Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Porucha vývoje ??

Psychika Petr 12.2.2019

Dobrý den žádám o rychlou avšak velmi důležitou konsultaci u ADHD onemocnění. Pokud dětský lékař při 3 leté kontrole dítěte má podezření na ADHD onemocnění a na počátku požaduje rychlé základní vyšetření a to ,, na neurologii , logopedii a laboratorní vyšetření ( odebírané vzorky BD Vacutainer, počet materiálu :3 1x krev -sérum , 1 x moč , 1 x krev EDTA ) " a to s podezřením na ADHD a vývojovou dysfázii . Je dle vašeho názoru nutné projít tyto vyšetření aby se buď potvrdila či vyloučila diagnosa ADHD ???? Jaký by mohl být pro dítě vývoj pokud by se toto nepodstoupilo a jaká rizika to pro dítě může obnášet. Pokud dítě je v nestabilním prostředí a jeden z rodičů brání veškerým vyšetřením a snaží se druhému rodiči absolutně znemožnit jaké koliv kroky aby pro dítě mohl v tomto směru cokoli udělat a v případě prodlužování problému o měsíce až skoro rok ...... jaký to může mít pro dítě důsledek do budoucna.

Velmi moc děkuji za Vaše vyjádření a chci požádat zda k vyjádření může být v plné textaci tento dotaz na základě kterého učiníte odpověď.
S úctou, Petr

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, já bych situaci pokud možno nijak nehrotil, myslím že pro začátek by klidně stačilo navštívit dětského psychologa, aby vážnost stavu posoudil a zvážil nutnost i odpovídající rychlost všech dalších vyšetření, třeba to může ještě počkat a nemusí být potřeba nějak extra spěchat a dělat všechno naráz a hned, samozřejmě váš dotaz předám odborníkovi a poradna vám pomůže s kontaktem na specialistu, nejdůležitější mi stejně přijde zajistit pokud možno dítěti stabilní prostředí a přiměřenou výchovu bez nějakých extrémů ( tedy vyhnout se i "přemrštěné" péči a starostlivosti ) to je myslím pro dítě to rozhodující.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den,
1. ADHD je diagnostikovatelné cca od 6 ti let, když dítě začně chodit do předškolního nebo školního kolektivu je nepozorné, hyperaktivní vyrušuje apod....
2.ADHD diagnostikuje psychiatr nebo psycholog na základě speciálních psychologických nebo psychiatrických testů
Nedovedu si představit diagnostiku z moči, krve pllazmy séra apod...
Jinými slovy ted neplaště vychovávejte svého potomka jak nejlépe umíte a kdyby se vám něco nezdálo tak se to ukáže stejně až cca ve škole
Daleko rizikovější mi přijde vaše nejednotnost ve výchově, tam kde jde jeden doleva a druhý doprava to dítě vycítí a je to špatné
s pctou
MUDr. Mirosvav Sekot
psychiatr

Související dotazy

Porucha psychického vývoje ??
Dobrý den, už nějakou dobu pozoruji u syna (čerstvě...
Porucha vývoje
Dobry den, mám takové trápení s naším 14,5 měs. synem....
Poruchy spánku
Dobrý den, mám poruchy spánku. Ani si nepamatuji, kdy...
Porucha spánku
Dobrý den,Už asi 2-3 měsíce nemůžu spát.Usnu asi tak...
Poruchy spánku
Dobry den,uz roky trpim poruchami spanku,kdy v noci...
Porucha zraku
Dobrý den, je mi 16 let, a bohužel jsme zkoušeli cca...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porucha vidění barev

Dobrý den. Dnes v praci se mi stala takova zvlastni vec... Divala jsem se na...

Porucha vidění u pravého oka

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se Vás zeptat na "radu" ohledně mého "problému"....

Porucha vnímání

Dobry den je mi 16 let a uz mesic.mam problemi s bolesti zad a krční páteři...

Porucha vnitřního prostředí stravou, jak mu předejít

Vážený pane doktore, (paní doktorko). Právě jsem se vrátila z nemocnice, kde...

Porucha vstřebávání kyseliny listové

Dobrý den, lékařem mi byla sdělena porucha vstřebávání kyseliny listové. Ráda...

