Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pakloub a léčba rázovou vlnou

Ortopedie Romana 25.10.2017

Dobrý den, je mi 25 let a v březnu 2016 jsem upadla na lyžích což mělo za následek přetržený vaz v koleni (již po operaci) ale také zlomenou člunkovou kost. Problém byl, že lékař zlomeninu na RTG neviděl, a poslal mě na rehabilitace s naraženým zápěstím. Když bolest neustávala, zašla jsem v říjnu 2016 na ortopedii, kde mi lékař sdělil onu zlomeninu člunkové kosti již s vytvořeným pakloubem a nutností operace. V lednu 2017 jsem proto šla na operaci, kde mi byl odstraněn pakloub, vložen štěp a následně se člunková kost sešroubovala. Sádrovou dlahu jsem měla 4 měsíce. Nyní, na kontrole v říjnu 2017 mi lékař oznámil, že kost není zahojená (srostlá) tak jak by zahojená být měla a začal mě strašit s další operací :(. Proto mě poslal na fyzikální terapii magnetem (o které sám mluvil jako skoro neúčinné), s tím, že v prosinci mám přijít na další kontrolu. Chtěla jsem se zeptat, co si v tomto případě myslíte o léčbě rázovou vlnou? Na další operaci bych vážně nerada :(

Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
vytvořený pakloub patří mezi indikace užití rázové vlny i když ne nejčastěj...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Pokud je v člunkové kosti umístěny štěp a kovový šroub je užití fyzikální terapie neindi...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Tenisový loket- léčba rázovou vlnou
Dobrý den, prosím o radu. Léčím se s tenisovým loktem,...
Terapie rázovou vlnou
Dobrý den, před 3 týdny jsem absolvovala léčbu rázovou...
Zánět v koleni, léčba rázovou vlnou
Dobrý den, dle RTG mi zjistili zánět v koleni, neni...
Rázova vlna
Dobrý den,je možné použít rázovou vlnu i na rozdrcení...
Rázová vlna a krvácení z nosu
Dobrý den .Před zhruba měsícem jsem ukončil opakovanou...
Rázová vlna
Dobrý den, jsem po ablaci prsu v řijnu 2012 a následné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pachuť v ústech

Dobrý den, mám malý problém nejdříve mi začne být na zvracení a po chvíli se...

Pachuť v ústech a brnění jazyka

Dobry den chtěl bych se zeptat na neustalou pachuť a brněni jazyka muže to byt...

Pachuť v ústech a nadměrné prdění

Dobrý den , už asi týden mám pachuť v ústech nejdřív jsem si myslel že to je...

Pachuť v ústech, únava

Dobrý den, Obracím se na Vás se zdravotním problémem, který mě již přes měsíc...

Pachuť zeminy v jídle

Přeji dobrý den, včera k večeři jsem jedl salát s mozzarellou a 1 ks celozrnného...

Pachypleurální změny

Dobrý den, jsem po covidu s lehkým průběhem, na RTG snímku byly popsány :...

Pachypleuritis, kašel, bolesti v pravém podžebří a pod lopatkou

Dobrý den, od října mám bolesti v pravém podžebří a pod pravou lopatkou. Přisuzovala...

Paily na jazyku, povlak na jazyku, cigarety

Dobrý večer, při čištění zubu jsem si dnes všimla pupinku, bradavic nebo něčeho...

Páivý a popraskaný jazyk

Dobrý den paní doktorko asi tak měsíc mám poraskaný jazyk vlevo i vpravo a pálí...

Pak se přidalo zaléhání uší

Dobrý den Cca před tydnem jsem prodelal chripku,mozna anginu...bolest v krku,mirna...

Pakloub po zlomenině kosti

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem spadl ze střechy, a zlomil jsem si člunkovou...

Pakloub skafoidea

Zdravím ,mám v zápästí zlomenú kosticku staršieho dáta. CT : pakloub skafoidea...

Pakloub zápěstí, DISI

Před dvěma lety jsem prodělal operaci fraktury člunkové kosti herbertovým šroubem....

Pal těla, opocení

Dobrý den je mi 37 let a mám časté potíže s pálením obličeje a celého těla...

Pálaní v žaludku

Dobry den je mi 15 let a uz asi 3 dny mne pali v zaludku mam chut k jidlu nezvracim...

Palatinální absces a zlatý stafylokok

Dobrý den. Byl jsem odeslán na zubní ambulanci s palatinálním abscesem způsobným...

Palce u nohou, na nehtech tmavé skrvny, jako krevní podlitina

Asi před měsícem jsem si všimla, že mám na nechtech u palců na noze tmavé skvrny....

Palčivá bolest

Dobrý večer, Tak deset dní mě pálí kůže okolo pravého třísla a vnitřního stehna....

Palčivá bolest a občasné lupnutí v oblasti pravého palce a zápěstí

Dobrý den, hledal jsem v poradně podobné příznaky, ale nenašel jsem takřka nic...

Palčivá bolest hlavy

Dobrý den, prosím o vyjádření, co vše může stát za každodenní ostrou a palcivou...