Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Terapie rázovou vlnou

Rehabilitace Olga 24.1.2021

Dobrý den,
před 3 týdny jsem absolvovala léčbu rázovou vlnou pro bolesti levé strany krční páteře a ramene. Po rentgenu krční páteře lékař diagnostikoval změny na páteři a doporučil jako nejvhodnější léčbu rázovou vlnou. Absolvovala jsem 5 aplikací. Mezi 4. a 5. aplikací jsem začala pociťovat brnění levé části krku, levého ramena sahající až ke lokti. Potíže se stupňovaly. Brnění se opakuje mnohokrát za den je nepříjemné, rameno cítím jako v lisu, brnění pociťuji i do hlavy a levé části brady. Po třech týdnech jsem tedy opět navštívila lékaře. Řekl mi, že je to divné a že jsme asi něco utiskli. V současné době doporučil vyčkat další 3 týdny a tablety Recoxa 15 mg půl tablety ráno. Prosím o informaci, zda je možné, že sestra vlnu aplikovala nesprávně a tudíž došlo k nějakému útisku např. nervu nebo dalšímu poškození krční páteře. A co mohu udělat já proto, aby se stav zlepšil a brnění přestalo?
Děkuji za laskavou odpověď a přeji hezké dny.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Šilarová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Všeobecný praktický lékař, ordinace Milevsko

Dobrý den Olgo. Fyzikální rehabilitační techniky (mezi které patří například rázová vlna...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pakloub a léčba rázovou vlnou
Dobrý den, je mi 25 let a v březnu 2016 jsem upadla...
Tenisový loket- léčba rázovou vlnou
Dobrý den, prosím o radu. Léčím se s tenisovým loktem,...
Rázova vlna
Dobrý den,je možné použít rázovou vlnu i na rozdrcení...
Rázová vlna a krvácení z nosu
Dobrý den .Před zhruba měsícem jsem ukončil opakovanou...
Rázová vlna
Dobrý den, jsem po ablaci prsu v řijnu 2012 a následné...
Zánět v koleni, léčba rázovou vlnou
Dobrý den, dle RTG mi zjistili zánět v koleni, neni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Terapie Euthyroxem

Dobrý den, asi 7 let užívám Euthyrox 25 mg denně. Nyni při kontrole T4VOL S...

Terapie fraktury obratlů

Dobrý den, Včera mi sdělili, že mám naštípnuté asi 3 obratle v bederní oblasti...

Terapie fraktury obratlů

Dobrý den, Včera mi sdělili, že mám naštípnuté asi 3 obratle v bederní oblasti...

Terapie infektu u dítěte

Dobry den, mam dotaz tykajici se meho synka 1,5roku stareho. Mel vysoke horecky...

Terapie kbt

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, zda mi můžete doporučit nějakého psychiatra...

Terapie koronavirové infekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se aktuálně pracuje na nějakém léku,...

Terapie kvasinkové infekce

Dobrý den, už čtvrtý měsíc mě opakovaně trápí kvasinková infekce v intimních...

Terapie mykózy

Dobrý den, už přes měsíc se potýkám s plísní na nohou, resp skoro na celých...

Terapie patní ostruhy

Dobrý den, dovoluji si touto cestou požádat o názor, jaký zvolit způsob léčby...

Terapie pro ADHD pacienta

Dobrý den. Mám 8 letého syna s diagnostikovaným ADHD s agresivitou, špatně reaguje...

Terapie ruptury svalů

Dobrý den,prosím o radu.2.11.2019 jsem pocítila pnutí v pravé paží,následovala...

Terapie sexuální výdrže

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ,jestli jse da vylecit mala vydrz v sexu? Nekdy...

Terapie syndromu dráždivého tračníku

Dobrý den, prosím o radu jak často můžu preventivně použít imodium. Mám problémy...

Terapie virové bradavice

Dobrý den , mám bradavici na levém malíčku u nohy . Již dvakrát jsem byla na...

Terapie virových bradavic

Dobrý den, na noze na palci minulý rok jsem měla 3 bradavice. Byla jsem na...

Terapie vodou

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli je zdrave rano vypit 1,5 l vody, a nasnidat...

Terapie Warfarinem

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je nějaký jiný lék než warfarin na moje...

Terapie zadní rýmy

Dobrý den, syn neustále trpí na zadní rýmu, dá se říct, že skoro pořád je jakoby...

Terapie zlomeniny obratle

Dobrý den, potřebovala bych poradit a především vysvětlení. Moje matka si 12....

Teratom

Dobrý den, v minulém týdnu mi na ultrazvuku byl diagnostikován nezhoubný nádor...