Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Podezření na kapavku

Pohlavní nemoci Jarek 13.10.2018

Dobrý den,
chtěl jsem vás poprosit o radu. Momentálně čekám na výsledky testů ze stěrů, kdy mám podezření na kapavku. Nechráněný styk jsem měl jen se svou přítelkyní. Jsem přesvědčen, že ona také měla styk jen se mnou. Přítelkyně nemá zatím vůbec žádné příznaky. Je možné, že by měla v sobě tuto nemoc delší dobu (z předchozího vztahu) a ta se nemusela zatím vůbec projevit (pokud ano, mohl bych se nakazit až teď, když už jsme ve vztahu delší dobu)? Případně, je možné, že mě mohla nakazit i přes to, že její výsledky by dopadly na kapavku negativní? Zatím teprve čekám na výsledky stěrů, ale ona nemá vůbec žádné příznaky.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, kapavka (gonorrhoea) je vysoce nakažlivé bakteriální onemocnění přenášející se pohlavním stykem (a to jak vaginálním, tak orálním i análním). Projevuje se hnisavým výtokem z močové trubice u mužů. Z močové trubice se může šířit dále do prostaty, semenných váčků, nadvarlat. Ústí močové trubice bývá zarudlé, objevuje se běložlutavý výtok.
Až u poloviny žen může onemocnění probíhat bez příznaků, nicméně i žena bez příznaků onemocnění může šířit dál. U žen se většinou tato nemoc projevuje vaginálním výtokem.
Inkubační doba je 2-14 dní. K léčbě kapavky se užívají antibiotika.
Pokud by přítelkyně patřila mezi ženy, které nemají při kapavce žádné příznaky a potíže, pak je nákaza možná (pokud by nemoc měla, testy jí vyjdou pozitivní).
Pokud bude mít přítelkyně negativní testy na kapavku, pak kapavku nemá a nakazit Vás nemohla.
Můžete mít i onemocnění vyvolaní jinými patogeny (chlamydie, ureaplazmata apod.)- nepíšete nic o
svých příznacích.
Nyní tedy doporučuji vyčkat výsledků testů. Další postup se bude ubírat dle těchto výsledků. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

Dobrý den,
jak již uvedla kolegyně, pokud má přítelkyně testy negativní, je nepravděpodobné, aby Vás nakazila ať už kapavkou nebo jiným onemocněním
přenášeným pohlavním stykem. Vyčkejte výsledku stěru. Ten rozhodne o dalším řešení. Pokud by přece jen bylo pozitivní, bylo pak lépe, aby se přitelkyně nechala opakovaně vyšetřit. V tomto případě se pak stěr u podezřelé osoby provádí celkem 3x, u žen navíc 1x v době mestruace.
S pozdravem MUDr.R.Zimolová

Související dotazy

Kapavka
Dobrý den Chtěl bych se zeptat ,byla my zjistena kapavka,mam...
Kapavka
Dobrý den. Vystřídal jsem několik sexuálních partnerů....
Kapavka
Dobrý den, zajímalo by mě zda je teoreticky možné chytit...
Kapavka
Dobrý den,měla bych takoví menší dotaz bohuzel jsem...
Kapavka ?
Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji)....
Kapavka
Při gynekologické prohlídce se zjistilo že jsem nakažená...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na chlamydie

Dobrý den, přítelovi zjistili výskyt chlamydíí (sexuláně spolu žijeme 5 let...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, už půl roku mě trápí každodenní neustálé škrábání v krku. Občas...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, mam takový dotaz ohledně chlamydyjí. Na začátku září jsem prodělal...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, nejprve mě pár dní svědily genitálie, nyní už nesvědí. Pak se mi...

Podezření na chlamýdiovou infekci

Dobrý den, paní doktorko. Prosím vás, je to už rok, co mám zdravotní problémy....

Podezření na inzulinovou rezistenci

Dobrý den, mám dotaz ohledně měření cukru v krvi při podezření na inzulinovou...

Podezření na kadmiózu

Dobrý den, je mi 21 let a mýmy dlouhodobými problémy jsou časté záněty průdušek...

Podezření na Kandylomata

Dobrý den, je mi 15 a potřeboval bych vědět o co jde. Jestli o Kandylomata nebo...

