvního těhotenského testu, ale velmi brzy se přestalo vyvíjet. Tomuto stavu, kdy žena zaznamená pozitivní test, ale embryo se z nějakého důvodu přestane vyvíjet, se říká biochemické těhotenství. Moc bych Vám přála, abych se mýlila, a vy jste si na příští kontrole vyslechla dobrou zprávu.
Pokud to tentokrát nevyjde, určitě se to podaří při následujících pokusech. Držím palce!
S pozdravem,
Kateřina Petit

Související dotazy

Chybějící menstruace, negativní test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S manželem se, už...
Nepravidelná menstruace a negativní těhotenský test
Dobrý den.10.5.jsem měla dostat menstruaci a nepřišla....
Zpožděná menstruace, negativní test
Dobrý den, mám dotaz dne 4.5.-8.5. Jsem měla poslední...
Opožděná menstruace, negativní těhotenský test
Dobrý den pane doktore,mám takový problém poslední...
Negativní těhotenský test
Dobrý den, Včera jsem si dělala těhotenský test sedmý...
Těhotenský test
Dobrý den, poslední MS 25-31.1 cykly mám cca 46 dnů....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Negativní těhotenský test

Dobrý večer, menstruaci mám pravidelnou a poslední jsem měla od 17.-22. 2.,...

Negativní těhotenský test - přesto těhotenství?

Dobrý den, mám otázku je mi 19 let a žiju s přítelem. MS jsem dostala naposledy...

Negativní těhotenský test a menstruace nikde

Dobrý den. Měla jsem problémy s HA,neseděla mi. Měsíc jsem žádnou HA nebrala...

Negativní těhotenský test krátká menstruace

Mám takový problém spala jsem jednou se svým přítelem měli jsme kondom pak...

Negativní těhotenský test po užití postinoru

Dobry den, pred měsícem jsem užila postinor, menstruace prisla presne v termínu...

Negativní těhotenský test ve 2 měsících těhotenství?

Dobrý den pane doktore,mám na vás dotaz. Začnu od začátku. Dne 28.4.2015 jsem...

Negativni test

dobry den 13.5.sem mela dostat menstruaci a nedostavila dnes 18.5 sem si dala...

Negativni test

Dobry den, mam problem s opozdenou menstruaci. Posledni ms jsem mela koncem...

Negativní test

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Pohlavní styk jsem měla asi 7 dní před menstruací...

Negativní test

Dobrý den,můžu věřit těhotenskému testu,když jsem si ho dělala večer? Mám antikoncepci...

Negativní test na covid a horečka

Dobrý den, byl jen na testu na covid, ale dočetl jsem se, že pokud se nechám...

Negativní test na COVID-19

Dobrý den, paní doktorko, už 12 dní mám rýmu a zvýšenou teplotu, ale test na...

Negativni test po iui

Dobry den,26.5 jsem byla na iui 28.5 jsem byla znova na iui + injekce na ovulaci...

Negativní test, MS ne

Dobrý den. Minulý měsíc jsme s přítelem měli styk první večer při načnutí nového...

Negativní testy na boreliozu

Dobry den, rad bych se zeptal, zda je mozne, ze bych mel delsi dobu boreliozu...

Negativní tt

Dobrý den, už tak 18 dní mě pobolívá v podbříšku jako při menstruaci, ale tu...

Negativní vedlejší účinky antikoncepce Chloe

Dobrý den. Antikoncepci Chloe jsem začala poprvé užívat před rokem. Tehdy mi...

Negativní vliv laserové kopírky na plod

Dobrý den.Jsem v 10 týdnu těhotenství a mám dotaz,zda mohlo 2 hodinové kopírování...

Negativní vliv počítačů na spánek

Dobrý večer, před časem jsem četla, že není dobré pro lidský organizmus pobyt,...

Negativní vlivy vegetarianské stravy

jsem 5 let vegetarianem, delší dobu mám opakované stavy nevolnosti, slabost,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dráždivý kašel

Dobrý den, u syna 5let přetrvává již cca 4 měsíce suchý dráždivý kašel.Při...

Gilbertův syndrom a ranní nevolnosti

Dobrý den, dceři byl diagnostikován Gilbertův syndrom. V krvi zvýšená hladina...

Korunka na zubu

Dobrý den, chci se zeptat. Můj zubař mi dal korunku na živý zub. Nepřišlo mu...

Bolesti žeber

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda bolest žeber,nebo kolem nich,někdy na obouch...

Bolesti po operaci ramene

dobry den pane doktore. loni v cervenci jsem byla na operaci leveho ramene....

Fialový nehet

Dobrý den, jsem na studium v Austrálii a před týdnem mi spadl kovový kus postele...

Zvýšená hladina Fe v séru

Můžu se zeptat, jestli má zvýšená hladina Fe nějakou spojitost s Cushingovým...

Obcasny slaby tlak na pravej licnej kosti

Dobry den pan doktor momentalne zijem v zahranici tak preto by som sa chcela...

Bolest pravé strany břicha, hmatná boule

Dobrý den, asi 2 měsíce mě bolí na pravé straně břicha, asi před týdnem jsem...

Nemám potřebu jíst

Dobrý den, nemám vůbec potřebu jíst. Dokážu být celý den jen s tekutinami a...

Zablokované žebro ??

Dobrý den, již několik měsíců mám problémy s dýcháním. Při hlubokem nádechu...

Bolesti zad nad levou lopatkou až do ramene

Dobrý den asi 5 dní mám bolesti nad levou lopatkou a bolest jde nahoru až do...

Stav po extrakci zubu č.8

Dobrý den, potřeboval bych radu v oblasti zubního lékařství. Dne 3.11.2016...

Hrb na zádech

Dobry den, Je mi 23 let. Mám dost velký problém, dříve jsem nechodil zrovna...

Predkozka

Dobry den,nejde mi uplne pretahnout predkozka,je to problem pri oralnim sexu?A...

Stržený nehet na palci u nohy

Dobrý večer, před třemi dny mi přišlápl kůň nohu (měla jsem gumové boty-nepevné)...

Bolesti lícní kosti

10.8.2018-zubní implantát 6 vpravo nahoře, v lednu korunka. Začátkem března...

Otěhotnění při menstruaci

Můžu otěhotnět při menstruaci a k tomu beru kyselinu listovou?

Napuchly jazyk

Dobrý den, je mi 14 let a asi před dvěma dny me z ničeho nic začal bolet a stipat...

Bolesti nohou


Reklama