Porucha vnitřního prostředí stravou, jak mu předejít
Vážený pane doktore, (paní doktorko). Právě jsem se vrátila z nemocnice, kde jsem byla po 3 dny hospitalizována s diagnózou-akutní gastritida. Na potíže se žaludkem trpívám, ale v takovéto intenzitě jsem dosud neznala. Při odběrech v nemocnici mi zjistili "rozhozený metabolismus", především hypokalemii, pak ještě lehce zvýšený bilirubin (24) a leukocyty (13,3). Můj dotaz na Vás se týká především destabilizovaného metabolismu. Jak k tomu mohlo dojít, marně hledám příčinu - ze strachu, aby se to již neopakovalo. V nemocnici mi řekli, že takové hodnoty nalézají u lidí, kteří zvrací - to já jsem ale nezvracela, u starých lidí - mně je ale 31 let a u anorektiček a bulimiček... což mě vyděsilo. Je pravda, že asi týden jsem právě kvůli žalud. potížím držela šetřící dietu, ale ne dietu redukční... Nutno ale připustit, že hubená jsem. Večer před hospitalizací jsem byla na lekci aerobiku a asi jsem dostatečně nedoplnila tekutiny (už jsem se necítila od žaludku dobře) pak druhý den ráno, kdy se potíže plně rozvinuly, jsem před odvozem do nemocnice asi 10 hodin prožívala velmi silné bolesti v žaludku, pálení a křeče, později i křeče končetin, tuhnutí svalů, hyperventilaci a celkový třes.. mohlo i tohle mít vliv na naměřené hodnoty?Jsem bezradná, ráda bych předešla tomu, aby se stav opakoval. Na gastroskopii, kromě petechií a refluxu a poruchám vyprazdňování žaludku nic nezjistili... Mnohokrát Vám děkuji za odpověď. S pozdravem P.K.
Dobrý den, obtíže, které předcházely hospitalizaci (křeče, třes, hyperventilace..) jsou vyj...