Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Recidivující infekce ochvy

Infekce Kateřina 23.1.2017

Dobrý den,
před rokem mi zjistili Streptococcus agalactiae v pochvě. Léčila jsem se několika antibiotiky, ale bez výsledku. Ta pouze způsobila oslabení organismu, takže mi byla v pochvě zjištěna kromě streptokoka ještě Candida a Escherichia coli.
Nakonec mi byla vytvořena autovakcína (5 lahviček). Teď začínám brát čtvrtou lahvičku a nepociťuji jakékoli zlepšení.
Nejím výrobky z bílé mouky a sladké. Současně beru již více než půl roku několik produktů, hlavně na zlepšení imunity (kolostrum, preventan, lichořeřišnici, vitamín C 1000 mg, grepové kapky, biopron premium, himálajský ájurvédský čaj Gauri proti kvasinkám).
Chtěla bych se zeptat, jestli výše uvedené produkty nemohou nějak bránit účinkům autovakcíny, nebo z jakého důvodu autovakcína nezabírá.
A co bych ještě mohla udělat, abych se už konečně nemoci zbavila.
Děkuji za odpověď.
Kateřina

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Praktické lékařství

Dobrý den Kateřino, děkuji za Váš dotaz. Vzhledem k tomu, že se s obtížemi trápíte už velmi dlouho, pokusila bych se zamyslet nad tím, jestli se nemůžete vždy znova infikovat např. od partnera.... Zvláštní je i nález Escherichie. Váž dotaz je velmi specifický a proto jej předám specialistům na tuto problematiku.
S pozdravem Dr. Novotná

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. Nález streptokoka nemusí vždy znamenat chorobu, v pochvě je kromě Lactobacila ještě celá řada bakterií, které ale neškodí. Streptococcus agalactiae může mít řada žen, aniž by o tom věděla, výtěry se ale dělají vždy v těhotenství, protože bakterie může ublížit plodu/novorozenci. Nepíšete také, zda byl streptokok zjištěn jen z výtěru, nebo máte skutečně nějaké gynekologické potíže, výtok, záněty a podobně. Protože pokud je nemáte, pak není antibiotická léčba, potažmo opakovaná, vůbec nutná. Kvasinky máte zřejmě po oné léčbě, jako nežádoucí účinek, protože se vyhubil i "hodný" lactobacilus. E. coli je bakterie běžně přítomná ve střevě, může být i na hrázi, takže při výtěru se může zachytit a nemusí to opět vůbec nic znamenat. Streptokok, jak jsem psala výše, může prostředí pochvy jen kolonizovat, aniž by škodil, takže antibiotiky jej nevyhubíte, naopak je riziko nežádoucích účinků plynoucích z opakovaného neindikovaného užívání antibiotik. Je nutné, abyste se poradila se svým gynekologem, který Vám antibiotika předepisuje, zda je léčba nutná, případně si vyžádat druhý názor jiného gynekologa. Neznám případ, kdy by se musela užívat kvůli přítomnosti streptokoka autovakcína, ale nejsem gynekolog. Jinak doplňky stravy užívejte bez omezení, pochybuji o jejich účincích, nicméně ublížit nemohou a užívání autovakcíny nebrání. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
HCV infekce
Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit...
Recidivující kvasinková infekce
Dobrý den. Je mi 17 let a nikdy jsem neměl pohlavní...
Infekce
Zdravím, zajímalo by mne jestli oboustranný zánět oční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidivující exantém

Dobrý den, přítel tři roky bojuje s touto vyrážkou, na čas zmizela a pak se...

Recidivující gyn. obtíže

Dobrý den již druhým rokem trpím na mykotické a bakteriální infekce (endokok,mycoplazma..)....

Recidivující gynekologický zánět

Dobrý den, již potřetí se léčím na gynekologický zánět, konkrétně nyní vyšel...

Recidivující gynekologický zánět

Dobry den, v dubnu jsem zacala brat antikoncepci Lindynette 20. Asi dva mesice...

Recidivující hernie

Dobrý den, ráda bych se zeptala na řešení recidiv po operaci kýl laparoskopicky....

Recidivující herpes a Wobenzym

Dd, ve Vasi poradne jsem se docetla, ze pri opakujicim herpesu ze stresu se...

