Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Podezření na inzulinovou rezistenci

Vnitřní lékařství Dana 24.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně měření cukru v krvi při podezření na inzulinovou rezistenci (mám PCOS, nedaří snadno po sacharidech nabírám, tuk v oblasti břicha). Mám možnost zapůjčit si glukometr, našla jsem si informace o tom, jaké hodnoty mají být nalačno. Zajímal by mne test OGTT. Je možné jej takto provést z domova ? Nejprve na lačno, následně po 2 hodinách a vypití glukozy? Také by mne zajímalo, kde čistou glukozu seženu, či zda je možné využít jinou alternativu (hroznový cukr v bonbonech či něco dalšího ?) Děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, diagnóza poruch metabolizmu glukózy, diabetu a prediabetu se určuje na základě mě...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Podezření na rakovinu prsu
Vážený pane doktore Je mi 14 let jsem kluk, ovšem...
Rezistence
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co přesně znamená...
Rezistence u dělohy
Dobrý den, dnes mi byla na gynekologie zjištěna tato...
Rezistence v prsu
dobrý den manželka má jít na vyšetření, ve zprávě...
Rezistence na atb
Dobrý večer Byly mi zjíštěny chlamydie trachomatis,...
Rezistence na atb
Dobrý den byly mi zjištěny chlaymdie trachomatis, bral...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na chlamydie

Dobrý den, už půl roku mě trápí každodenní neustálé škrábání v krku. Občas...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, mam takový dotaz ohledně chlamydyjí. Na začátku září jsem prodělal...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, nejprve mě pár dní svědily genitálie, nyní už nesvědí. Pak se mi...

Podezření na chlamýdiovou infekci

Dobrý den, paní doktorko. Prosím vás, je to už rok, co mám zdravotní problémy....

Podezření na chronickou pankreatitidu

Krásný den přeji. Poprosím o radu. Na začátku prosince 2019 jsem zřejmě ze špatného...

Podezření na chronickou pankreatitidu

Dobrý den, je mi 33 let a delší dobu mam problém s bolesti bricha, řídkou...

Podezření na chronický únavový syndrom

Dobrý den chtěl bych se prosím zeptat,několik let trpím oslabenou imunitou a...

Podezření na impetigo

Dobry den, 4 dny zpět se mi na holeni vytvořily jakoby dva spálené pruhy, které...

Podezření na infekci močových cest

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, dítě - syn od kamarádky, který má...

Podezření na Intoxikaci dezinfekcí

Dobrý deň, prosím, môže sa 3 mesačné dieťa otráviť výparmi z dezinfekcie Anti...

Podezření na kadmiózu

Dobrý den, je mi 21 let a mýmy dlouhodobými problémy jsou časté záněty průdušek...

Podezření na Kandylomata

Dobrý den, je mi 15 a potřeboval bych vědět o co jde. Jestli o Kandylomata nebo...

Podezření na kapavku

Dobrý den, asi před dvěma týdny mě trápila bolest v krku, kterou sem přešel...

Podezření na kapavku

Na kraji zaludu ae me objevyla býlá vyrážka občas bolí je mi 15 a nikdy jsem...

Podezření na kapavku

Dobrý den, chtěl jsem vás poprosit o radu. Momentálně čekám na výsledky testů...

Podezření na kapavku

Dobrý den, moc prosím oradu i když samozřejmě jdeme k lékaři.Týká se to toho,že...

Podezření na kapavku

Dobry den, chtela bych se zeptat.. prisla jsem ke svemu gynekologovi s problemem...

Podezření na klíšťovou encefalitidu

Dobrý den, můj partner objevil klíště před osmi dny-předpokládá, že už ho...

Podezření na kondylomata

Dobrý den. Prohlížela jsem se a na vnitřní straně malých pysků u vstupu do...

Podezření na kondylomata

Dobrý den, obávám se že mám genitální bradavice, objednaná k lékaři jsem až...