Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Opakované respirační infekce

Plíce, dýchání Petra 6.12.2016

Dobrý den,
mám dotaz ohledně mého syna (8let). Narodil se s hrtanovým stridorem a posléze zjištěna nehybnost levé hlasivky (ochrnutá polovina hrtanu). Příčiny nezjištěny, absolvoval spoustu vyšetření.Nicméně je bez obtíží, žádné léky nebere, jen na jaře Xyzal, má alergii na pyl trav. Syn hodně sportuje, je aktivní, bohužel jediné co ho omezuje, že je při sportování rychleji unavený, nemá takové výsledky jak ostatní a když je unavený, tak se zadýchává a jakoby sípe. Kdo ho nezná, myslí si, že má astma, ale je to k té hlasivce. Odmalička moc nestonal, ani ve školce, žádně rýmy ani kašle každý měsíc. Byl tak 1-2 do roka nemocný, stačil sirup na kašel atd. Zlom byl však v pěti letech, kdy měl za sebou 3x zápal plic. Vždy doléčený, uděláné komplet výsledky a stejně se vrátil. Od té doby zase 2,5 roku klid až nyní. V září začal kašlat, sirup nepomáhal, u naší dětská dr. také nic nezjištěno, plíce čisté, poslech v pořádku. V respirační poradně, kam chodíme 2x do roka, z výtěru nosu zjištěn streptococcus pneumonieae, bral klacid.Dále nám pí. doktorka napsala do zprávy, že má začít brát opět Xyzal a lék Singulair. Na dotaz, proč tyto léky brát, když Singular jak jsem se dočetla, že je na astma, které syn nemá, vůbec nereagovala a dodnes nedopověděla. Dále nás hnala na potní test, ORL konrtolu, atd. Lék Xyzal jsme dávali po dobu braní Klacidu, Singulair jsme nezačali dávat. Po dobrání Klaciducca za 14 dní začalo syna bolet v krku, naše dr. z výtěru krku zjistila streptokoka na 3 křížky, Léčen OSpenem 10 dní, cca po týdnu na ORL kontrole zjištěn opět z výtěru krku steptokok na 3 křížky, ale v krku ho nebolelo, žádné teploty. Na přeléčení bral 6 dní Azitromycin, včera dobral a dnes si stěžuje, že ho opět bolí v krku. K naší dr. jdeme ve čtvrtek, tak se uvidí, co z toho zase bude.Teď nevím, zda jsme neměli lék Singulair dávat, zda to nemá za následek, že se mu nemoc pořád vrací. Bohužel pí, doktorce z respirační poradny moc nevěřím, vždy nás hodní po všech vyšetřeních, ale vše má syn v pořádku.
Takže můj dotaz je:
1. Může za vracení nemoci to, že Singulair nebral?
2. Má ho začít teď ještě brát?
3. Co udělat, jaké léky brát, aby se úplně vyléčil?
Děkuji moc za odpověď.
Ještě jsem zapomněla napsat, že bere Ribomunyl, teď ho bere již třetí sezónu, vždy jen přes zimu, letos bohužel moc nepomohl.
Děkuji a omlouvám se za zdlouhavý popis

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

zdravím vás, bohužel ale promiňte, já vás strašně musím nepochválit za ta antibiotika, prosím nikdy je nedávejte jen na základě výtěrů z krku, vždycky k tomu musí být odpovídající stav pacienta, teploty, kašel se žlutými či zelenými hleny, zvýšené CRP, leukocyty atd., nález v krku atd., samotný výtěr bude vždycky nějak pozitivní, náš krk není a nikdy nebude sterilní prostředí a je naprostý nesmysl se o to pokoušet, strašně si člověk ubližuje zbytečným nasazování antibiotik a po takové šílené léčbě může být kluk na hromadě klidně půl roku bohužel, radši ho vemte k moři nebo na hory ať se z toho trochu dostane... Singulair mu klidně dejte, zkusit se to může, tím nic nepokazíte ani neovlivníte... jen mu prostě na kašel pomůže nebo nepomůže nic víc v tom nehledejte...nechte mu udělat krevní obraz, štítnou žlázu, jaterní testy, sedimentaci, CRP, cukr, změřit tlak a poslechnout srdce a plíce, případně snímek plic a pak se poraďte co dál, v žádném případě nikdy nikoho necpěte třemi antibiotiky po sobě, když k tomu není žádný extra pádný důvod či vážný stav !! to co se teď děje je následek úplně "vypálené" sliznice na kterých se právě drží jen ty odolné bakterie, které se touto léčbou vypěstovaly...bohužel, a bude pár týdnů trvat než se z toho dostane, nejlépe inhalacemi, Mucosolvanem a podobně, můžu se samozřejmě mýlit, neznám všechny nálezy, ale velmi vás prosím o velkou opatrnost, co je vám pacinetům doporučováno za léčbu a pokud možno se vždy poraďte u více lékařů, co smysl má a co je třeba úplný nesmysl... díky, zdravím

Související dotazy

Respirační infekce
Dobrý den, Nebyla jsem v rizikové oblasti a od soboty...
Respirační infekce
Dobrý den, za poslední 2 měsíce jsem asi po 4. (nemocný)...
Respirační infekce
Dobrý den, předem děkuji za Váš čas. Nerada panikařím,...
Opakované infekce
Dobrý den, mám dotaz ohledně dcery. Má 8 roků, nebývala...
Respirační potíže
Dobrý den, před 14 dny jsem měla 3dny zvýšenou teplotu...
Dotaz
Dobrý den už hodně dlouho 3 roky možná víc mám pupínky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Opakovaně průjem, nucení na defekaci

Dobrý den, skoro před třemi týdny jsem prodělal po dobu 7 dnů nevysvětlitelný...

