Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Porucha imunity

Alena 4.12.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,

jsem léčena na imunologii od roku 1998 pro imunodeficit a zánětlivá
onemocnění HCD (bolesti v krku, dutin, uší), herpetické potíže (opary
včetně pásového) a záněty urogenitální (pozitivní kultivace z močových
cest, po přeléčení mykotické záněty). Opakovaně jsem byla léčena ATB a
léky imunologickými (Igamplia, Immodin, Imunor, Isoprinosin, Luivac,
Uro-Vaxom). Zatímco dříve mi léky pomáhaly, v posledních třech letech mi
jejich užívání způsobuje časté nežádoucí účinky. Na některá ATB mám
alergie, po jejich užívání vždy mykózy, léky na podporu imunity mi stav
výrazně nelepší a způsobují mi také určité nežádoucí účinky. Po Imunoru
mám bolesti kloubů, prchavou vyrážku na předloktí , Imunor vyvolal zhoršení z
běžné rýmy až do zánětu dutin, po Luivacu mám také vyrážku, bolest kloubů.
Uro-Vaxom jsem užívala 3 měsíce (během užívání jen částečné zlepšení,
nebylo nutno nasadit ATB, přesto i během užívání potíže, pálení,
leukocyty a červené krvinky v moči)..po vysazení Uro-Vaxomu během dvou
dnů další zhoršení. Domnívala jsem se, že dlouhodobé preventivní užívání
Uro-Vaxomu by mělo zvýšit odolnost močových cest na delší období,
nejenom v době užívání tohoto léku. V posledních 14 dnech se přidalo
ještě slzení očí..Celkově se necítím dobře, během dne zimnice, ačkoliv
jsem stále v teple.

V současné době prakticky nemohu ven, ihned se projeví viróza, kterou se
mi nedaří zvládat bez komplikací (opary, na které nic nezabírá, ani
dostupné masti, ani antivirotika Herpesin, Valtrex) a zhoršují se i
problémy urologické. Po zánětu dutin došlo k perforaci ušního bubínku, z
ucha mám vodnatý výtok, stále mám bolestivé dutiny a rýmu. Na ORL
doporučili Luivac, ale při jeho nasazení mám vyrážku a bolí mě klouby.
Potřebovala bych však tento zánět řešit, aby se nestal chronickým. Jsem
již dva měsíce v domácím ošetřování a potíže se stále obnovují, rýma
někdy lepší, někdy horší, stálé bolesti v krku, bolesti dutin, bolest
ucha , slzení očí, stále problémy s močovými cestami (pálení, kalná
moč)..Zkoušela jsem homeopatika, přírodní produkty, lichořeřišnici,
extrakty kanadských brusinek, D-manosu, ale ani při dlouhodobém užívání
se stav nezlepšil.

Kontaktu s nachlazenými lidmi se vyhýbám..

Imunolog i přes výše uvedené potíže a nežádoucí nebo nedostatečné
účinky imunologických léků doporučuje další užívání Imunoru 1x za 14
dnů, léčbu Uro-Vaxem navrhuje prodloužit ze 3 měsíců užívání na 6. Na
ORL doporučují Luivac. Nevím, zda doporučené léky takto užívat, když můj stav spíše zhoršují.
Záněty jsou již chronické (urologický trvá již prakticky 2 roky od provedené
uretrotomie, bolest v krku a rýma trvají již třetím rokem). Léky na
podporu imunity neřeší můj problém do budoucna, dle laboratorních
výsledků i přes imunologickou léčbu jsou v posledních třech letech při
každém novém odběru hodnoty odpovídající za protivirovou obranu nižší.

Myslíte, že by bylo vhodné nějaké doplňující imunologické
vyšetření?Jakou léčbu byste doporučil vy? Nebylo by vhodné trvalé záněty
léčit např. slabými dávkami kortikoidů?

Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Vážená paní Alenko, děkujeme za dotaz, předem musím vyjádřit, že je mi líto Vašich obtíží, řešení jistě nebude jednoduché. Váš dotaz je přesně určen do rukou odborníka specialisty z oboru Imunologii, jemuž ho také předávám a očekávejte prosím od něj v brzké době odpověd.
Z mého pohledu praktického lékaře nízkou dávku kortikoidů nedoporčuji, mám dobrou zkušenost s lékem Wobenzym, možná by stál za úvahu v nízkém dákování, např. 5 - 0 - 5 tbl. Zkuste se co nejméně stresovat, zaměřte se na zdravou stravu, pravidelný pitný režim, pokud Vám to zdravotní stav dovolí sportujte, chodte ven, otužujte se. S pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Můj názor je ten, že Váš stav je důsledkem nekončící spirály antibiotik a pokusů "vylepšit" imunitu, které ovšem v důsledku vedly jen totálnímu zhroucení imunity a stavu ve kterém se nacházíte. Vámi zmiňované léky tedy z pole alternativní medicíny jsou sice prospěšné, ale ne pro každého pacienta a ve všech situacích. Také sdílím názor kolegyně, která první odpovídala, že kortikoidy nejsou vhodným řešením, spíše by ten stav mohly jen zhoršit.
Spíše by bylo vhodné, abyste se obrátila na lékaře - homeopata, který s Vámi bude dlouhodobě pracovat a postupně by Vám mohl pomoci. Byť po tolika letech potíží lze očekávat že i zlepšení zdravotního stavu bude dlouhodobá záležitost.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, velmi ráda bych Vám poradila nějaký léčebný postup, který by Vám pomohl, ale vzhledem k Vašim obtížím dlouhodobého charakteru nebude jednoduché. Vyzkoušela jste již mnoho imunologických preparátu a pokud sama nepozorujete zlepšení naopak jak píšete zhoršení, tak asi není důvod proč je užívat. Užívání malých dávek kortikosteroidů bych nedoporučovala, kortikosteroidy jsou léky , které naopak tlumí imunitní systém, takže to určitě není vhodný preparát k posílení imunity. Možnosti léků k posílení imunitního systému jsou omezené, již jste vyzkoušela téměř všechny možnosti. Nasazení imunologické terapie je nutné vždy posoudit současně s laboratorním vyšetřením a klinickým nálezem. Z přírodních doplňků mám dobré zkušenosti s Kozím kolostrem, vzhledem k opakovanému užívání antibiotik, by bylo vhodné užívat dlouhodobě probiotika. Z imunologických léků ještě nebyl zkoušen Isoprinosin, což je virostatikum s imunomodulačním účinkem.
Určitě je důležitá i zdravá výživa, vyvarovat se stresu, přiměřená fyzická aktivita, trpělivost.
Přeji hezký den M.Vorlíčková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Porucha imunity
Paní doktorko,moje sestra pře měsícem prodělala těžký...
Imunita
Paní doktorko,mám na vás 2 otázky. 1. jestli mezi...
Imunita
Dobrý den, chtel jsem se zeptat zda se dá z bunečné...
Porucha imunity
Dobrý den, synovi budou v červnu 4 roky a během zimy...
Porucha imunity
Dobrý den. Prosím o radu. Mám poruchu imunitního systému,...
Imunita
Dobry vecer,chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porucha funkce štítné žlázy

Dobrý den, před pár měsíci mi na odběrech zjistili sníženou funkci štítné...

Porucha funkce štítné žlázy po porodu

Dobrý den, jsem 4 měsíce po porodu, dříve jsem brala Letrox 25 mg denně. Teď...

Porucha funkce štítné žlázy, léčba

Dobrý den, v 5/2016 jsem podstoupila léčbu radiojodem pro recid. thyreotoxikozu...

Porucha glukózové tolerance

Dobrý den, v souvislosti s diagnózovanými polycystickými vaječníky mi byl...

Porucha glukózové tolerance

Dobrý den, před půl rokem mi z krevního obrazu na lačno vyšel vyšší cukr....

Porucha hlasivek po operaci

Dobrý den,po operaci štítné žlázy-je to 14 dní, mám problém s tvorbou vyšších...

