Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Plánované těhotenství

Endokrinologie Kamila 19.8.2020

Dobry den,
rada bych se zeptala na Vas nazor ohledne nasledujiciho problemu.
Ve zkratce - 31 let, zena, bezdetna, od 3. mes. atopicky ekzem, v 6 letech otres mozku, od 12 let migreny (i s prolongovanou aurou) vazane na cyklus, od 17. let uzkosti a panicke ataky, geneticky podminene varixy na dolnich koncetinach (vena saphena magna).
Medikace - od r. 2010 Sertralin, soucasna davka 75 mg, tableta jodu 1x denne (zjistene hranicni hodnoty endokrinologem) a dale uzivam dlouhodobe Magnerot a kys. listovou.
Za posledni rok se mi podarilo snizit davku Sertralinu ze 100 mg na 75 mg, jelikoz planuji otehotnet. Chtela bych se zeptat, jestli mam ve snizovani, treba az na 50 mg pokracovat dal nebo je lepsi, aby byla davka stabilni?
Bylo mi take sdeleno, ze pokud otehotnim, mela bych uzivat krome tohoto leku i hormon na kompenzaci stitne zlazy (thyroxin), i kdyz jeste hypotyreozu nemam.
Zajimalo by me tedy, jestli budu muset dochazet kvuli uzivani techto leku do nejake specialni poradny nebo absolvovat specialni geneticke vysetreni, jakmile otehotnim.

Dekuji a preji hezky den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Kamilo, pokud byste otěhotněla, budete docházet na endokrinologii na kontroly a úpravu medikace- skutečně patrně bude potřeba nasadit euthyrox, aniž byste měla rozvinutou hypotyreózu, jelikož těhotné ženy se posuzují jinak. Pokud jde o docházení k psychiatrovi - tam záleží jaký bude Váš psychický stav, pokud se budete cítit dobře, není potřeba speciální péče. Sertralin snižovat jde, avšak postupně, pokud byste snížila na 50mg a necítila se dobře, vraťte se k původní dávce, tedy 75mg. Jinak budete pravidelně sledována u svého gynekologa a pokud na kontrolách bude vše v pořádku, pak není třeba žádného speciálního vyšetření, ani genetického.
Držím palce a přeji hodně štěstí

Související dotazy

Panická ataka a plánované těhotenství
Dobrý den, je mi 30 let a mám 3letou dceru. Chtěli...
Očkování proti tyfu v těhotenství
Dobry den pane doktore, Dnes rano jsem podstoupila...
Plánované těhotenství
Dobrý den! Už přes dva roky mám snížené leukocyty a...
Plánované těhotenství
Dobrý den pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na...
Plánované těhotenství po třech interupcích
Dobrý den chtěla bych se informovat ohledně těhotenství....
Plánované těhotenství
Vážený pane doktore, chtěla bych se podělit o happy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plánované těhotenství

Vážený pane doktore, chtěla bych se podělit o happy end k tomuto dotazu: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/snizena-imunita-a-otehotneni-21034 Nakonec...

Plánované těhotenství

Dobrý den! Už přes dva roky mám snížené leukocyty a rozhozený krevní obraz....

Plánované těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Ráda bych se s Vámi poradila. Plánujeme s manželem...

Plánované těhotenství

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko 1/2 roku. BT měřím, ovulace je 14...

Plánované těhotenství

Dobrý den pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na otázku plánovaného těhotenství....

Plánované těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S přítelem plánujeme miminko a já bych již...

Plánované těhotenství

Dobrý den ,prosím o radu S přítelem se snažíme o miminko kvůli memu zvýšenému...

Plánované těhotenství

Dobrý den, budu velmi vděčná za radu. Pro kontext: je mi 27 let, za půl...

Planovane tehotenstvi

Vazeny pane doktore, rada bych se informovala jak muze krevni skupina a RH faktor...

Plánované těhotenství

Dobrý den, v roce 2012 jsem po úrazu nohy měla hlubokou žilní trombózu (125kg,...

Plánované těhotenství

Dobrý den, rozhodli jsme se, že chceme druhé miminko. Užívala jsem Depo Proveru...

Plánované těhotenství

Dobrý den, plánujeme s přítelem miminko, jaký máte názor na užívání kyseliny...

Plánované těhotenství

Dobrý den, S přítelem se snažíme o miminko. V poslední době přemýšlím, že bych...

Plánované těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru AD Elicea 10mg asi 3 měsíce /zemřela...

Plánované těhotenství a křečové žíly

Dobrý den, Je mi 37 let, mám dvě děti 16 a 14 roků. Po druhém porodu jsem byla...

Plánované těhotenství a snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den. Již 3 roky se snažíme o miminko. ale marně. V roce 2008 v červnu...

Plánované těhotenství a vitamínové doplňky

Dobrý den, už od dětství beru Letrox 100 na štítnou žlázu. Nyní s manželem...

Plánované těhotenství a vysoký cholesterol

Hezký den, mám dotaz ohledně plánovaného těhotenství.... před cca měsícem mi...

Plánované těhotenství a zdravotní potíže

Dobrý den, plánujeme s manželem těhotenství a potřebovala bych vědět, za jak...

Plánované těhotenství po CS

Dobrý den,před třemi lety jsem prodělala císařsky řez pro nepostupující porod...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Drobné krvácení z konečníku


Tepání v levém uchu


Zácpa

Náš 30měsíční syn má střídavě nekolik měsíců problém se zácpou nebo lépe řečeno,...

Bolest palce

Dobry den, jiz cca 2 tydny me boli palec u leve ruky, konkretne horni cast palce...

Bolesť v prsníku, podpazuší a v hrudníku

Dobrý deň, posledných pár mesiacov ma bolí ľavý prsník. Problémy začali strašným...

Glióza, psychické problémy

Dobrý den, chtěl bych se zeptet, co ta glioza vůbec je a jestli se to musí léčit?...

Objemná stolice

Občas se nemohu dostatečně vyprázdnit,stolice mě zůstává u konečníku.Mám pocit...

Krev na stolici, únava,bolest břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před necelými dvěma lety jsem podstoupila...

PH moči


Již dva a půl roku mám na krku zvětšené uzliny


Marvenčení a necitlivost horní části stehna

JIŽ DELŠÍ DOBU MÁM MRAVENČENÍ AŽ NECITLIVOST V HORNÍ ZEVNÍ ČÁSTI STEHNA ,LÉKAŘ...

Bolest kyčle po plavání

Dobrý den, pane doktore, mám 31 let, silnou nadváhu (35 kg navíc) a v kolenech...

Diagnóza herpes simplex facie DX a potom lymphadenopatia colli ET regio parotieda I. D. X.

Dobrý den chci se prosím zeptat dneska na Orl hmatna rezistence 1x1cm,pal bolestivá,...

Zlomenina kosti hlezenní

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na synovu nohu (11 let). Podvrtnul si kotník...

Tetanie

Dobrý den, za poslední cca rok se postupně objevují tyto příznaky: cukání...

Mutace Pai-1 v homozygotním stavu

Dobrý den, z genetického vyšetření mi vyšla mutace 4G v genu pai-1 v homozygotnim...

Zvýšené eozinofily a bazofily

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co to znamená v krevním obraze, že jsou mírně...

Dávkování antibiotik


Bílé skvrny na jazyku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na bílé skvrny na jazyku. Obávám se, aby s toho...

Zvýšený počet leukocytů v krvi při předoperačním vyšetření

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi našli v moči zvýšené hodnoty leukocytů...

Reklama