Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Opar

Infekce Irena . 8.7.2009 redakce uLékaře

Dobry den, V minulem roce mi byl zjisten vyterem z krku Streptokok, ktery se mi neustale vraci - byla jsem od te doby asi 5x na ATB. Co me ale nejvice trapi jsou opary, ktere se mi od te doby zacaly vyskytovat a to kazdy mesic. Nejedna se zde jen o opary na rtu, ale mam take male svedive puchyrky na prstech, horecku, bolesti kloubu a otresnou bolest hlavy, ktera je 'horka'. Tyto me stavy jsou pricinou toho, ze jsem neschopna zaradit se do normalni zivota, jak osobniho, tak pracovniho. Snazim se dodrzovat zdravy zivotni styl, beru vitaminy, apod., imunitu mam udajne normalni. Je zde souvislost se Streptokokem a opary? Jakeho specialistu mam v teto fazi vyhledat? Proc mam horecky a bolest hlavy - je mozne, aby opar vyvolal i takoveto komplikace? Momentalne uzivam Herpesin tablety. Prosim o jakoukoliv radu, kterou mi muzete poskytnout, jsem zoufala.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, opar způsobuje virus, který v klidovém stavu přežívá v blízkosti nervových uzlů a při aktivaci imunitního systému, třeba i při streptokokové infekci, se může aktivovat a způsobovat popsané obtíže. - Může, ale nemusí: Horečka a bolest hlavy nemusí souviset s oparem, ale spíše s probíhající streptokokovou infekcí, stejně tak bolesti kloubů. Zkuste se poradit o dalším postupu na některém z infekčních oddělení nebo na interním oddělení (či u obvodního internisty). Jinak streptokoková infekce se léčí primárně antibiotiky (pokud tak dlouho přetrvává, tak cíleně takovými, která jsou dle výsledků stěrů na přítomnou bakterii účinná), infekce virem herpes simplex antivirotiky, mezi něž patří Herpesin. Mohou pomoci vitamíny B a C. V rámci streptokokové infekce je třeba sledovat výskyt možných komplikací, jako je poškození ledvin, kloubů, srdce, ale předpokládám, že Váš lékař Vás pravidelně kontroluje. Přeji Vám brzké uzdravení a úlevu od obtíží.

Související dotazy

Opar
Dobrý den, udelal se mi osklivy opar nevim co s tim...
Opar
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat udělal se mi podkozní...
Opar, infekčnost
Je možné oralnim sexem s oparem na rtu způsobit partnerce...
Opar
Dobrý den. Mám nějakou vyrážku/ekzém/opar v okolí úst....
Opar
Zdravím, jsem v zahraničí a nad penisem mi vyrasili...
Opar v těhotenství
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Jsem v 6.tt,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Opalování

Dobrý den, můj zaměstnavatel mi poskytl v rámci zkouškového měsíc dovolené,...

Opalování

Dobrý den, s přicházejícím létem jsem zkusila párkrát vylézt na slunce, ale...

Opalování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu věc,která mě trápí. Mám 2 letou dceru...

Opalování

opalovala jsem se, spalila jsem si kůži a po oloupaní spalené kůže mi zůstaly...

Opalovani a citalek

beriem citalek 10mg jednu tabletu rano.chcem sa opytat ci sa mozem opalovat.dakujem

Opalování po neštovicích u dospělého

Dobrý den pane doktore, ve svých 29 letech jsem dostala neštovice. Nyní je...

Opalování v soláriu a opalování na slunci v ČR

Paní doktorko,v září půjdu na HIV testy a chtěla bych se vás zeptat, jestli...

Opalování v soláriu a opalování na slunci v ČR

Paní doktorko,v září půjdu na HIV testy a chtěla bych se vás zeptat, jestli...

Opalování v soláriu,na slunci a imunita

Dobrý den.Chtěla bych se vás zeptat jestli opalování v soláriu a opalování na...

Opalování v těhoteství

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, zda je bezpečné pro miminko...

Opar

Dobrý den ,chtěl bych se zeptat udělal se mi podkozní opar na obličeji a přítelkyni...

Opar

Dobrý den pane doktore, tímto bych Vás chtěla poprosit o radu. Již jednou...

Opar

Dobrý den.. chtěla bych se zeptat- v listopadu loňského roku jsem měla pásový...

Opar

Dobrý den, na dolním rtu se mi začíná dělat opar, všimla jsem si toho včera...

Opar

Dobrý den, již několik let se mi dělá stále na stejném místě, tedy na pravé...

Opar

Dobrý den, trpím občasným genitálním oparem. Frekvence je asi jednou za kvartál....

Opar

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tento můj kožní problém na fotografii...

Opar

Dobrý den mému manželovi se stále dělají opary.Jednoho se zbaví a za pár dní,nebo...

Opar

Dobrý den paní doktorko, dnes ráno se příteli vytvořil opar na rtu, máme 8-mi...

Opar

Dobrý den, mám takový choulostivý dotaz. S přítelem jsme včera večer provozovali...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neurologie


Vysvetlenie nalezu v prepustacej sprave


Odstranění klíštětě


Úpal a úžeh – obojí ohrožuje srdce


Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen


Nemoc


Hnisavý vřed


Menstruace v průběhu dovolené


Bolest pod levým žeberním obloukem


Těhotenský test


Metody vyšetření střev

existuje jiná metoda vyšetření střev než kolonoskopie?

Řezné rány a odřeniny


Erekce odráží celkové zdraví muže


Zvýšená teplota a bolesti zad (závislost na onanii?)


Získejte zpět svou vitalitu a už ji nepusťte díky "silné pětce"


Mě tmavnou obočí i vlasy


Jaká vyrážka na kůži


MUDr. Jan Joukl

Ordinace stomatologa

Popraskáná kůže na "žaludu"


Preejakulát a otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×