Porucha chování

Dobrý den, na Vánoce jsem dostal nový mobil byl jsem rád ale druhý den mě chytl...

Porucha chování u dítěte???

Dobrý den. Nebyla jsem si jista, kam s dotazem. Syn 32 měsíců. Používá pouze...

Porucha chrupavky v kolenním kloubu

Dobrý večer. Po artroskopii kolene mi po měsíci ortopéd zdělil, že mi chybí...

Porucha chůze

Dobrý den,snažím se touto cestou získat nějaké informace,které by pomohly vyřešit...

Porucha imunity

Dobrý den, synovi budou v červnu 4 roky a během zimy prodělal léčbu zlatého...

Porucha imunity

Paní doktorko,moje sestra pře měsícem prodělala těžký zánět nosních dutin a...

Porucha imunity

Dobrý den, prosím Vás tímto o radu. O vánocích jsem prodělala virózu a od té...

Porucha imunity

Dobrý den. Prosím o radu. Mám poruchu imunitního systému, astma převážně alergické,...

Porucha imunity

Dobrý den, už dva roky mě trápí můj zdravotní stav.začalo to průjmy,motáním...

Porucha imunity

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o pomoc. Momentálně se nacházím v pro...

Porucha imunity ??

Dobrý den, dne 20.12.2016 jsem byla na odběru krve a mám EBV-VCA IgM 0,08 negativní,...

Porucha imunity?

Ahoj, chtela jsem se zeptat na nazor nebo zkusenosti. Moje prvni faze byla onemocneni...

Porucha jater

Dobrý den, mému otci se na těle udelalo nekolik modřin. Jeho lékařka mu z krve...

Porucha kloubů

Dobrý den, chci poprosit o radu, co dělat. Syn má 18 měsíců a od 10 měsíců chodí....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení při močení

Dobrý den..Mám už skoro měsic problém při močení , pálí mě to při konci močení...

Zduřelá tkáň v krku

Dobrý den, už asi tři roky mívám problémy s krkem. Mandle jsem dřív měla krásně...

Anopyrin a Stacyl

Dobrý den,prosím,je možné nahradit lék Anopyrin lékem Stacyl? Obsah je u obou...

Ischemická choroba dolních končetin

Dobrý den, mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních tepen, neboli arteriosklerosu,...

Boles v krku

Dobrý den, od minulého týdne mě bolí hodně v krku hlavně mandle, je to taková...

Nitroděložní tělísko a menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to je s menstruací u nitroděložního tělíska...

Neurofibromatóza

Dobrý den, syn má potvrzenou neurofibromatosu NF1, jezdí na dětskou kliniku...

Červené flíčky na kůži u dvouletého dítěte

Dobrý den, již před delším časem se synovi (1,5 roku) objevily tyto flíčky (viz.příloha)....

Vysoké PH moči

Mám 7mi měsíční dceru, která prodelala bronchitidu, užívala ATB, během nemoci...

Bílý povlak jazyka


Čepy na mandlích

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé mandli v krku. Od Června se...

Otoky nohou

Dobrý den chodím na kožní k paní primářce skrz otoky nohou a růžovku už mi na...

Boule na krku


Průjmy, hlen a krev ve stolici

Dobrý den, již pár let mám potíže s trávením. Často prujmy, či jinak nenormální...

Příznaky užívání marihuany

Jake jsou priznaky kdiz nekdo kouří trávu?? A co se snim pak může stát?? Děkuji

Výtok z penisu při vzrušení


Skolioza a posilování

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat mám skoliozu páteře je mi 15 let a řikala...

Bolest zad

Dobrý den, úvodem uvádím, že mi příští rok bude 70 let. Už více jak 12...

Návaly nervozity

Dobrý den, mám už půl roku problémy s návaly nervozity a úzkosti. Prožila jsem...

Panická porucha, vysoký krevní tlak

Dobrý den. Od března tohoto roku, se léčím s vysokým tlakem. Beru Rivocor...

Inzerce
×