Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nulové TSH po odstranění ŠŽ + IVF

Endokrinologie Marie 9.11.2015

dobrý den, jsem 2 roky po úplném odstranění ŠŽ z důvodu karcinomu, uzlík 1,5cm, který nikam nezasahoval. V Motole na nukleární endokrinologii proběhlo vyšetření, radiojod nebyl indikován, kontrola 1xročně. Je mi 35, 4 roky snaha o otěhotnění. Před operací hladiny hormonu ŠŽ byly v normě (já bez problémů-pouze uzlík a známky autoimunit.zánětu ŠŽ). Od té doby beru Euthyrox 125, hodnoty FT4 18, ale TSH záměrně 0,007. Nyní jsem v péči CAR (proběhli 3 neúspěš.inseminace,vyšetření průchodnosti vejcovodů-OK,spermiogram-OK) a v plánu je IVF. Gynekolog doporučil "vylepšit" TSH-je moc nízké. Endokrinoložka snížila dávku 6tblx 125 týdně - pouze přechodně a prý mi tím vystavuje riziku. Se snížením začínám tento týden,ale snížení dávky se prý projeví po cca 6t., já si mám cca za týden začít píchat hormonální stimulace, cca za 3 týdny by proběhl transfer oplodněného vajíčka..Zajímá mi jakou roli zde hraje TSH-vliv na otěhotnění, kvalitu vajíček? takhle rychle se TSH asi moc nezvýší, tak jestli bych s IVF neměla počkat. A pak je-li tu riziko při zvýšení TSH, je nutné ho tedy zvyšovat? Děkuji moc za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
je to dosti komplikovaná situace. Každý reaguje na svůj hormonální stav trochu ji...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hraniční TSH před IVF
Dobrý den, mohu vás poprosit o radu léčím se pro neplodnost...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Operace ŠŽ
DOBRÝ DEN,PANÍ DOKTORKO.PŘED 15 LETY JSEM PODSTOUPILA...
IVF
Dobry den, jsem po prvním IVF, neúspěšném. Bylo mi...
IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nucení na tlačení po styku

Dobrý den, mám takový dotaz, poslední dobou se mi při styku stává, že mám při...

Nucení na wc

Dobrý den, jsem po léčbě zánětu moč. cest při antib. jsem dostala poševní mykózu...

Nucení na zvracení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už asi půl roku je mi pořád špatně, hlavně...

Nucení na zvracení

Dobrý den, Mám už přes měsíc takový problém. Ja mívám problemy se zaludkem...

Nucení na zvracení

Dobrý den, Obracím se na váz s dotazem týkající se nucení na zvracení. Někdy...

Nucení na zvracení

Dobrý den Asi před dvěma měsíci jsem prodělala zánět dutin, užívala jsem amoksiklav....

Nuceni zvraceni

dobry den, mam na vas dotaz, memu synovi jsou 4 roky, bohuzel nam uz rok nuti...

Nudný sex

Dobrý den, mám problém v oblasti sexu, jsem mladá a přijde mi to v souvislosti...

Nukleární medicína

Dobrý den, měla bych dotaz jestli může pouhá návštěva na oddělení nukleární...

Nulová tolerance na antibiotika a infekce horních cest dýchacích

|Dobrý den, prosím o radu co dělat, příp. na koho se obrátit. Maminka(80) před...

Nulový IGA

Dobrý den, nedávno mi byl zjištěn nulový IGA. Můžete mi poradit, co všechno...

Nulsora

Dobrý den, pro upřesnění předchozího dotazu, přítelkyně užila prášek Nulsora,...

Nulsora

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na následující otázky, jelikož nejsou...

Nulsora a třezalka tečkovaná

Dobry den, v nedeli jsem uzila tabletku Nulsora. V pribalovem letaku je napsane,...

Numulární dermatitida

Dobry den, Cca dva az tri tydny se nemohu zbavit utvaru na rameni. Utvar v...

Numulární ekzém

Před čtyřmi dny se mi během noci vytvořila na ruce červená skvrna. Nejsem si...

Nurofen a panadol, syn 17 měsíců

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mohu dát synovi 17 měsíců nurofen a...

Nurofen X předpis

Dobrý den, moje dítko mělo horečku/38,5/ chtěla jsem po doktorce napsat Nurofen...

Nutilis Powder

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat čím by se dal nahradit produkt NUTILIS...

Nutit ho při bolestech zkoušet chodit o berlích?

#416176- mohu navazat s dotazem na predchozi dotaz a odpoved lekare? Chtela...