Recidivující horečky v těhotenství

Dobrý den, Jsem ve 32.tt a již 2 týdny mám večerní zvýšené teploty až 38,4....

Recidivující infekce močových cest

Dobrý den, mám neustále problém s zánětem močových cest. Ten jsem dostávala...

Recidivující infekce močových cest

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem probíhá urologické vyšetření...

Recidivující infekce močových cest

Dobry den,pan doktor, chcela by som sa spytat, ci sa da spravit vysetrenie...

Recidivující infekt močových cest

Dobrý den, mám takový delší dotaz ohledně mého "záhadného"zánětu močových cest....

Recidivující infekty močových cest

Dobry vecer mam problem už téměř 3 roky trpim neustale se vracejicim zanetem...

Recidivující kašel u dítěte

Dobrý den,mám osmiletého syna.Poměrně často trpí zánětem průdušek.Je alergik...

Recidivující kondylomata

Dobrý den už asi 3 roky se lečím s kondylomaty chodila jsem na seškrabavani...

Recidivujíci krustózní laryngitida

Dobrý den, chci se zeptat, jaký důvod může mít mé letos už 4. onemocnění krustózní...

Recidivující kvasinková infekce

Dobrý den. Je mi 17 let a nikdy jsem neměl pohlavní styk. Už třikrát jsem byl...

Recidivující kvasinkové infekce

Dobrý den, ráda bych se poradila s někým dalším ohledně mých přetrvávajících...

Recidivující kvasinkové infekce pochvy

Dobrý den, již několik měsíců mám problém s kvasinkovou infekcí. Byla jsem již...

Recidivující luxace čéšky

Dobrý den Mám velikou prosbu. Mám problém s kolenem. Už po třetí se mi čéška...

Recidivující močová infekce

Dobrý den, mám již třetí měsíc potíže s močovým měchýřem. Jsem po léčbě ATB...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Masti Imacort a Imazol

Jaký je rozdíl mezi imacortem krém a imazolem plus krém?

Familiární mutace v genu TTN

Vážený pane doktore. Manželovi(30 let) lékaři na genetice zjistili, že je nosičem...

Vznik Parkinsonovy nemoci

Jak vzniká parkinson

Vlčí zrno

Dobrý den, Moje dcera,které je 6,5 let ma od dubna 2014 problémy s ječnými...

Bolest loktů

Asi 2 roky mě trápí bolesti obou loktů. Vyzkoušela jsem nejdříve NSA, elektroléčbu,...

Nasazení čepu - bolest

Dobrý den, před dvěma dny jsem byla u svého zubního lékaře, se kterým jsem...

Kručení v břiše a průjem

Dobrý den Je mi 21 let, a trápí mě každodenní kručení ve střevech, které trvá...

Piascledine 300

Dobry den, prosim, zda je mozne o informaci ohledne uzivani Piascledine 300...

Krev ve slinách


Vigantol

Dobrý den, chtěla jsem zeptat, četla jsem, že hodně lidí má nedostatek vitamínu...

Svědění předkožky po milování

Dobrý den, po milování s mojí partnerkou mám pokaždé nepříjemné svědění na pšedkožce...

Antibiotika


Pálivá bolest prsu

Dobrý den, v březnu jsem začala pociťovat pálivou bolest pravého prsu dolní...

Bolest hlavy v noci

Dobrý den, přes den nepociťuji bolest hlavy ale po ulehnutí tak za 1-2 hodiny...

Uzliny ve střevech, bolest břicha

Dobrý den, syna (bude mu za měsíc 7let) bolí již od ledna břicho v okolí pupku,...

Problémy s partnerem

Dobry den pane doktore, mame problem s mym partnerem, ze nas sexuáni zivotni...

Ukončení pracovní neschopnosti

Dobrý den, vím že se můj dotaz netýká přímo vaší odbornosti ale jinou kolonku...

Průjmovitá stolice a antikoncepce

Dobrý den, od včerejška mám prujem, dneska už i vodnaty i horečky, takže mám...

Diastáze přímých břišních svalů a pupeční kýla

Dobrý den. Byla jsem na chirurgii, jelikož jsem si myslela,že mám pupeční kýlu....

Bušení a vynechávání srdce

Dobrý den, je mi 23 let, cca tři roky mě trápí zvýšený srdeční tep. Veškeré...

Zavřít reklamu