Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Od 20ti let se léčím na psychiatrii na úzkostnou poruchu a dystymii

Eva 20.7.2018

Dobry den, od 20ti let se lecim na psychiatrii na uzkostnou poruchu a dystimii. Nyni je mi 28. Uzivala jsem 20mg antidepresiva ssri-elicea necelych 8 let kombinovala jsem ho obcas s benzodizepiny. Vlivem zmeny prace se problemy zhorsily, presla jsem na Asentru, úč latka Setralin. 200mg....uzivano 3 mesice bez efektu. Nyní lékař naordinoval vecer Brintellix , rano deniban. Vymena leků dle doporuceni ze dne na den prestat brat setralin a nahradit zminovanymi. Co me zajima: Brintellix jsem nasadila, zatim ho snasim dobře- ctvrty den. Uzivat deniban mam strach odhodlavam se...ale dle dostupnych informací ma velka cast zen problem s laktací a zastavenim menstruace. Chci do dvou, tri let otehotnet vnimam deniban jako dobrý napad. Proto jsem ho zatim nenasadila. Po nahlem vysazenim setralinu mam silne vyboje v hlave. Nechci se ptát sveho lékaře zdali si neuzitim denibanu kvuli vysazeni setralinu neublizim....nechci zpochybnovat jeho odbornosti ale radeji bych nejdrive vyzkousela jak funguje Brintellix samostatne. Mockrar diky

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, co se týče Denibanu, účinná látka Amisulprid, ten vyvolává zvýšení plasmatických hladin prolaktinu, které je reverzibilní po přerušení podávání. Důsledkem může být galaktorea, zástava menstruace, gynekomastie, bolestivost v prsech, vše reverzibilní, po vysazení se stav vrací k normálu. Vzhledem k Vaší nemoci a taky kombinované léčbě, je vhodné, aby jste plánovala těhotenství spolu s psychiatrem, kdy Vám upraví léky tak, aby jste je mohla i během těhotenství užívat. CO se týče aktuální léčby, kombinace Brintellixu a Denibanu a přechod z Asentry zhodnotí náš psychiatr, vyčkejte jeho odpovědi. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

Dobrý den, Deniban působí mírně aktivačně, jeho neužíváním si neublížíte, ale zřejmě zamýšlená účinnost nebude taková. Jestli ve vašem případě bude samostatná maximální dávka Brintillixu více působit než maximum escitalopramu nebo sertralinu vám neumím říci. Třetí volbou ve vašem případě je skutečně kombinace antidepresiv (nejen s amisulpridem) nebo kombinace s nízkou dávkou antipsychotika. První by se z toho pohledu ale nabízel pregabalin - antiepileptikum, které se postupně navyšuje s efektem trochu poodobným zmíněným benzodiazepinům. Vaše lékařka ale toto jistě ví, vybere, co je vhodné provás, což je vždy individuální. Zdraví Luboš Janů

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Léčím se s úzkostnou, panickou poruchou
Dobrý den už 9 let se léčím s úzkostnou,panickou poruchou...
Psychiatrie
Dobrý den. Páni Doktorko už delší dobu užívám Frontin...
Úzkostněpanická porucha
Dobrý den, již 10 let se léčím se stavy paniky a úzkosti...
Úzkostná porucha
Dobrý den pane doktore, beru asentru 50 5 týdnů na...
Úzkostná porucha
Dobrý den, je mi 47 let, již 11let se léčím u psychiatra...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oční vyšetření v těhotenství

Dobrý den, jsem objednaná k očnímu lékaři na prohlídku, ale zjistila jsem že...

Oční záblesky

Hezký den, chtěl bych poprosit o radu, nasměrovat (neurolog, oční, psychiatr),...

Oční zákalky

Vážený pane doktore, prosím o Váš názor.Asi koncem října jsem si uvědomila,...

Oční zákalky

Vážený pane doktore, prosím o Váš názor.Asi koncem října jsem si uvědomila,...

Oční zánět

Dobrý den. můj 6 letý syn má od loňského roku časté záněty očí (letos již 5x)bělmo...

Oční zánět

Dobrý den, trpím velmi častými očnímizáněti, resp. zánět mám pořád. Často beru...

