Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Panická porucha - příznaky, léčba

Psychiatrie Zdeněk 15.9.2014

Dobrý den,
navštěvuji psychologa (měsíc) a ted už i psychiatra (dva týdny). Pravděpodobně trpím panickou poruchou. Dostal jsem Sertralin Actavis 50 mg s tím, že beru půlku ráno. K tomu mám Xanax, když mám větší obtíže. Léky beru cca 6 dní. Dle příbalových informací můžou způsobovat řadu vedlejších účinků. Je mi dost nevolno, mám problém celé dopoledne něco sníst a citím se docela slušně oblbnutý a bez nálady a chuti cokoliv dělat. Velmi se mi také potí hlavně ruce, ale ne celý den vždy v takových návalech. Chci se zeptat, jestli je to normální a zda-li tyto vedlejší účnky s odstupem času vymizí. Příjde mi, že ani nevím jestli už mi není spíš hůř z těch prášků než od mojich úzkostí. Dále bych se chtěl zeptat, jak bych si mohl od toho pomoci sám se sebou. Je mi jasné, že prášky nejsou řešení, pouze přechod abych nabral sílu a mohl se opět stát normální. Pomáhá třeba překonávat svoje strachy? Myslím tím to, že se pomalu bojím někam jezdit a chodt, aby mi zase nebylo špatně, omezil jsem styky s kamarády a pod. Díky za rady a reakce.

Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, po nasazení antidepresív, ve Vašem případě sertralin, se mohou objevit vedlejší nežádoucí účinky ve formě bolestí v žaludku, nechutenství, průjmu , které ale během tří až čtyř dnů postupně odezní. Proto je vhodné užití léku Xanax se sertralinem 50mg v jedné fázi, prvních 5-7 dnů, a pak Xanax již můžete vysadit, sertralin by měl nastavit dobrý účinek pro snížení úzkostných stavů. K medikamentózní léčbě je velmi vhodné nadále pokračovat v psychoterapii, zvláště pokud máte možnost kognitivně-behaviorální terapie, která Vám pomůže zvládnout úzkost s konkrétních situací.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Panická porucha
Dobrý den, užívála jsem rok amisuprid mylan 50. ..v...
Panická porucha
Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni...
Panická porucha
Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale...
Panická porucha
Dobrý den, jsem v 18 týdnu těhotenství. Dříve jsem...
Srdeční problém a panická porucha
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se nějaký vážný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PAnická porucha

Dobrý den,asi před 15 lety jsem užíval Neurol z důvodu panické poruchy z okolního...

Panická porucha

Dobrý den paní doktorko měl bych dotaz jednáli se o panickou poruchu.Moje základní...

Panická porucha

Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni brania citalecu je mi stále...

Panická porucha

Vážená paní Hlavačková, v létě jsem Vám psal ohledně fyzických problémů, co...

Panická porucha

Dobrý den, můj dotaz se týká panické poruchy. Zatím jsem nebyla diagnostikovaná...

Panická porucha

Dobrý den, potřeboval bych poradit s touto trochu kuriózní záležitostí. Žiji...

Panická porucha

Dobrý den.je mi 24.let trpím panickou poruchou po dlouhé době se mi vrátila....

Panicka porucha

Dobry den moze panicka porucha s prizbakmi napr.( rychly tep,preskakovanie srdca,pocit...

Panicka porucha - Hyperventilace a Remood

Dobry den, rada bych se vas zeptala, jestli ma nekdo z vas zkusenosti s lekem...

Panická porucha - jak si pomoci k vyléčení, kdy budu zdravá?

Dobrý den, pane doktore. Byla mi diagnostikována úzk. panická porucha. Léčím...

Panická porucha a deprese

Dobrý den, již léta se léčím na psychiatrii, užívám AD a ataky již moc nemívám....

Panická porucha a deprese

Dobrý den, jmenuji se Petr je mi 27let a od začátku roku trpím panickou poruchou....

Panická porucha a její projevy


Panicka porucha a léčba

Dobrý den, píšu Vám s prosbou o radu.Necelé dva roky mám panické ataky,které...

Panicka porucha a migrena

Dobry den pani doktorka, Asi pred 4 rokmi som sa zacala liecit na panicku poruchu,...

Panická porucha a Neurol

Dobry den, asi pred mesicem, jsem zacal mit neobvykly stav, kdy se mi přes...

Panická porucha a vztek

Dobrý den, Již delší dobu mě trápí strach že mám schyzofrenii. Od 14 let...

Panická Porucha dotaz na Zoloft

Dobrý den, mému partnerovi byla diagnostikována panická porucha. Zjistili jsme...

Panická porucha osobnosti

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli trittico pusobi ucine i na panickou poruchu....

Panická porucha osobnosti

Dobrý den.Mám diagnózu panická porucha a osobnost vyhýbavá a emočně nestabilní.Znamená...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestivá menstruace

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, dostala jsem menstruaci. Ale hodně bolestivou,...

Kreatinkináza

Při imunologickém vyšetření mi byla zjištěna zvýšená hladina kreatinkinázy (3,62)...

Nález na pravém varleti

Dobrý den, mám takový choulostivý dotaz, na pravém varleti mého přítele sem...

Zalehlé ucho


"Boule" vzadu na hlavě

Zdravím, nemám tušení, kam dotaz zařadit, snad mě v případě špatné "sekce"...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Dráždění v krku

Dobrý večer, dnes ráno mě začalo cosi dráždit v krku. Když jsem se podívala...

Cytologické stěry

Před 4 týdny jsem podstoupila pravidelnou gynekologickou prohlídky a z cytologických...

Žlutý výtok z pochvy

Dobrý den, zjistily mi zlatého stafylokoka v očích, pravděpodobně ho mám v dutině...

Bolest břicha


Chlamydie

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli v případě chlamydia trachomatis...

Antikoncepce a Nimesil

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli přípravek na bolest Nimesil ovlivňuje...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den nedavno jsem vám psala že me trapi motani hlavy,celkova slabost atp.doporucily...

Bolest břicha a plynatost


Močová infekce

Dobrý deň,pán doktor, som mladá 25 ročná žena. Mám problémy s moč. cestami...

HAC a ATB

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, 3 dny mi pichali penicilin na anginu...

Uzlina v třísle

DObrý den sice už sem jednou psal o uzlině v třísle která má cca 1,5 cm nebolí...

Náhlá nevolnost, pocení, výpadky zraku - může to být cukrovka?

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné, že můžu mít cukrovku? Příznaky mám...

Bílé krvinky v moči

Dobrý den, prosím,chtěla jsem se zeptat zda 194 bílých krvinek v moči je příznakem...

Zavedení čípku

Dobry den je me 15 let a mam problem casto mě bolíva hlava proto si nekdy vezmu...