Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Panická porucha

Daniel . 2.1.2014

Dobrý den, potřeboval bych poradit s touto trochu kuriózní záležitostí. Žiji asi rok v Anglii, byl jsem na dovolené v ČR kde u mě začaly panické ataky, které se neustále objevují a kromě toho trpím úzkostmi,občasnými depresemi a dnes při procházce do obchodu se to vygradovalo do takového stavu, že jsem měl pocit, že přestávám dýchat a celý jsem se zpotil. Užívám Neurol 0,5 1x denně asi měsíc, ale poslední dva dny už tak nezabírá (špatně spím a úzkosti mám víc). Tudíž jsem tady zašel k lékaři, který mi napsal Diazepam 5mg. Neurolu mám ještě 15 tablet, ale jedna mi už nepomáhá,tudíž jsem dnes vzal dvě. Chci se zeptat, zdali mohu po dobrání Neurolu (2x denně) začít brát Diazepam ( mám brát 1x denně). Za 12 dní se nadobro vracím do ČR kde mám hned domluvenou schůzku u psychiatra a chci nastoupit okamžitou léčbu, protože takhle se nedá žít. Potřebuji vědět, jestli tohle dočasné řešení není moc nebezpečné. Předem děkuji za odpověď a přeji šťastný nový rok. Daniel.

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, Danieli, Vaše potíže bude potřeba řešit komplexněji - antidepresívní farmakologickou léčbou a zároveň by bylo vhodné docházet na psychoterapii - kognitivně -behaviorální terapii. Máte nyní u sebe Diazepam 5mg nebo Neurol 0,5mg. Jsou to oba léky ze skupiny benzodiazepinů, které mají rychlý nástup účinku, jsou to ale tzv. anxiolytika, která se používají spíše jednorázově, v dlouhodobém užívání se zvyšuje na ně tolerance a musí se zvyšovat dávky, může se také rozvinout syndro závislosti, proto se doporučují užívat maximálně 4 měsíce a poté postupně vysadit. U panické poruchy se používá v začátku léčby sertralin 50mg a Neurol 0,5mg třikrát denně a po 2 týdnech se postupně Neurol vysazuje, případně se zvýší, dle odpovědi, sertralin na 100mg. Tato léčba je ve většině případů úspěšná a Neurol zůstává jen jako pohotovostní lék pro případ akutní úzkostné ataky. V psychoterapii se pracuje s úzkostí a neutralizací úzkostných myšlenek. Pokud máte u sebe už jen Diazepam 5mg , pak můžete do návratu užívat 2-3x denně 1/2 tablety a měl byste dostat svou úzkost pod kontrolu.

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Panická porucha
Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni...
Panická porucha
Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu....
Panická porucha
Dobrý den, jsem v 18 týdnu těhotenství. Dříve jsem...
Panická porucha
Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale...
Srdeční problém a panická porucha
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se nějaký vážný...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panická ataka začala v těhotenství

Dobrý večer, stále oddaluji nevyhnutelné, ale už jsem si řekla, že opravdu...

Panická ataka´+Agorafobie

Dobry den,13let trpím agorafobii a panickými ataky,psychiatr mi předepsal Neurol...

Panická ataka, je léčba správná?

Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla odeslala k psychiatrovi,...

Panicka ataka?

Dobrý den, rad bych Vas pozadal o Vas nazor na moje zdrav. problemy , zajimalo...

Panická ataka?

Dobry den, v breznu 2009 jsem mel palpitaci s tim, ze to bylo uzavreno jako...

Panicka ataka?

Dobry den, měla bych otazku na muj problém, objevily se u mě divne stavy a trvaji...

Panická ataka/Spánková apnoe

Dobrý den, cca 2 roky se léčím s panickou poruchou, zvládám to dobře. Panické...

Panicka deprese-úzkost

Dobrý den,už řadu let trpím stavy panické ůzkosti,užíval jsem diazepam,lexaurin...

Panická hrůza

Dobrý den...Tenhle problém už mám hodně dlouho...Je mi 16 let a mám problém...

Panicka hruza ze zubare

Dobry den, mam dotaz. I pres peci o svuj chrup mam velike problemy se zuby....

Panická porucha

Dobrý den, Je mi 18 let, od června minulého roku trpím Panickou poruchou(Stavy,...

Panická porucha

Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu. Mela jsem dva roky Itakem...

Panická porucha

Milá pani doktorka, mám už dva roky závraty, poruchy rovnováhy.Nikdy by som...

Panická porucha

Dobrý den,mám už 6 let Panickou poruchu.Beru antidepresiva.Všechno docela zvládám,ale...

Panická porucha

Dobrý den, trpím panickou poruchou 3 roky, ale dosud jsem to zvládala sama,...

Panická porucha

Dobrý den, od nástupu do 1.ročníku VŠ (cca 19-20let) jsem na sobě pociťovala...

Panicka porucha

Dobry den,lecim se na panickou poruchu moje obvodni lekarka mi predepsala Escitil...

Panická porucha

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se uklidnit když mám panickou poruchu (většinou...

Panická porucha

Dobrý den, Je mi 21 a před měsícem jsem začala mít doslova z minuty na minutu...

Panická porucha

Už pět let se léčím s panicka uzkostná porucha+agrofobie je mi 32 let užívám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léčba boreliózy


Nic mě nebaví


Pupinky na noze mezi prsty.


Vaginální hlen


Boles čelisti


Červené skvrny různě po těle


Skvrny po štípnutí komárem-borelioza?


Bolest kolene


Naražená noha - pata


Pocit paleni v noze, necitlivost prstu na noze a skubani nohy.

Dobry den, vse to zacalo necitlivosti palce u nohy coz me take dost vydesilo...

Hlenění a krev ve slinách hlavně po ránu


Zánět v oku - použít stará antibiotika či nové obyčejné kapky


Bolest kolene po TEP


Páteř


Zánět slepého střeva


Vyšetření HPV virů


Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?


Zápach z konečníku


Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství


Posunutý Obratel


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×