Porucha vyprazdňování

Dobry den, již delší dobu mne trápí nepravidelná stolice i přes dodržování správného...

Porucha vyprazdňování

Zdravím zdravotníky a lékaře, v létě jsem jela na dovolenou do Černé hory...

Porucha vyprazdňování močového měchýře

Dobrý den, nemůžu se pořádně vymočit...Celkem často chodím,ale močím málo a...

Porucha vyprazdňování stolice

Dobrý den, poslední dobou tj. asi tak jeden měsíc mám potíže s vyprazdněním,...

Porucha vývoje

Dobry den, mám takové trápení s naším 14,5 měs. synem. Vezmu to od začátku....

Porucha vývoje kojence

Dobrý den, mám desetiměsíční holčičku, nechce dělat nic jiného než ležet na...

Porucha vzrušení

Dobrý den, od malička masturbuju na porno a zjistil jsem, že jsem na pornu závislý...

Porucha zapamatování

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda podle mé výpovědi nedokážete poznat,zda...

Porucha zažívání

Dobrý den, už přes tři roky trpím zažívacími problémy,a myslím si,že by to mohl...

Porucha zažívání

Dobrý den, je to pár dní, co jsem se dosti přejedl a pár minut nato se mi udělalo...

Porucha zažívání

Dobrý den, trápí mě poslední dobou zažívání (trhaná stolice, ne klasický vodový...

Porucha zrakového nervu

dobry den chcem sa opytat...robili mi lumbalnu punkciu (na podozrenie sklerozy...

Porucha zraku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jsou naměřené hodnoty (P: -0,5, L: CYL...

Porucha zraku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dneska se mi stalo, že mi jakoby předskakovali...

Porucha zraku

Dobrý den, jsem 3.5 mesice po porodu sekci a asi tak před mesicem jsem začala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Strupy ve vlasech

Dobrý den Mám dotaz už dlouhou dobu cca rok trpím strupy ve vlasech které...

Čím můžu nahradit antidepresiva ?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,čím můžu nahradit antidepresiva Elicea.Brala...

Brnění rukou, rozmazané vidění

Dobrý den již po třetí se mi stalo, že jsem najednou (pokaždé se mi to stane...

Lze Zibor brát současně s Detrelex tabletami


Přerušená menstruace

Dobrý den, mám starost o přítelkyni a tak se k vám obracím pro radu. Dnes měla...

Opakované infekce E. Coli

Dobrý den, je možné se nějak zcela zbavit bakterie e coli? Způsobuje mi gynekologické...

Bolesti hrtanu zepředu?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již 2 měsíce mě trápí nepříjemný pocit na krku...

Jde o pohlavní chorobu či nikoliv?

Dobry den, jde o pohlavni chorobu ci nikoliv? Hygienu dodržuji myslim si, ze...

Viditelne buseni srdce

Pane doktore, je normalni, kdyz vidim buseni sveho srdce? Myslim napriklad kdyz...

Dušení při špatném polknutí

Dobrý den, občas se mi stává (cca 1 do měsíce), že při špatném polknutí sousta...

Tetanie


Jidlo

Zdravím, k memu dotazu minulemu. myslel jsem to tak ze dulezitejsi je slozeni...

Odstranění lipomu

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.V oblasti zad kde končí žebra mám tukovou bulku...

Narkóza při trhání zubů

Dobrý den, ptám se za moji kamarádku, která si chce nechat vytrhat několik posledních...

Pálení jazyka

Dobrý den,chci se zeptat.Pali mě už asi týden jazyk hlavně přední část a trochu...

Helicid 20

Praktická doktorka mi předepsala Helicid 20, když jsem ji řekla, že mě bolí...

Pichlavá bolest při hlubokém nádechu

Dobrý den. Je mi 17 let a už den pocituji pichlavou bolest při nádechu mezi...

Krev na stolici, únava,bolest břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před necelými dvěma lety jsem podstoupila...

Bolesti kolene

Dobry den, pri uplnem propnuti nohy me trapi pichlava bolest ve spodni casti...

HPV infekce

Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který odjel do ciziny. Teď po...

Reklama
Zavřít