Opakované průjmy

Dobrý den, Rád bych Vás poprosil o konzultaci případně objednání, kvůli intermitentním...

Opakované průjmy

Dobrý den, prosím Vás, rád bych se informoval o příznacích a potížích při Crohnově...

Opakované průjmy

Dobrý den. Posledních pár měsíců (asi půl roku) mám problémy s trávenímvylučováním....

Opakované průjmy a žlutohnědá stolice

Pěkný den, před více než měsícem jsem prodělal akutní střevní onemocnění (na...

Opakované puchýře a bolest vagíny

Dobrý den, Už delší dobu mám opakované potíže s genitáliemi. Je mi 21 let a...

Opakované punkce

Dobrý den pane doktore, od roku 2008mám problémy s kolenem.Tehdá jsem byla...

Opakované punkce kolena

Před rokem najednou začaly velké bolesti v koleni. Ortoped provedl punkci, která...

Opakované punkce kolenního kloubu

Dobrý den, už 4 měsíce mám problémy s levým kolenem, ve kterém se opakovaně...

Opakované ranky v oblasti genitálií

Dobrý den, zoufalá se obracím na vás touto cestou jelikož můj gynekolog mi včera...

Opakované respirační infekty

Dobry den. Chtěla bych se poradit co dělat. Už to budou dva roky co jsem často...

Opakované respirační infekty

Dobrý den. Mám opakovaný problém. Vždy mi začíná suchým kašlem, potom přijde...

Opakované rýmy a kašle

Dobrý den, cca před tři čtvrtě rokem začala mít naše rodina problém se škrábáním...

Opakované říhání

Vážená paní doktorko.Moc Vás prosím o radu.Syn 7 měsíců opakovaně po jídle říhá.Po...

Opakované samovolné potraty

Dobrý den, ve dvaceti letech jsem po velké fyzické i stresové zátěži porodila...

Opakovaně se mi tvoří na kotníku bolák

Dobry den, na noze u kotniku se mi opakovane tvori nejaky bolak, spis jako strup,sucha...

Opakovaně se mi v oblasti kolen tvoří drobné modřiny po sportu

Dobrý den. Opakovaně se mi v oblasti kolen tvoří drobné modřiny po sportu (průměr...

Opakované skvrny na jazyku

Dobrý den, mám již cca 4 měsíce problém se skvrnami na špičce jazyku. Vždy...

Opakovane slezani nehtu a dalsi problemy

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Asi pred rokem sem zacala mit problemy...

Opakované slzení oka

Dobrý den, už několik let mě trápí slzení pravého oka. Když jsem s tím byla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

E-coli v moči

Dobry den,jiz nekolik mesicu se potykam s gyn.problemy, az nyni konecne vims...

Na kůži se dělají strupy

Dobrý den tvoří se mi na kůži stroupky a já nevím proč většinou je to i taková...

Bolest kostrče vystřelující do nohy

Dobrý den, prosím o radu o co se může jednat. Již delší dobu (tipuji tři roky)...

Mám snad po každém jídle nafouklé břicho


Boreliosa


Bušení srdce v těhotenství

Dobrý den. Mám takový dotaz ohledně mých obav. Jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství...

Zvýšený počet destiček

Dobry den, rada bych se zeptala na nasledujici - poslednich 5-7 let mam pri...

Zelený hlen z pochvy 26tt těhotenství

Dobry den,jsem ve 26.tydnu tehotenstvi. Od soboty mi vyteka nazelenaly hlen...

Časté chození na záchod u 7 letého syna

Dobry den, syn 7 let ma problem s castym chozenim na velkou. Chodi cca 7 za...

Bolest pod bradavkou

Více než měsíc mně bolí pod bradavkou levého prsa. Při "žmoulání" bradavky brad....

Odstraněný polyp tlustého střeva

Dobrý den, tatínek byl před 3 týdny na kolonoskopii tlustého střeva, kde...

Bolesti nohou, rozlévání tepla po končetině

Dobrý den, velmi mě trápí bolest nohou. Začalo to před cca před měsícem, kdy...

Podvázané vejcovody a možné otěhotnění


Podvrtnutí kotníku

Dobrý den, před 9 dny jsem si vyvrkla kotník. Velká bolest a mohutný otok, tak...

Mám bolest v pravem podžebří

Dobrý den,prosím Vás už pár dnů mám bolest v pravem podžebří. V roce 2002 mi...

Zapáchající žalud po rybině

Dobrý den, asi dva měsíce pozoruji,při přetáhnutí předkožky,zapáchající žalud...

Migrény, vysvětlení nálezu na EEG

Dobrý den, před necelými dvěma lety jsem začala mít migrény. Studovala jsem...

Bolesti břicha


Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


Zlomenina nohy

Dobrý den,ráda bych se zeptala,před týdnem jsem si zlomila 3 prsty u nohy,nohu...

Reklama