Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Panická ataka a plánované těhotenství

Psychika Veronika 30.6.2017

Dobrý den, je mi 30 let a mám 3letou dceru. Chtěli bychom se s manželem začít snažit o další miminko, ale bohužel se u mě asi před 1,5 rokem objevila panická porucha. Od té doby nejsem úplně ve své kůži. Jsem celý den nervozní a zhoršuje se to při jakémkoli stresu. Hodně se to zlepšilo po pravidelném braní přípravku Persen, ale v případě panické ataky pomůže jen Lexaurin. Jinak se nedokážu uklidnit. Naštěstí to není moc často. V horším případě 1-2x za měsíc půl tablety Lexaurinu 1,5. Antidepresivům bych se prozatím raději vyhnula, obzvlášť v případném těhotenství. Nerada bych miminku jakkoli ublížila. Už mám jeden potrat za sebou. Ale mám obavy, že úplně bez léků to nezvládnu. Ráda bych znala názor odborníka, jaký postup by mi v mém případě doporučil. Může se během celého těhotenství brát pravidelně 3x denně Persen? (v příbalovém letáku je napsáno, že by se brát neměl + obsahuje mátu, která se taky nemá během těhotenství užívat) Ještě občas užívám Guajacuran, ale ten moc nepomáhá. Nebo můžete mi když tak doporučit jiné přípravky na uklidnění, které se můžou během těhotenství a opravdu uklidňují? Ještě bych se chtěla zeptat, jestli existuje nějaký lék podobný Lexaurinu, který by se mohl v těhotenství nebo už při snažení o miminko a kdo by mi jej mohl předepsat? (Gynekolog, obvodní lékař nebo jen psychiatr?) Nechci je brát pravidelně, ale bohužel občas při stresových situacích se jinak neuklidním (např. při návštěvě lékaře atd.) Moc se omlouvám za dlouhý dotaz a doufám, že mi poradíte, jelikož již teď jsem z případného těhotenství ve stresu. Přitom si další miminko moc přeji. Moc děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Veroniko, odpověď na Vaši otázku není jednoduchá a nelze být konkrétní. Každopádně v dn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie, Psychoterapie Pracoviště: PhDr. Sylvie Navarová

Dobrý den, kombinaci léků a jejich vhodnost v průběhu těhotenství konzultujte se svým psychi...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Panická ataka
Dobrý večer. V tuto chvíli pro mě není vůbec jednoduché...
Panická ataka
Dobrý večer v létě jsem měla kolaps- zimnice,tres bolest...
Panická ataka
Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když...
Panická ataka
Dobrý den, pokusím se stručně shrnout svoje problémy....
Polymorfní obtíže, panická ataka
Dobrý den, mám 40 let a už rok mne trápí točení hlavy....
Panická ataka, je léčba správná?
Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panická ataka

Dobrý den, je mi 22 let, už tři týdny mám pocit dušnosti, během dne mám stavy,...

Panická ataka

Dobrý den, mojí dceři (21 let) byla stanovená diagnoza: panická ataka. Byl ji...

Panická ataka

https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kolapsovy-stav-panicka-ataka-450674. Dobrý...

Panická ataka

Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když usínám tak se behem pul...

Panická ataka

Dobrý večer v létě jsem měla kolaps- zimnice,tres bolest na hrudi od páteře...

Panická ataka


Panická ataka

Je nějaké organické onemocnění, jehož přímým projevem by byla panická ataka? (!zdůrazňuji,...

Panická ataka

Dobrý den, v poslední době jsem byla vystavena velkému psychickému vypětí,...

Panická ataka a arytmie

Dobrý den, ve 20 letech jsem měla plicní embolii, nepřišlo se proč (raději...

Panická ataka a obava z vážných nemocí

Dobrý den Já vím že už mě budete mít za blázna denně vyhazuji 199kx abych se...

Panická ataka a porucha spánku


Panická ataka jako následek požití alkoholu


Panická ataka noční

Prosím o radu. Jsem 6 let vdova a 2 roky žiji ve vztahu s partnerem. Zpočátku...

Panická ataka s hyperventilačním sy

Dobrý den,asi před 3 týdny jsem začala mít bolestivé návaly do hlavy s pocitem...

Panická ataka začala v těhotenství

Dobrý večer, stále oddaluji nevyhnutelné, ale už jsem si řekla, že opravdu...

Panická ataka´+Agorafobie

Dobry den,13let trpím agorafobii a panickými ataky,psychiatr mi předepsal Neurol...

Panická ataka, arteriální hypertenze

Dobrý den.Casto mívám pocit otupělosti hlavy společně s tepáním.Jakoby nejsem...

Panická ataka, je léčba správná?

Dobry den, po silne epizodě panicke ataky jsem byla odeslala k psychiatrovi,...

Panická ataka, nebo mám infarkt?

Dobrý den, trpím hodně na panické ataky, při kterých nemůžu popadnout dech,...

Panicka ataka?

Dobry den, měla bych otazku na muj problém, objevily se u mě divne stavy a trvaji...