Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nevyhovující korekce zraku

Oči Jan 25.10.2017

Dobrý den,
je mi 24 let a nosím brýle už od mala, většinou se mi zrak horšil o čtvrt dioptrie každý rok, později se to ustálilo, před pár dny jsem si nechal zhotovit nové brýle asi po 3 letech a nechal jsem se přeměřit v optice, moje dřívější dioptrie byly -3,5 na obě oči. Nyní mi v optice naměřili P (-4,25 SPH, +0,5 cylindr, osa 180) L (-3,75, bez cylindru) Myslel jsem si že bude změna k horšímu o čtvrt dioptrie, ale vždy od lékaže jsem měl diagnozu obou očí stejnou a bez cylindru. Teď při vyzvednutí brýlí a nasazení se mi dělá skoro nevolno a při pohybu hlavy trvá chvíli než se oči srovnají ( jako by se rozjely při pohledu na jiné místo a spodní část brýlí skoro jakoby deformuje pohled) v optice mi řekli, že by se to mělo za pár dní srovnat, jenže změna byla jen o čtvrt dioptrie, nebýt cylindru a se starými brýlemi jsem viděl celkem dobře jen hůř kvůli té čtvrt dioptrii a stářím brýlí. Moje otázka je, zda tato změna může mít negativní vliv na zrak, když jsem byl zvyklí na stejné podmínky pro obě oči a vyhovovalo mi to tak, a popřípadě když si nasadím kontaktní čočky bez cylindru, jestli se nedostaví zase špatné vidění a ,,rozjíždění očí´´ a jestli tyto změny také nemohou vést ke zhoršení zraku. Nebo jestli bych mohl reklamovat čočku a mít -3,75 dioptrie na obě oči.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
je pravda, že na cylindry je potřeba si zvyknout. Pokud máte tyto obtíže bude dobré nechat zkontrolovat nové brýle, může se stát, že čočka není vyrobena správně.
Pokud se tímto problém nevyřeší, tak bych doporučila zrak a vhodnost korekce nechat zkontrolovat jinde, aby bylo jisté zda je či není v pořádku. Popřípadě porovnávat s viděním s čočkami.
Každopádně špatná korekce by vedla ke zhoršení zraku.
S pozdravem

Související dotazy

Korekce zraku
Dobrý den, mám dotaz ohledně nestejné korekce u brýlí....
Porucha zraku
Dobrý den, už delší dobu mě trápí stav mého zraku....
Zvážení korekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat. Dnes jsem byla na...
Porucha zraku
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jsou naměřené...
Problémy se zrakem
Dobrý den, před 10 lety jsem prodělala laserovou korekce...
Zrak
Dobrý den, vidím svůj nos, pokud se dívám na jakoukoliv...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Névy

Dobrý den, po 14 dnech mazání okolí pihy fucidinem od paní doktorky, kdy...

Névy kůže

Dobrý den, přibližně před půl rokem se mi mezi nohami ( v oblasti stehen )...

Névy na šourku

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,jestli se může jednat o něco vážného.Mám na šourku...

Névy ve valsech

Dobrý den, mám 7letu dceru, ted jsem ji na hlavě zjistila 2 znaménka, prosím...

Névy, melanom

Dobrý den, můžete mi prosím přeložit nález z histologie do laikovi "srozumitelné"...

Nevýbavné emise

Dobry den. Chtela bych znat Vas nazor na problem ktery mame u syna (5.mesicu) Po...

Nevydrží mi erekce

Dobrý den, je mi 17 a mam problém s udržením erekce. Nedávno jsem měl mít s...

Nevydržím ani 10 min bez toalety!!!

Dobrý večer, pane doktore, obracím se na Vás s obrovskou prosbou o pomoc. Na...

Nevyhovující antikoncepce?

Dobrý den, antikoncepci Minerva beru již 3 roky. Vše bez problémů až do minulého...

