Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Onemocnění štítné žlázy a těhotenství

Endokrinologie Andrea 6.3.2018

Dobrý den,měla bych jednu otázečku.Před rokem mi zjistili že mám tzv.štítnou žlázu.Tedy muj dotaz,je mi 34 let a štítku mi zjistili před rokem,byl mi nasazen Letrox50 s tím,že mám opravdu jen lehoulinkou formu(ve zprávě mám autoimunitní tyreoiditida lehkého stupně) a výsledky z laboratoře takto:
TSH 1,463mlU/l (0,35-4,94),volný-T4 14,94 pmol/l(9-19),anti-TPO 874,9lU/ml (0-5,61) Anti h Thyreogl.9,9 lU/ml(0-4,11)
Tedy má otázka,před týdnem jsem přišla o miminko ve 12tt,revize.Já vím,občas se toto stane a vím,že nejsem jediná,ale chtěa bych vědět,zda ten muj problém se štítnou žlázou není překážkou v donošení dítěte.První těhotenství probíhalo bez kompliací,ale to jsem zřejmě problém se ŠŽ neměla.Děkuji ua odpověď

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Centrum zdravotních služeb Bechyně

Dobrý den,

onemocnění se štítnou žlázou takto zásadní vliv na těhotenství nemají. Při potratu jde většinou o souhru více faktorů. Samozřejmě v průběhu těhotenství jsou potřeba častější endokrinologické kontroly a často také úprava léčby, protože těhotenství je pro štítnou žlázu "náročnější období", stějně tak jako šestinedělí.
Nevěště tedy hlavu. Vím, že je to velmi nepříjemné a zraňující, ovšem s přibývajícím věkem potratů bohužel přibývá. Nadruhou stranu onemocnění se štítnou žlázou není překážkou úspěšného donešení těhotenství, takže šance zde určitě je dobrá. V těhotenství doporučuji tedy časnou kontrolu a těsnou spolupráci s Vaším endokrinologem.

Držím palce, ať se vše nakonec zdárně povede a donosíte zdravé miminko.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Specializace: Diabetologie a Endokrinologie Pracoviště: Poliklinika Cordeus, Praha 6

Dobrý den, máte autoimunitní onemocnění, které mírně zvyšuje riziko obtížnějšího otěhotnění i potratu v I.trimestru. Ale jak píše paní doktorka, není o překážkou úspěšného donošení pokud je správně léčeno. Což je, výsledky máte perfektní. Příčinou potratu bylo pravděpodobně něco zcela jiného. Dispozici (tedy pozitivní protilátky) jste teoreticky mohla mít už dlouho, i při minulém těhotenství.
Držím palce, s pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Dieta při onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, z krevních testů mi vyšly špatně hodnoty...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, před třemi lety jsem přestala.brát hormonální...
Hubnutí a onemocnění štítné žlázy
Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli je normální hubnout...
Onemocnění štítné žlázy
Dobry den, chci vědet jakou mam formu štítné žlázy,...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěla bych se vás na něco zeptat. Byla...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, užívám Euthyros 100 mikrogramů denně (plná...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den měla jsem před měsícem, navaly tepla a mravenceni do.celeho těla....

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den mám zvýšené protilátky štítné žlázy. Nejdříve jsem brala pouze Selen.Pak...

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den všem, poprosil bych o komentář třetí strany z řad odborníků. Obvodní...

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, byla mi zjištěna nedostatečná funkce štítné žlázy. Jsem 8 měsíců...

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, poslední dobou se cítím hodně slabě,třes rukou,deprese,zapomínání,...

Onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, obracím se na Vás se žádostí o radu. Před několika lety se mi sice...

Onemocnění štítné žlázy a deprese

Hezký den, před třemi lety jsem zazivala tezsi období. Nechodila jsem moc...

Onemocnění štítné žlázy a doplňky stravy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je to s užíváním doplňků stravy při onemocnění...

Onemocnění štítné žlázy a léčba

Dobrý den, je mně 57let, před třemi lety mně bylo zjištěno mírné zvětšení štítné...

