Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

PH metrie jícnu, bez průkazu patologického refluxu

Trávení GABRIELA 27.10.2017

Dobrý den,kdyz vyšetření ph metrie vysla bez průkazu patologickeho refluxu,je opravdu stoprocentní,ze reflux nemam?? Vyslo tam jen velké množství plynu,nebot strasne riham..z gastroskopie nalez _lehka antralni gastropatie,bez esofagitidy,bez prukazu Gerd,pouze nerovna Z linie...neni tedy nutne brat IPP?nemusim dodrzovat zadna dietni.a rezim.opatreni?jsem samozrejme rada,ze vysledky vyšetření jsou vice mene v poradku,ale me potize jako obcasny knedlik v krku,stipani v nose,bolest vv krku,bolest trojuhelniku a časté rihani trvaji..dostala jsem.i leky na uklidneni,jaky je prosim vas nazor?z ceho prameni me potize?na orl jsem byla,pry mam lehce zarudle hrdlo..jak je to tedy s mym zaludkem a refluxem?podotýkám,ze mam velke psychické problémy ohledne sveho zdravi...dekuji....ale zase nechci svádět vse na psychiku,abych neco nezanedbala..velmi.si vazim.vasi rady,pokud mi.vse srozumitelné vysvetlite,dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, problém bude komplexnější. Bylo vyloučeno refluxní onemocnění jícnu a vážnější onemocnění žaludku (jen lehká gastropatie), což je jistě dobře. Potíže mohou být samozřejmě zhoršovány i psychikou. Pokud ale máte říhání a další potíže, a po IPP je Vám lépe, pak bych doporučila je užívat nadále (stejně tak i dietu a režim, jezte pravidelně menší porce, nejezte dráždivá jídla a potraviny, které Vám dělají potíže).
Léky na uklidnění také zkuste, někdy se potíže zmírní i po těchto lécích (popř. po kombinaci léků na uklidnění a IPP).
Nadále byste měla být v péči specialistů. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pokud je nález při gastroskopii po léčbě takto dobrý a pH metrie jícnu neprokázala patologický reflux, domnívám se, že léčba byla dobře zvolená, úspěšná a problém zvládnutý. Rozumím tomu, že když Vaše obtíže přetrvávají, máte obavy, zda jsou závěry správné. Podle toho, co píšete, si myslím, že jste byla správně vyšetřena a léčena. Pokud nebyly provedeny, lze s gastroenterologem probrat, zda by nebylo výtěžné doplnit impedanci a manometrii jícnu, které by mohly ještě doplnit pH metrii.
Je možné pokračovat v léčbě blokátorem protonové pumpy, pokud máte ještě pocit knedlíku v krku, režimová opatření dodržujte nadále dle doporučení Vašich lékařů, nejezte na noc, vyhýbejte se nadýmavým jídlům, syceným nápojům, alkoholu, kouření, kávě, nemyslím si ale, že byste k sobě stran diety měla být nějak přísná.
Lehce zarudlé hrdlo může být důsledkem i virózy, alergií a dalších obtíží, je na lékaři ORL, aby dle nálezu posoudil příčinu. Říhání může být způsobeno nevhodnou stravou, některými nadýmavými potravinami, ale i polykáním vzduchu.
Vaše obtíže Vám doporučuji konzultovat s lékaři, kteří se o Vás starají, také s těmi, kteří pečují o Váš psychický stav.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Výsledek z Ph impedence a manometrie
Dobrý den,ráda bych se zeptala na Váš názor. Výsledek...
Gastresofageální, extraesofageální reflux
Dobrý den,chci se zeptat,zda vysetreni ph metrie jicnu...
Zánět jícnu
Dobrý večer,jak se projevuje nedostatek kyseliny chlorovodikove...
PH metrie
Dobry den, prosim o radu, pokud se chci nechat vysetrit...
PH moči
Dobrý den, chci se zeptat, jak tomu je s pH moči. Zajímám...
Operace brániční kýly a refluxu
Dobrý den, v květnu r. 2015 jsem byla na laparoskopické...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PFAFA syndromS

Dobrý den, dceři 3 roky diagnistikovali PFAFA syndrom. Chtěla jsem Vás poprosit...