Nevyhovující hormonální antikoncepce

Hezký den, je mi 38 let, nejméně 5 let užívám antikoncepci Triquilar, která...

Nevyhraněná sexuální orientace

Dobrý den, je mi 24 let a nejsem si jistý, jestli mám jasno v mé sexuální...

Nevyjasněný úraz kopnutím do břicha

Dobrý den. Můj 8 letý syn pravděpodobně prodělal mezenterialní lymfadenitis...

Nevylecitelny zanet a nekolikate antibiotika.

Dobry den, cca pred mesicem jsem mela zanet dutin a prudusek (trpim na zanety...

Nevyléčená trombóza

Dobrý den, jsem po prodělané submasivní plicní embolii která vznikla na základě...

Nevyléčena zlomenina obratle

Můj přítel si při autonehodě koncem března 2012 zlomil bederní obratel. Je to...

Nevyléčený kotník

Hezké večer, Ráda bych Vás požádala o radu. Před dvěma týdny jsem si něco udělala...

Nevyléčitelná angína, antibiotika,


Nevylučitelná stolice

Dobrý den, delší dobu jsem žil velmi špatným životním stylem a měl jsem problém...

Nevynechání antikoncepce

Dobrý den, Jedu na dovolenou k moři a mam zrovna dostat menstruaci a četla...

Nevynechání antikoncepce

Dobrý den, Jedu na dovolenou k moři a mam zrovna dostat menstruaci a četla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Doxybene a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz. Začala jsem brát antibiotika Doxybene 100 mg a zajímalo...

Bolesti zad - lze vyžadovat magnetickou rezonanci ke zpřesnění diagnózy?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem delší dobu na neschopence s bolestmi...

Tmavě hnědý až krvavý výtok a bolest v podbřišku

Dobré ráno, chtěla bych se zeptat. Mám problém už od Neděle 31.1. Mám tmavě...

Vyrážka

Dobrý den. Již několik let mám potíže s vyrážkou (viz foto), která mi vyskakuje...

Při zápase sem nakopl nártem do spoluhráče

dobrý den včera při zápase sem se nakopl nartem do spoluhráče hned mi to oteklo,...

Otěhotnění po prstěni´


Porucha vyprazdňování stolice

Dobrý den, poslední dobou tj. asi tak jeden měsíc mám potíže s vyprazdněním,...

Bolest pod hrudníkem

Zdravím mám taky malý problém asi před měsícem jsem byl léčen na heliobacteri...

Myomy dělohy

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat prosím, před dvěma měsíci jsem byla na operaci...

Endiaron - děti

Dobrý den, byli jsme na dovolené a děti (25kg a 15 kg) "dostaly" průjem. Neměli...

Za jak dlouho se projeví účinek antidepresiv po zvýšení dávky?

Dobrý den! Prosím, za jak dlouho se projeví účinek po zvýšení dávky antidepresiv?...

Bolest krcni a hrudni patere po mobilizaci

Dobry den,rada bych Vam polozila dotaz,je mi 39 let,dne 6.7.2015 mi byl zjisten...

Otlak na palci u nohy

Dobrý den, dceři se udělala tato modřina na palci u nohy. Po koupání měla palec...

Bolest pod kolenem


Výpotek v koleni

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jaké jsou možnosti léčby ,,vody v koleni".Mojí...

Zvýšená hodnoty lipázy při vyšetření slinivky břišní


Co je exofyt a proč to nebylo vidět na CT?

Dobrý den, z histologického vyšetření mi byl diagnostikován spinocelulární...

Otok kolenního kloubu po operaci

Dobrý den , jsem 3 týdny po replastice pravého kolene a koleno je porad otekle...

Bolák v uchu, zalehlé ucho

Dobrý den. K mobilnímu telefonu jsem obdržel sluchátka a asi po dvou dnech pravidelného...

Boulička na lýtku

Dobry den, na pravem lytku zezadu - v dolni casti se mi udelala "boulicka"....

Reklama