Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Perianální absces, fisura

Chirurgie Tomáš 16.2.2018

Dobrý den,
už jsem tu psal o mém problému - nehojicím se perianálním abscesu a řitní trhlině (https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ritni-trhlina-279772). Včera jsem byl opět na chirurgii a přišel se na mě podívat proktolog, jelikož si ostatní doktoři neví rady. Z rány abscesu mi prý hojně vyteká zkalená serózní sekrece a jelikož je to už měsíc od první operace, zdá se to proktologovi divné. Dělal mi také vyšetření přes konečník, které bylo mírně bolestivé, ale určitě lepší než dříve. Prý si myslí, že může být někde skryté ložisko, které komunikuje s abscesem nebo mám zánět střev. Objednal mě tedy na kolonoskopii (už příští týden) a magnetickou rezonanci. Problém ale je, že konečník mám stále bolestivý a neumím si představit, že v něm bude strčená hadička o velikosti 15mm asi 20 minut. Mám obrovský strach, že to bude bolet. Nejradši bych to odmítl. Navíc tam mám tu trhlinu. Ve zprávě je k tomu napsáno: navalité okraje defektu v místě fissury - můžete mi vysvětlit, co to, prosím, znamená? To se trhlina nehojí? Vždy jsem měl ve zprávě napsané akutní trhlina a nyní už je chronická. Prosím poraďte, neexistuje nějaké alternativa kolonoskopie? Někde jsem slyšel o nějaké kapsli a CT kolografii, je možné to v mém případě použít? Mám teď chřipku, předevčírem jsem měl horečky, jsem vyčerpaný a do toho ještě ten absces. Proktolog mi napsal tedy antibiotika Zinnat. Není to divné, když mám jít příští týden na koloskopii? Ani mi neřekl, jestli je přestat brát. Vždyť musím používat poté ty projímadla na vyčištění střeva. Snad se tomu tedy vyhnu, opravdu se na to necítím a raději bych alternativu. Můžete mi ještě vysvětlit, co znamená: sondáž kavity abscesu volně cca 5 cm hluboko? Doktor mi nic pořádně nevysvětlí a já ani nevím na čem jsem. Děkuji moc.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, perianální absces je velkým problémem, léčba bývá obvykle dlouhodobá, svízeln...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Chronicita zánětlivých změn je dána opakovanou kontaminací ošetřeného bolestivého místa ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Perianální absces
Dobrý den, v těhotenství se mi udělal 2x perianalni...
Perianální absces, fisura
Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem byl nucen pro velké...
Perianální abscesy
Dobrý den, v letošním roce jsem byla 2 x v celkové...
St.p.perianálním abscesu
Dobry den , jsem uz 10mesicu po operaci perianalniho...
Perianální absces
Dobrý den, prvně to byla malá ranka a zvětšuje se to....
Perianální absces
Dobrý den psala jsem dotaz č.213140 ten jakoby vyrustek...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Perianální absces

Dobrý den , asi před třemi dny se mi mezi půlkami na pravé straně nad konečníkem...

Perianální absces

Dobrý den, zhruba před 8 lety se mi udělal perianální absces, ten mi rozřízli,...

Perianální absces

Dobrý den, zhruba před 10 leti si mi udělal perianální absces, ten byl následně...

Perianální absces

Dobrý den, přibližně před rokem a půl se u mě objevil perianální absces, který...

Perianální absces

Dobrý den, prvně to byla malá ranka a zvětšuje se to. Dokonce mi z toho tekla...

Perianální absces

Dobrý den psala jsem dotaz č.213140 ten jakoby vyrustek jsem mazala mastí Faktu.Myslela...

Perianální absces

Dobrý den, asi před třemi týdny jsem absolvoval ambulantní ošetření perinálního...

Perianální absces

Dobrý den, v roce 2005 mi byla diagnostikována crohnova choroba a nyní,8 týdnů...

Perianální absces

Dobrý den, v těhotenství se mi udělal 2x perianalni absces pod kůži vedle konečníku...

Perianální absces, doba hojení

Dobrý den, pane doktore, před třemi týdny mi byl ambulantně ošetřen absces konečníku...

Perianální absces, fisura

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem byl nucen pro velké bolesti konečníku k...

Perianální abscesy

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s perianálními abscesy, už více než pět let...

Perianální abscesy

Dobrý den, v letošním roce jsem byla 2 x v celkové anestézii k incizi peranálnho...

Perianální ekzém

Dobrý den mám problém kolem konečníku svědi me to pálí me to na kožní jsem byl...

Perianální intertrigo

Dobry den,mam svedeni konecniku pri stolici.Viz.foto,trva to cca tyden.Dekuji...

Perianalni ligatura - neprorezani

Mám 18 dni zavedenou ligaturu v pisteli u konečníku. Dnes mi ji podruhé potahovali,...

Perianalni pistel

Dobry den, pred 3 lety se mi udelal perianalni abces ktery byl velmi bolestivy,...

Perianální píštěl

Dobrý den. Jsem dva a půl měsíce po operaci konečníkové píštěle, která měla...

Perianální píštěl

Dobrý den, zdvořile se na Vás obracím s prosbou o odpověď na mé dotazy. Co...

Perianální píštěl

Dobrý den, jsem 6 týdnů po operaci recidivujici nekomplezni perianalni pistele,...