Podezření na kapavku

Dobrý den, asi před dvěma týdny mě trápila bolest v krku, kterou sem přešel...

Podezření na kapavku

Na kraji zaludu ae me objevyla býlá vyrážka občas bolí je mi 15 a nikdy jsem...

Podezření na kapavku

Dobrý den, moc prosím oradu i když samozřejmě jdeme k lékaři.Týká se to toho,že...

Podezření na kapavku

Dobry den, chtela bych se zeptat.. prisla jsem ke svemu gynekologovi s problemem...

Podezření na klíšťovou encefalitidu

Dobrý den, můj partner objevil klíště před osmi dny-předpokládá, že už ho...

Podezření na kondylomata

Dobrý den. Prohlížela jsem se a na vnitřní straně malých pysků u vstupu do...

Podezření na kondylomata

Dobrý den, obávám se že mám genitální bradavice, objednaná k lékaři jsem až...

Podezření na kondylomata

Na předkožce mám takovéhle pupínky jsem kluk je mi 15 a sex jsem nikdy neměl...

Podezření na kožní nádor

Dobry den, Jiz delsi dobu jsem mel tenhle utvar na prsu (viz prvni 2 foto)...

Podezření na krvácení do mozku

Dobrý den. Dcerka 7,5 měsíce přepadla na hlavičku z 30 centimetrů, ale dopadla...

Podezření na kvasinkovou infekci

Dobrý den, mohl bych poprosit, zda byste se podívala i na ten druhý email co...

Podezření na kvasinkovou infekci

Dobrý den, znervozňujou mě pupínky na penisu. Půl roku řeším problém, který...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vaginální mykozy, bolest pochvy, trhání kůže v okolí pochvy

Dobrý den, už po několikáté mně trápí bolest pochvy a poševního vchodu, trhání...

Motání hlavy, tlak v uších, bolest hlavy

Dobrý den, už asi dva týdny se mi motá hlava, teď mě začala i pobolívat a cítím...

Motání hlavy při potápění

Dobrý den, při potápění se mi přibližně už v 7 - 9 metrech začne motat hlava...

Natrhnutý/natiahnutý sval

Dobrý večer. Chcel by som sa spýtať na akútny problém. Práve som cvičil a pri...

Mlhavé vidění

Dobrý den. Je my 30let a před cca 2 měsíci jsem začal pozorovat, že občas vidím...

Růst penisu

Dobrý den, je mi více než 19let a můj penis nezačal růst. Jsem vysoký mám normální...

Lymfatické cévy

Dobrý den, jmenuji se Adéla, je mi 19 let, mám hypofunkci štítné žlázy a intoleranci...

Pocit knedlíku v krku


Před pár lety podstoupil operaci hlavy ( nádor )

Dobrý den, jmenuji se Zuzana a chtěla bych se zeptat na svého partnera. Partnerovi...

Leky na vysoky tlak

Dobry den.Je mi 55 roku.Mam vysoky krevni tlak a cukr od 5,9 do 6,1.Na tlak...

Kyretaz-revize delohy, příčina samovolného potratu.

Dobrý den, chci se zeptat ohledně Gynekologického zákroku-Kyretáž. Včera mi...

Herpes genitalis

Dobry den, jak jsem herpes genitalni mohla dostat? Mam staleho partnera 8...

Svědění

Dobrý večer, už několik týdnů mě svědí poševní vchod a někdy to vede až na klitoris....

Vyrážka řitního otvoru

Dobrý den objevila se mi vyrážka okolo řitního otvoru mohla byste mi poradit...

Motání hlavy, omdlení při infekci

Dobrý den. Před cca 14 dny mi byl diagnostikován zánět průdušek a nasazena antibiotika...

Hrozny zapach z nausnicovich direk.

Dobry hrozne jse za to stydim. Ale mam problem ten,ze mi s nausnicovejch direk...

Nález na ECHO

Dobrý den, byl jsem na ECHO srdce a výsledky mám následující: PK 30, IVSd 9...

Angina - stafylok - Xorimax

dobrý den, před cca 3 tydny jsem mela zanet nosohltanu, lecila jsem se 6 dni...

Autoimunita

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat.je mi 35 let léčím se s autoimunnitou žaludku...

Reklama
Zavřít