Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Oddalování orgasmu

Sex Petr . 15.5.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, kdysi už jsem se na Vás s tímto dotazem obracel, ale Vaše odpověď na mailu mi nešla otevřít. Prosím, chci se Vás zeptat. Kdysi jsem měl problém s erekcí, erekce byla hodně krátká a slabá. S mou současnou přítelkyní jsme před 2 lety zkusily někde na netu doporučovanou metodu oddalování orgasmu, čímž se má erekce zlepšit a výdrž při milování také. Po delší době se nám to opravdu podařilo, nyní s erekcí nemám téměř žádný problém. Problém mám pouze s tím, ale to jsem tak měl vždy, že když dosáhnu orgasmu, nemám minimálně jeden den chuť na sex. A moje přítelkyně je hodně sexu chtivá... Takže díky vyzkoušené praktice oddalování mého orgasmu a také mé silné vůli jsme se společně dohodli, že nebudu dosahovat orgasmu moc často, abych byl stále při chuti. To mi problém nedělá. Přítelkyně si oblíbila, když může rozhodovat o častosti mého orgasmu. Mě se to také líbí. Někdy se do měsíce udělám 2x, jindy 10x. Byl jsem kdysi zvyklý si do měsíce dopřát klidně i 30 orgasmů. Proto jsem možná míval problém s erekcí. No a tím, že mám tak málo vyvrcholení, jsme velice nadržený a několikrát denně navíc masturbuji. Ale způsobem, že se třeba 10x přivedu těsně k orgasmu a přestanu. Takto to provozuji denně, někdy třeba i 3x. K tomu máme častý sex s přítelkyní, takže mám třeba 20x, ale někdy i 100x za den přivozený orgasmus, který si ale nedopřeji. Chci se Vás tedy zeptat, co se děje s ejakulátem, který se nahromadí, ale nevystříkne. Dřív jsem po tom míval bolest v nadbřišku, ta ale časem zmizela. No a není to, co provádíme, nějak nebezpečné? Nemůžou se mi ucpat nějaké průchody, nebo prostě a jednoduše, to, co děláme, není nebezpečné a můžeme to takto nadále provozovat? A ještě mám jeden dotaz, který je v mém věku asi neběžný, ale mám v hlavě nepořádek v tom, co se všude mylně uvádí. Jak se přesně tvoří ejakulát? V podvědomí lidí je, že ve varlatech. Jakou tedy roli hrají varlata a jakou prostata? Zatím to chápu tak, že ve varlatech se tvoří pouze spermie, které přejdou do prostaty a následně odejdou při ejakulaci ven? Kdybyste mi tento pochod mohl(a) popsat detailně. Nikde se to nelze seriozně dočíst. Děkuji moc za Váš čas. Přeji Vám pěkný den. Petr

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, oddalování orgasmu není zdraví škodlivé. Pokud nedojde k orgasmu, nedojde ani k výronu semene, neboli k ejakulaci, a spermie se vstřebají v nadvarlatech, kde "čekají na svou příležitost" v podobě orgasmu. Ejakulát se postupně "kompletuje": Ve varlatech se tvoří spermie a "základní" semenná tekutina, která je vyživuje, ale díky tomu, že má kyselé pH, jsou tam spermie nepohyblivé (zatím). Pak se, pasivně, dostávají spermie v této tekutině do nadvarlat, kde čekají na svou příležitost v podobě ejakulace při orgasmu (viz výše). Když dojde k orgasmu (nervově podmíněný děj), činností svaloviny se spermie v semenné tekutině dostanou do chámovodu a skrz semenné váčky, které k semenné tekutině přidají výživu pro spermie a hlavně změní pH této tekutiny na zásaditou, díky čemuž se spermie mohou hýbat. Pak se spermie v této obohacené semenné tekutině dostanou skrz prostatu, která také přidá svou tekutinu (..výživa spermií a podpora schopnosti spermií oplodnit vajíčko..), a tím je ejakulát "kompletní" a dostane se do močové trubice a u z ní z těla ven. Někdy při orgasmu nemusí dojít k ejakulaci, tedy k výronu semene ven z močové trubice. V takovém případě dochází k zpětnému toku ejakulátu z prostatické části močové trubice do močového měchýře, kde se ejakulát smíchá s močí. Pak se hovoří o tzv.suchém orgasmu. Ale to, myslím, není Váš případ. Pokud nedojde k orgasmu, ejakulát se "nezkompletuje", spermie se vstřebají v nadvarleti (viz výše). Podrobnější a ucelenější informace získáte v učebnicích lékařské fyziologie nebo anatomie nebo urologie nebo sexuologie.

