Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pavučinec plyšový

Ledviny Kuba 23.8.2015

Dobrý den, již přes rok mě trápí silný zápach z úst a nosu spojený se žaludečními a střevními obtížemi (nechutenství, bolesti břicha, hubnutí, zácpy, průjmy, úzká stolice) před víc jak půl rokem se přidaly i bolesti v bedrech. Nejvíce mě trápí onen zápach. Podstoupil jsem různá vyšetření včetně gastroskopie, odběrů, ale nalezli jen dvanáctník v pozánětlivém stavu. Zápach se stupnoval, trávící obtíže se různě měnili. Předepsání inhibitory protonové pumpy, které neměli účinek. Bolest břicha se měnila z tupé na ostrou, křečovitou, zvláštní nepříjemné pohyby střev. Poslední dobou si všímám tlačení v bederní části. Nějakou dobu se snažím o zdravý životní styl, vynechal jsem zásadotvorné potraviny jako je pečivo, tučné jídlo, sladké nápoje ( piju jen zelené/bylinkové čaje a vodu ). Snažím se jíst co nejvíce zeleniny a ovoce, chodím brzo spát, již nekouřím, nepiju, pravidelně cvičím. Problémy ale stále silně pocituji. Stolice je poslední dobou velice světlá s nestrávenými zbytky. 'Vzpomínám si že moje problémy začaly dva týdny po požití lišek, hub podobných pavučinci, proto se chci zeptat, jestli je možnost množství této houby k takovéto extrémně pomalé otravě a ničení ledvin. Dále mi našli nedostatek vitamínu D + hypofunkci štítné žlázy. Dále bych přidal, že trávicí obtíže a problémy s tím spojené by příčinu mít měli v dlouhodobém stresu + špatných stravovacích návicích před vypuknutím. Stres zůstal i po právě kvůli těmto obtížím. Ale nejde mi do hlavy přoč se obtíže především zápach (v současné době na několik metrů) tolik zhoršily po snaze s tím něco udělat. Stres bezpochyby mé zdravotní problémy zhoršuje. Zdá se že i mléčné výrobky, opravdu ale nevím, jak se v tom všem vyznat, zničilo mi to sociální život. Dutinu ústní mám v pořádku. Vím, že je těžké takovou hromadu příznaků posoudit, přesto bych Vás chtěl poprosit o Váš názor. Děkuji

MUDr. Vratislava Kovářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care

Dobrý den.
Odpověď na první otázku ohledně požití hub lišek: lišky jedovaté nejsou a je prakticky nemožné si je v české republice splést s jedovatými druhy hub.
Silný zápach z úst není typickým ani běžným projevem onemocnění ledvin .
Co se týče zápachu z dutiny ústní, tam asi nejsem pravým odborníkem. Některé běžné bakterie dutiny ústní štěpí ve větší míře síru obsaženou v některých bílkovinách a tím vytvářejí silný zápach. Sklony k tomuto procesu mohou být i dědičné. Jistě najdete spoustu různých rad na výplachy dutiny ústní. Všeobecně dobré účinky mají vody s chlorhexidinem. Vzhledem k tomu, že popisujete i světlou stolici se zbytky potravy je k vyloučení jistě i onemocnění slinivky ,jater a žlučových cest. Kromě hypovitaminozy D a hypofunkce štítné žlázy nepíšete nic o výsledcích krevních vyšetření a vyšetření moči . byly tedy všechny v pořádku ?
Více asi takto neporadím.
Přeji alespoň částečné vyřešení obtíží.

Související dotazy

Medvěd každý večer skončí u mě v posteli
Ahoj, před dvěma roky jsem dostala z hecu od svých...
Dotaz
Zdravím Vás, už od útlého věku sbírám plyšová zvířátka...
Vyrovnávání se se smrtí strýce
Dobrý den, můj strejda byl odkázaný na vozík. Pravidelně...
Masturbace
Dobrý den, Vaše poradna mi velmi dobře vysvětlila,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pauza v antikoncepci

Dobry den,chtela bych se zeptat,beru ayreen antikoncepci uz nejaky cas, ale...

Pauza v brani HA

Dobrý den, užívala jsem pilulky Bonadea, ale moje tělo je nechtělo přijmout...

Pauza v menstruačním cyklu?

Dobrý den, koncem února nebo začátkem března mi měla začít menstruace, ale dosud...

Pauza v užívání

Dobrý den, na týden jsem odjela do zahraničí. V té době jsem vynechala celý...