Oční změny po autohavárii

dobrý den,jsem po autohavarii 7,5 let.od té doby závratě, tinitus s nauseou.To...

Oční zranění

Dobrý den, dnes jsem si poranil oko při práci. Mám na oku jakousi "rýhu" který...

Od 10.tt mam stále kvasinku

Dobry den, od 10.tt mam stale kvasinku, vzdy pauza tyden mex.14 dni. Nyni jsem...

Od 15 let mě trápí bolest a svědění v oblasti konečníku. Občas i krvácení.

Dobrý den, chci se zeptat už asi od 15 let mě trápi bolest a svědění v oblasti...

Od 8/2017 řeším opakující se problémy s častým močením + řezání při močení.

Dobrý den, od 8/2017 řeším opakující se problémy s častým močením + řezání při...

Od anorexie k neustálému jedení

Dobrý den, ráda bych od vás radu - upozornuji, že k lékaři nejdu - nemám k...

Od ceho vznika podles v kolenou

tupa bolest vkolenou spatna chuze ze schodu

Od června se mi na levé mandli tvoří uvnitř bílé zápáchajíci hrudky.

Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou ohledně mé mandli v krku. Od června...

Od dětství zvětšené uzliny na krku

Dobrý den,od dětství mám zvětšené uzliny na přední straně krku na levo je větší...

Od dnešního rána mě bolí břicho v okolí pupíku

Dobrý den, od dnešního rána mě bolí břicho v okolí pupíku, řekl bych, že po...

Od doby co mam tělísko se moje vlhkost jaksi ztratila

Dobry den, mam zavedene telisko Jaydess jiz to bude rok. Od doby co mam telisko...

Od jara 2017 trpím panickou poruchu

Dobrý den. Je mi 37 let, měřím 180 cm, jsem normální - spíš štíhlejší postavy. Od...

Od kdy dávat dítěti ochucené jogurty?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od kolika měsíců můžu dávat dceři ochucené...

Od kdy je užívání antikoncepce spolehlivé?

Dobrý den. Už půl roku užívám antikoncepci, protože jsem měla potíže s menstruací....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svalová bolest

Dobry den, na holeni kosti jsem si nasla bouli, noha me obcas boli. Mohlo by...

Červené tečky na ruce

Dobrý den. Již nějaký rok pozoruji, že mi na ruce přibýváji červené tečky,...

Nevolnost, zatmění očí, třes

Prosím vás, chtěla bych se Vás zeptat: pár dní je mi jak ráno, tak večer, nevolno,...

Bolest žeber a hrudní kosti


Pálení pochvy po sexu


Kouření a zahlenění


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Bulka pod žebry

Dobrý den pane doktore/paní doktorko,cca 2 roky chodím k praktické lékařce s...

Zapomenuté 2 pilulky

Dobrý den, při zapomenutých dvou pilulkách v prvním týdnu (6. a 7. pilulka)...

Ranní plynatost a kašovitá stolice

Dobrý den . Bude to již 2 měsíce co mě trápí, plynatost lehká přes celý den,...

Dědičnost velikosti penisu

Mám syna 2 roky. Nelze si nevšimnout, že oproti vrstevníkům má penis mnohem...

Natržené postranní kolenní vazy

Dobrý den, asi před měsícem se mi při fotbale stal úraz kolene, měl jsem nataženou...

Omnic Tocas 0,4 a pivo

Dobrý den budu užívat lék Omnic Tocas 0,4- prozatím po dobu 3měsíců. Mohu si...

Zánět pod nehtem

Dobrý den,asi před měsícem se mi na palci levé nohy ve spodní části udělal pod...

Dásně

Dobry den chci se zeptat jestli se daji necim regenerovat dasne, protoze je...

Bolest jazyka

Dobrý den! Nevíte prosím, čím to je, že když si přejedu jazykem přes zuby, tak...

Pálení penisu

Dobrý den, Před několika dny jsem psal dotaz ohledně pálení penisu. Pan Dr....

Epitelie

dobry den pan doktor, chcel by som sa spytat co znamena nalez mocoveho sedimentu...

Zavřít reklamu