Související dotazy

Orgasmus
Dosažení orgasmu u muže. Po pár letech bez sexu mám...
Nechtěný orgasmus
Dobrý den, vážená poradno, prosím, můžete mi vysvětlit...
Orgasmus
Dobrý den, ve všem jsem poslechla doporučení pana psychologa,...
Samovolný orgasmus
Prosím, reaguje nechtěný orgasmus na psychické rozložení...
Bolest podbřišku po orgasmu
Mého muže občas, rozboli podbrisek, po orgasmu. Boli...
Porucha orgasmu
Dobrý den,prosím o radu,při sexu nemužu dosáhnout orgasmu,při...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oddálení mentstruace

Dobrý den, v současné době beru antikoncepci Lindynette. 9.9 doberu poslední...

Oddálení menzes Triregolem - jde to?

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jakým způsobem oddálit menstruaci. Užívám...

Oddálení měsíčků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jdou oddálit měsíčky tím, že budu...

Oddálení mesntrauce

Dobrý den, v srpnu jedu na 36 dní na dovolenou k moři, nepoužívám tampóny, tak...

Oddálení ms pomocí ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu nasadit ha 15.den cyklu s tím,...

Oddálení MS Provera 5mg

Dobrý den, mohu dceři (13) oddálit menstruaci pomoci Provery 5mg ? Vloni ji...

Oddálení náhrady kyčelních kloubů

67 let. Bolest při delší chůzi. Flexe do 90 st, zevní rotace 5-10 st. Vnitřní...

Oddalování dalších antibiotik při zánětu v krku

Trénuji svou imunitu, když oddaluji další možné nasazení antibiotik? Po bolesti...

Oddalování menstruace

Dobrý den. Oddalovala jsem si menstruaci práškami. Když jsem ji vysadila 3....

Oddalování menstruace

Dobrý den, mám dotaz ohledně vynechávání menstruace...jak dlouho se může vynechávat?...

Oddalování orgasmu

Dobrý den, miluji se s přítelkyní každý den 2x, někdy i vícekrát. Ona to potřebuje...

Oddělená placenta

Dobrý den, čekala jsem první dítě a ve 27. týdnu jsem měla krvácení do břicha....

Oddělená placenta

A paní doktorko, nevadí že jsem měla císařský řez? nemůže se mi třeba rozevřít...

Oddělující se nehet od lůžka

Dobrý den, mám problém s nehtem na ukázováku, praštil jsem se do něho při práci...

Oddělující se nehty

Dobrý den, zacaly se mi jakoby oddělovat od prostredka nehty na rukou. Nejprve...

Odebírání krve

Dobrý den, mám dotaz zda jde odebírat krev na vyšetření také z jiného místa...

Odebírání krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v kolika letech se odebírá krev? Jaké jsou...

Odebrání dělohy

Lékařka mi doporučila zvážení dobrovolného odebrání dělohy po opakovaném vytvoření...

Odebrání dělohy vyřeší záněty?

Dobry den, chtela bych se zeptat mam porad opakovane zanety a infekce. Delali...

Odebrání dudlíku

Dobrý den, synovi je 1,5roku a stále neusne bez dudlíku. Když se v noci vzbudí,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na hrudi


Odstranění pihy


Recidivující herpes a Wobenzym

Dd, ve Vasi poradne jsem se docetla, ze pri opakujicim herpesu ze stresu se...

Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?


Bechtěrevova choroba


Hnědý výtok


První menstruace


MUDr. Ladislav Vítek

Ordinace rehabilitační

Nestárnou vaše cévy příliš rychle? Nechte si zjistit jejich věk!


Strach z otěhotnění po nasazení antikoncepce


Zlomenina kosti člunkové a ortéza


Kozni vyrustky


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Tenisový loket


Borelioza


Užívání antikoncepce a otěhotnění


Nepříjemný pocit od žaludku


Natrzena slacha, vazy

Dobry den pani doktorko, jiz mesic me trapi bolest lytek, zacalo to jezdenim...

Bolest třísla a boule na penisů


Stimulace a zvětšní prsů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×