Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ph těla-redukční dieta

Dieta Alexandr . 22.2.2012 redakce uLékaře

Dobrý den,jsem po operaci srdce(vrozená vada-umělá chlopeň)yáří 2011.rozhodl jsem se,že chci změni své stravování a tím docílit snížení hmotnosti.Začal jsem na 156kg.Vsoučastnosti mám 131kg-měřím 196cm.Pravidelně cvičm každý den.Hubnout jsem začal v září.Po novém roce se hubnutí zastavilo.Vyhledal jsem pomoc u odborníka,řekl mi že mám překyselený organismus a to způsobuje zadržování tuku v těle.Jediná možná cesta je užívání doplňku stravy,který srovná hladinu ph v těle.Užívám léky na ředění krve a nejsem si jist zda je tato cesta správná.Chtěl bych vědět zda není jiná cesta ke srovnání ph v organismu než nějakými preparáty.děkuji A.D.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Sám teorii "překyselení organismu" moc nevěřím. Domnívám se, že většině propagátorů různých metod úpravy pH organismu jde jen o zisk z prodeje brožur o dietě nebo různých pochybných preparátů. Pokud se chcete této metody držet, seznam zásaditých potravin (které mají dle zastánců této teorie nižší pH vytovnávat) najdete např. zde: http://zasadite-potraviny.cz/. Netvrdím, že Vám dodržování této diety musí nějak uškodit, naopak jsou doporučovány poměrně zdravé potraviny, ale nedůvěru ve mně vzbuzují tvrzení zastánců tohoto konceptu, kteří při změně jídelníčku ("odkyselení") slibují vyléčení různých chronických závažných onemocnění - slibují nemožné a nereálné. Další problém je to, že mezi "zásadotvornými" potravinami je dost zeleniny, což může vadit s léky na ředení krve (warfarin). To neznamená, že byste zeleninu jíst nemohl, ale měl byste se vyvarovat jejímu nerovnoměrnému příjmu. Například - pokud jste zvyklý jíst denně malý salát, je to v pořádku. Méně rozumné je najednou zařadit do jídelníčku zeleninový den. Více o dietě při užívání léků na ředění krve se dozvíte zde: http://www.warfarin.cz/downloads/dieta_pri_antikoagulacni_lecbe.pdf - to by pro Vás mělo být směrodatné: Gratuluji k Vaší pevné vůli, díky níž se Vám podařilo dosáhnout takového hmotnostního úbytku. Za nejlepší řešení bych pro Vás považovall návštěvu obezitologického pracoviště. Komplexní přístup v léčbě nabízí např. 3. interní klinika VFN v Praze ve spolupráci s rekondičním centrem Medispo, které je i v Českých Budějovicích. objednat se můžete na tel. 22496 6693 i bez lékařského doporučení. Lékařské vedení léčby obezity bych u Vás doporučoval i vzhledem k Vašim dalším onemocnění a nutnosti respektovat např. užívání léků na ředění krve. Výhledově bych zvážil i bariatrickou operaci (např. bandáž žaludku), to vše může realizovat uvedené obezitologické centrum.

Související dotazy

Redukční dieta
Dobrý den,mám dotaz ohledně diety. Dietu držím už déle...
Redukční dieta při užívání antidepresiv
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je při užívání...
PH moči
Dobrý den, chci se zeptat, jak tomu je s pH moči. Zajímám...
Dieta
Prodelal jsem dvakràt akutnì zànet slinivky s hospitalizaci...
Dieta
Dobrý večer ,chtěl jsem se vas zeptat.Jsem ted před...
Redukční dieta
Dobrý den vážená paní doktorko. Prosím Vás měřím 160cm...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PH ejakulátu


Ph ejakulátu 6,4 a azoospermie

Dobrý den, u manžela (26 let) zjistili opakovaně azoospermie. Urolog-androlog...

PH metrie

Dobry den, prosim o radu, pokud se chci nechat vysetrit jako samoplatce, jake...

PH moči

Dobrý den, prosím můžete mi napsat hodnoty pH moči u dětí (7let). Nějak se v...

PH moči


PH moči - pomůže ietě nebo j k ničemu?


Ph moči 7


PH pudy/PH moci u cloveka


Ph semene


Ph slin pro určení možné rakoviny?


PH v moči


PH v pochvě


Pharingitis chronica

Dobrý den, po potížích mi doktorka na ORL diagnostikovala Pharingitis chronica...

Pharm.Dr. Miroslava Hejdová, Ph.D. - nutnost vyšetření na CT

Dobrý den, děkuji Vám velice za odpověď na můj minulý dotaz. Dodala jste mi...

Pharmatex


Pharmatex

Dobrý den, mohou vaginální globule Pharmatex nějak nepříznivě ovlivnit účinek...

Pharmatex

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na nejasnost ohledne tohoto spermicidního...

Pharmatex

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, zda může být spolehlivost přípravku...

Pharmatex

Dobrý den, kvůli zdravotním problémům nemohu používat HA a na internetu jsem...

Pharmatex

Dobrý den, chtěla bych se na Vás obrátit s dotazem ohledně Pharmatexu. Četla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pichlavá bolest zad po cvičení

Dobrý den, chci se poradit ohledně problému s mými zády. Je mi 18 let a vrcholově...

Výrustek na kostrči

Dobrý den, mám dotaz ohledně kostrče. V lednu jsem byla na císařském řezu a...

Zlomený nehet

Dobrý den, prosím o radu ohledně nehtu na noze.Zakopla jsem, nehet na palci...

Mám zpoždění menstruace a bolí mě podbřišek

Dobry den, mam uz 19. den zpozdeni,boli me cely podbrisek ale hlavne v pravo(nejvic...

Vybudujte si zahradu, která se nebude klíšťatům líbit

„Chytit“ klíště na vlastní zahradě není vůbec nic neobvyklého. Dokonce i v městských...

Pití aloe vera v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda můžu pít v těhotenství Aloe vera gel...

Angina

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho je nutné užívat amoksiklav 1g. Naordinoval...

Jako kdybych jsem to měl vymknutý/podvrtnutý

Dobrý den , před dvěma týdny jsem byl na rentgenu palce u ruky díky tomu , že...

Akne po porodu/pri kojeni (zineryt?)

Dobry den, od puberty trpim na akne, ale vzdy se dalo zvladat kosmetikou nebo...

V noci je mi špatně od žaludku

Dobrý den,často se mi stává ,že se v noci probudím a je mi na zvracení.Nikdy...

Potíže přetrvávají

Dobrý den. Již třetí měsíc mám problémy, které jsem začal pociťovat druhý den...

Tik oka


MUDr. Iva Kubiasová

Soukromá ordinace pro děti a dorost

Je mi divně

Dobrý den , už asi 2 dny trpím pravděpodobně úzkostí ,nebo něčím podobným cítím...

bakterie v moči - léčit či ne

V listopadu mi byla zjištěna bakterie E.Coli, která teď vymizela, ale bohužel...

Zvětšena děložni liznice

Dobry den v řijnu lonskeho roku jsem byla na hysteroskopii pan doktor mi předepal...

MUDr. Marie Bílková

Odbor. lékař psychiatr, psychosomatik

Rýhy na žaludu

Dobrý den,už pár měsíců mám na žaludu takovou čáru(prohlubeň).Nesvědí,nepálí.Nevíte...

Stěhovavé bolesti kloubů

(16 let) Dobrý den, měla bych dotaz.. od minulého roku mě trápí stěhovavé bolesti...

Bolesti kolena po artroskopii

Dobrý den, v únoru 2010 jsem upadla na koleno, nejdříve jsem měla ortézu téměř...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×