Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Panická porucha

Psychiatrie Iveta 7.3.2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně antidepresiv Citalec.
Beru měsíc Citalec 10 a nyní třetí týden citalec 20. Na panickou poruchu, která způsobuje to, že se cítím mimo svět, že nejsem v realitě. Je mi trochu lépe, ale pořád to není ono, ale to asi chce ještě čas že?

Jinak bych se chtěla zeptat. S přítelem se snažíme o miminko a zatím to nejde. Chtěla jsem se zeptat, jestli k těmto antidepresivům mohu užívat bylinky kotvičník a kontryhel. Děkuji plus jestli to chce vše ještě čas. Děkuji a přeji hezký den.

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová


Dobrý den,
píšete,že ke zlepšení při léčbě Citalecem došlo.Jste na střední dávce-maximální je 40 mg/d, 20mg je nejčastější udržovací dávka tohoto antidepresiva.Ještě při takto nastavené léčbě vyčkejte maximálního efektu 2-3 týdny. Uvedené bylinky můžete přidat v rozumném množství,tj.1-2 šálky denně.Jistě by bylo prospěšné k léčbě medikamentozní zařadit též psychoterapii.
Pokud zvažujete těhotenství,sdělte tuto informaci Vašemu psychiatrovi ,léčba Citalopramem je v těhotenství relativní kontraindikována.
S pozdravem M.V.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den
Citalec(genericky citalopram) účinný lék na panickou poruchu, dávkovací rozmezí je 20-60 mg důležité je, zda se stav někam posouvá k lepšímu nebo ne, pokud ano, doporučuji v léčbě pokračovat, co se týče těhotenství je to vždy něco na něco záleží na tom jestli je závažnější psychiatrická problamtika nebo teoretické riziko pro plod, které je fakt jen teoretické, vzhledem k tomu že ted jste nasadila čerstvě antidepresiva doporučuji s rozhodnutím o těhotenství pár měsíců počkat.
zdravím MUDr. Miroslav Sekot

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den
myslím že jsem již odpovídal ale opět se mi to tady objevilo.
tak ještě jednou 10 mg citalecu je nízká spíše udržovací dávka, bylinky užívejte no a s tím miminkem bych možná ještě pár měsíců počkal než se dáte do pohody.
zdravím
Miroslav Sekot

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Panická porucha
Dobrý den, užívála jsem rok amisuprid mylan 50. ..v...
Panická porucha
Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni...
Panická porucha
Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu....
Panická porucha
Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale...
Panická porucha
Dobrý den, jsem v 18 týdnu těhotenství. Dříve jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panicka porucha

Dobry den,lecim se na panickou poruchu moje obvodni lekarka mi predepsala Escitil...

Panická porucha

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se uklidnit když mám panickou poruchu (většinou...

Panická porucha

Dobrý den, už několik let se obávám o svoje srdce. Pociťuji přeskakování srdce,...

Panická porucha

Dobrý den, Je mi 21 a před měsícem jsem začala mít doslova z minuty na minutu...

Panická porucha

Už pět let se léčím s panicka uzkostná porucha+agrofobie je mi 32 let užívám...

Panická porucha

Dobrý den, mám trochu složitější problém. V Lednu tohoto roku jsem prodělal...

Panicka porucha

Dobrý den.Prosím Vás o radu.Mám panickou poruchu,která se projevuje bezdůvodným...

Panická porucha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat před 2 týdny jsem z vyčerpanosti z práce ve...

Panicka porucha

Dobry den,muj dotaz se tyka uzivani antidepresiv.Trpela jsem zachvaty panicke...

Panická porucha

Dobrý den, paní doktorko, Četla jsem již spoustu příspěvků k panicke atace,...

Panicka porucha

Dobrý deň , Volám sa Richard mám 24 rokov , mám 183cm a 103kg ... Pravidelne...

Panická porucha

Dobrý den, už rok trpím pp a beriam venlafaxín actavis 150mg ráno a 150mg.večer.Všetko...

Panická porucha

Dobry den Mam panickou poruchu užívám léky questas a citalec,dnes jsem si ale...

Panická porucha

Dobry den . Panickou poruchou trpim neco prez rok a protpze v te dobe jsem otehotnela...

Panická porucha

Dobrý den, trpím na panickou poruchu, na kterou beru Asentru 50 mg, beru ji...

Panická porucha

Dobrý den, jsem ve 20.tydnu těhotenství. Asi před pul rokem jsem trpěla úzkostnými...

Panická porucha

Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale v poslednej dobe (a dajme...

Panická porucha

Dobrý večer ,léčím se s panickou poruchou . 5 let jsem brala Trittico a byla...

Panická porucha

Dobry den, je mi 15 let a mam obavy o to, ze mam panickou poruchu. Zacalo to...

Panická porucha

Dobrý den, Mám dotaz už třetím rokem trpím panickou poruchou ze začátku když...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou

Dobrý den, Je mi 17 let a již přes rok se mi dost třepou ruce. Dříve jsem...

Odřenina

Dobrý den, před třemi dny jsem v běhu zakopla a spadla. Měla jsem dlouhé tepláky,...

Bolesti svalů, bolesti kloubů

Dobry den, chci se zeptat zda je mozne si nejak zazadat o test western blot?...

Příliš dlouhá menstruace


Výška děložní sliznice

Dobrý den, jaká má být normální výška děložní sliznice? Děkuji

PSA

Před rokem jsem měl na urologii PSA 4. Nyni mi naměřili 7. Odběr krve jsem měl...

Bolest na plicích v těhotenství

dobrý den, z ničeho nic mě začalo bolet na plicích na pravé straně. nikde jsem...

Špatně po kávě

Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. Několik let jsem pila kávu rozpustnou...

Uhodila jsem se do hlavy, mám strach z otřesu mozku či hematomu mozku


Bolesti zad - nález na MR

Dobrý den, od května loňského roku jsem měl velké problémy s trávením, pocity...

Neuropatie?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možná příčina mých potíží neuropatie....

ČASTÉ KRKÁNÍ U 7,5 LETÉ DCERY

DOBRÝ DEN. MOJE 7,5 LETÁ DCERA ASI TAK 2 MĚSÍCE VELMI ČASTO A NAHLAS KRKÁ. STÁVÁ...

Bolest hlavy


Zubní můstek, pojišťovna

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je nějaká možnost, aby byl zubní můstek...

Záchvaty suchého dráždivého kašle, únava

Dobrý den, mám následující potíže - asi před dvěma lety jsem začal brát léky...

Plánovaná operace kolene a pracovní neschopnost

dobry dem mam problem s kolenem po navsteve ortopeda mne obednal na operaci,jelikoz...

Kdy budu chodit po vyjmutí kovů z kotníku

Hezký den, v polovině září 2016 jsem si na přivodil zlomeninu vnitřního a vnějšího...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Trávící potíže po operaci žlučníku

Dobrý den, 6.2.2015 mi byl laparoskopicky vyjmut žlučník. Bohužel tím se moje...

Je Neurol a Xanax totéž?


Reklama
Zavřít