Pauza v užívání HAK

Dobry den mam dotaz. Beru antikoncepci mercilon minuli tyden v utery jsem musela...

Pauzy při braní HA

Dobrý den, beru HA Logest, testy na mutace a jaterní testy mám v pořádku. Měla...

Pauzy v dechu

Dobrý den. Je mi 22let jsem žena a občas se mi vrací problém, který neumím...

Pavlíkovi třmínky

Dobry den, rada bych Vas poprosila o nazor k postupu naseho ortopeda.Nas 4 mesicni...

Pavouček na nose

Dobrý den, asi před měsícem a půl jsem si nechala odstranit pavoučka na špičce...

Pavučina před okem

Dobrý den, dnes ráno po probuzení jsem před okem viděla jakousi pavučinku. Je...

Pawlikovy třmeny a reakce dítěte na ně

Mám skoro pětiměsíční dceru se špatnými kyčlemi. Již se tak narodila, máme to...

Pbc

Dobrý den.. podle krve mam protilátky pbc přesto mám játra v pořádku MUDr...

PBC -další dotaz

V pátek jsem byla na kontrole u ošetřujícího lékáře, sdělila jsem mu své problémy....

PCI a ES

Dobrý den paní doktorko, jsem po infarktu myokardu, mám implantovaný stent...

PCO

Dobrý den, mezi 18-19 rokem jsem v důsledku poruch příjmu potravy ztratila...

PCO - 18mm LH vysoké

Dobrý den, již 2 roky se snažíme o miminko mám syndrom polycystických vaječníků...

PCO - ovulace

Dobrý den, ráda bych se zeptala na ovulaci v souvislosti PCO. Mám cykly dlouhé...

PCO - Provera a Estrofem

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně léčebného postupu mého problému....

PCO - rizika a následná léčba

Dobrý den, nikdy jsem neměla problémy s menstruačním cyklem, maximálně to bylo...

PCO a ovoluce

Dobry den, na uvod bych chtela rici, ze po vysazeni antikoncepce (2 roky) mam...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zúžená předkožka a kortikoidy

Dobrý den, v pondělí tento týden jsem dostal na můj problém s předkožkou...

L-tryptofanu v léčbě deprese

Dobrý den, ráda by jsem se zeptala na názor odborníka co se týče aminokyseliny...

Vyrážka na nártu

Dobry den. Na nártu se mi udelaly tyto pupinky, pred tydnem. Mazu to kortikoidovou...

Suchá kůže

Dobrý den, poměrně dlouho mne trápí suchá popraskaná předkožka, kdy často je...

Doba detekce THC ze slin


Bílé horní patro a bolest

Dobrý den, už asi třetím dnem mě bolí v krku a mám rýmu, teplota jen mírně zvýšená...

Pomalé hojení (podvrtnutého?) palce u ruky

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hojení vazů/kloubů u palce na...

Bolest hlavy na pravé straně.


Zacervenany zalud

Dobry den, Na zaludi a pri usti mocovej rury sa mi objavili take cervene flaky...

Migrující varle

Dobrý den, mám problém, který dávám za vinu nehodě, která se mi stala...

Cysta v prsu při kojení

Dobrý den, je mi 25 let a kojím 3-měsíční miminko. Sestře diagnostikovali ve...

Bolestivá bulka v podpaží


Trombóza horní končetiny

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat,je při léčbě warfarinem možné,aby se znovu...

L karnitine

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či si môžem nejako ublížiť užívaním carnichrom-u...

Odejmutí žaludku pro prasklý žaludeční vřed

Dobrý den, chci se zeptat, zdali když vznikne akutní zánět žaludku (absces),...

Tvrdý vřed na genitáliích

Dobrý den, před čtyřmi dny se mi udělali dvě takové bouličky na velkých stydkých...

Nitroděložní tělísko, špinění, bolest v kříži

Dobrý den, mám zavedenou nitroděložní tělísko Mirena a mám už týden bolesti...

Křeče v lýtku po abrupci apexu fibuly

Dobrý den. Před třemi týdny jsem špatně došlápla a tak jsem musela navštívit...

Fialový flek na lýtku, nejspíše od kousnutí nějakého hmyzu

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat. Manželce se včerejšího dne objevil fialový...

Loupající se kůže na dlaních

Dobrý den, měla bych na Vás paní doktorko dotaz. Již přes týden na svých dlaních...

Reklama