Pfapa syndrom

Dobrý den, můj syn asi ve 4 letech začal trpět jedenkrát za měsíc angínou,...

PFAPA Syndrom?

Dobrý den, prosím o posouzení našeho problému. Náš 4,5 letý syn je téměř 2...

PFO a ST elevace

Dobrý den, před 2 měsíci mi diagnostikovali PFO hraničně hemodyn. významné....

Ph

Dobrý den, již dlouhou dobu mě trápí problémy s retencí vody. Zvláště po ránu....

PH

Po jaké době se dá z moči, z pH zjistit,že jsem těhotná?Děkuji

PH a brusinky

Pane doktore, měl bych 2 preventivní dotazy. 1)jak se nechá snížit (udržet...

PH ejakulátu


Ph ejakulátu 6,4 a azoospermie

Dobrý den, u manžela (26 let) zjistili opakovaně azoospermie. Urolog-androlog...

PH metrie

Dobry den, prosim o radu, pokud se chci nechat vysetrit jako samoplatce, jake...

PH moči


PH moči

Dobrý den, prosím můžete mi napsat hodnoty pH moči u dětí (7let). Nějak se v...

PH moči - pomůže ietě nebo j k ničemu?


Ph moči 7


PH pudy/PH moci u cloveka


Ph semene


Ph slin pro určení možné rakoviny?


Ph těla-redukční dieta

Dobrý den,jsem po operaci srdce(vrozená vada-umělá chlopeň)yáří 2011.rozhodl...

PH v moči


PH v pochvě


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už je to delší dobu co mě bolí zápěstí. Příznaky...

Anální sex, rizika

Poslal jsem zde screenshot příspěvku jednoho gaye v jedné poradně a zajímalo...

Je Norethisteron nebezpečný, když mám křečové žíly?


Gynprodyl a gynekologické krvácení

Dobry den, je mi 23 let, s manzelem se snazime o miminko. Brala jsem ha 1 rok,...

Asymetrie břicha

Dobrý den v Září 2016 Jsem podstoupil operaci břišní kýly.Před operací jsem...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Srostlý žalud s předkožkou

Dobrý den, mám cca 2mm srostlou předkožku s žaludem. Vůbec nevím co s tím...

Zánět ledvin

Mé mamince byla určena diagnoza zánět ledvin. užívá antibiotika po 12h. Mám...

Bolest v krku


Správný skus

Dobrý den, Můžu si sám zjistit, jestli mám správný skus? Nebo to zjistím pouze...

Bulka na nártu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na levé noze pod malíčkem na nártu mi vyrostla...

Spalničky

Dobrý den, máme dítě ve věku 1,5 roku a za měsíc by mělo být očkováno poprvé...

Špinění před menstruací

Dobrý den. S přítelem se snažíme skoro už rok o miminko a nedaří se nám. Myslím...

Svědění v pochvě po spermatu

Dobrý den, s přítelem máme problém, že pokud do mě ejakuluje, pociťuji nepříjemné...

Hormonální antikoncepce

Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní tělísko GyneFix druhým rokem....

Moč.infekce

Dobrý den, od mládí se potýkám s častými záněty močových cest a gynekologickými...

Praskání předkožky

Dobrý den, asi tři měsíce mám problém s praskáním kůže na předkožce a tím pádem...

ATB+paralen

Dobrý den, mohu k anitibiotikám V-Penicilin 1,2 mega biotika užívat paralen?...

Nejasné průjmy

Dobrý den několik dní po ránu mívám průjem.Je to i přes den.Častý pálení žáhy.léčil...

Bolest v uchu