Onemocnění štítné žlázy a problémy se stresem

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Letos mi bude 42 let.Asi před 10lety...

Onemocnění štítné žlázy a užívání doplňků stravy

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou, konkrétně chronický thieroditis a funkce...

Onemocnění štítné žlázy a vitamíny s jódem

Dobrý den, po prvním porodu mi byla zjištěna subklinická hypotyreóza a nasazen...

Onemocnění štítné žlázy a ztráta ochlupení

Dobrý den, je mi 20 a mám už přes deset let sníženou činnost štítné žlázy,...

Onemocnění štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, gynekolog mi oznámil, ze jsem v pátém týdnů těhotenství, lecim se...

Onemocnění štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem v 10.týdnu těhotenství a mé výsledky štítné žlázy jsou: TSH-0,05,...

Onemocnění štítné žlázy, problém s polykáním

Dobrý den, už několik jsem sledována edokrinologem se štítnou žlázou - mám...

Onemocnění štítné žlázy, příznaky

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať ohľadne svojho problému..:v lete som...

Onemocnění temporomandibulárního kloubu

Dobrý den, už asi dva měsíce mám zablokovaný pravý pant čelisti, nemůžu otevřít...

Onemocnění tlustého střeva

Dobrý den, byla jsem po třech letech na kontrolním vyšetření na kolonoskopii. Posílám...

Onemocnění tlustého střeva a konečníku

Dobrý den, v březnu 2018 jsem byla operovaná pro adenokarcinom tlustého střeva...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Perianální ekzém

Dobrý den mám problém kolem konečníku svědi me to pálí me to na kožní jsem byl...

Únava očí

Dobrý den, studuji IT, takže kvůli škole jsem denně hodně dlouho u počítače....

Keratokonus

Paní doktorko, můj dotaz směřuje ke Keratokonu. Jsem cca rok po CXL a na jednom...

Bobkovitá stolice

Dobrý den , už delší dobu mám bobkovitou stolici s bílými tečkami , trápí mě...

Bulka pod bradou

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak vede konec brady tak na pravo mám nějakou...

Jak dlouho trvá operace vazů kotníku

Dobrý den. Moje přítelkyně půjde zanedlouho na operaci vazů v kotníku. Chceme...

Boule na konci čelisti pod uchem

Dobrý den,prosím o radu,kamarádka má v místě za ukončením čelisti pod uchem...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Včera jsem byla u lékaře s bolestí čelistního...

Puchýřky v krku

Hezky den, nevíte co jsou ty menší puchýřky v krku? Mám to již spoustu let....

Reahbilitace po zlomenině hlezna

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy se budu moci naplno věnovat opět sportu(fotbalu),...

Kapičky lásky - dotaz jinak

Dobrý den! Vím, že se dá z kapiček lásky otěhotnět a také vím, že pravděpodobnost...

13. TT špinění

Dobrý den : Jsem ve 13. TT a byla jsem hospitalizována od 29.4. do 4.5. v nemocnici...

Přikrmování a náhradní mléčná výživa u kojence

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolikrát denně by měl jíst kojenec od ukončeného...

Bolestivé praskliny na prstech a patách

Dobrý den, již několik let se mi pravidelně s příchodem zimního období začnou...

Obava z těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možné těhotenství. S přítelem jsem měla...

Úzkost a strach z nemoci

Dobrý den, můj dotaz bude trošku delší a budu moc ráda, když na něj odpoví...

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči

Dřív jsem hulil dost často. Naposledy jsem si dal 8.2 a budou mě testovat 28.2...

Bolest ramene a plic

Dobrý den, už skoro týden mě bolí plíce a začalo mě bolet levé rameno a podpaží,...

Porucha trávení po infekci bakterií

Dobrý den, nedávno jsem měl jakousi střevní bakterii z kuřecího masa, název...

Kožní alergie

Dobrý den, Mám již dva roky problém s alerigí, která se u mě objevila. Nejdříve...

Reklama
Zavřít